Helloween jsou zpět. V červnu vydají šestnáctou řadovku

15.03.2021 17:01 - Ondřej Hricko | foto: Martin Häusler

Helloween - Helloween
© Helloween
Němečtí veteráni Helloween se letos 18. června vrátí se svou šestnáctou studiovou nahrávkou. A návrat to nebude ledajaký. Kapela totiž naváže na svůj koncertní projekt Pumpkins United, v němž společně se sestavou z posledních let vystupovali také zakládající členové kytarista Kai Hansen a zpěvák Michael Kiske. Oba přitom skupinu opustili už před mnoha lety - Hansen v roce 1989 a Kiske o čtyři roky později. Ten se tak o mikrofon bude dělit se stávajícím hlasem formace Andim Derisem.

Bezejmenné album nabídne dvanáct nových písní. Ty vznikaly na přelomu roku 2019 a 2020 částečně na slunném Tenerife a částečně v Home studiu v Hamburku, kde celá historie dnes již legendárních metalistů začala. Na celou tvorbu dohlíželi ostřílení producenti Dennis Ward (basák Pink Cream 69 či Unisonic) a Charlie Bauerfeind, který vedle Helloween spolupracoval třeba i s Blind Guardian či Gamma Ray.

První ukázky se dočkáme již 2. dubna, kdy skupina vypustí první singl "Skyfall". Volba je to překvapivá, neboť se jedná o poslední skladbu desky a její stopáž překračuje dvanáct minut. K písni vznikne i velkolepý videoklip. Dle slov kapely se jedná o její nejpropracovanější snímek vůbec. Bude plný 3D efektů, které vytvoří kulisy k epickému příběhu o mimozemšťanech, kteří přistanou na Zemi a s kterými se v dechberoucím souboji utkají bok po boku Kiske, Deris a Hansen. Fanoušci si singl již nyní mohou předobjednat v různých formátech na CD i vinylu v novém e-shopu magazínu Spark.

Za zmínku stojí i přebal nahrávky. Stojí za ním berlínský ilustrátor izraelského původu Eliran Kantor, jenž za svou kariéru vytvořil mnoho obalů pro téměř výhradně metalovou scénu. V jeho portfoliu jsou takové klenoty jako "Plagues of Babylon" od Iced Earth, "In War and Pieces" od Sodom či některá alba thrasherů Testament.

Tracklist eponymní desky od Helloween je následující: Out For The Glory, Fear Of The Fallen, Best Time, Mass Pollution, Angels, Rise Without Chains, Indestructible, Robot King, Cyanide, Down In The Dumps, Orbit, Skyfall.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY