Zara Larsson - Poster Girl

Zara Larsson na albu "Poster Girl" nadále promrhává svůj talent

Vydáno: 16.03.2021 17:30 v sekci Recenze - Katka Šebestová | foto: Sony Music

Zara Larsson je krásná, talentovaná, má nezaměnitelný hlas, umí skvěle tančit, ale jako by její tým všechny tyhle atributy nedokázal přetavit v kýžené zlato. Potenciál, kterým mladá Seveřanka oplývá, deska "Poster Girl" neodhaluje a zůstává tak další vycpávkovou nahrávkou.

5/10

Zara Larsson - Poster Girl

Vydáno: 5.3.2021
Celkový čas: 37:41

Skladby: Love Me Land, Talk About Love (feat. Young Thug), Need Someone, Right Here, Wow, Poster Girl, I Need Love, Look What You've Done, Ruin My Life, Stick With You, FFF, What Happens Here

Vydavatel: Sony Music

Vlivný producent L.A. Reid v roce 2016 o Zaře Larsson prohlásil, že je zřejmě nejtalentovanější hudebnicí, jaké mají ve své stáji. Blonďatá švédská kráska vydávala písně, které táhly, její image sexy neviňátka se líbila a ona byla krůček od toho, aby se z ní stala hvězda celosvětového formátu. Jenže to se nestalo. Zatím.

Od slov chvály uplynulo už pět let a od vydání poslední řadovky "So Good" čtyři. Za stejnou dobu Ariana Grande, která okupuje mainstremový trůn, dala světu tři desky. Nyní se krásná Švédka opět hlásí do boje o přední příčky s novinkou "Poster Girl", má to ale pár háčků.

V průběhu těch čtyř let Zara nezahálela - vytahovala jeden singl za druhým. Jejich počet se zasekl na čísle devět, ale ani jeden z nich se nestal výrazným hitovým zářezem, jakým byli předchůdci "Never Forget You" nebo "Symphony". Pravdou je, že zpěvačka v jednom z nedávných rozhovorů přiznala, že jí producent musel připomínat, že pop nemá být žádná věda. Nemá, ale z těch slov jde cítit, že ona sama toužila po něčem odvážnějším. Ovšem to, co mělo přijít, nepřišlo. "Holka z plakátu" je pohodově plynoucí nahrávka, která má výrazných momentů velmi málo, a to je - s přihlédnutím k talentu mladé Seveřanky - neuvěřitelná škoda.

Ze zmíněné devítky singlů se na finální kolekci protlačily čtyři. A právě ty jsou i po těch měsících či letech pořád nejvýraznějšími záseky celého alba. Mezi ty nejlepší patří rajcovní a drzá "Wow", kterou její label začal propagovat až po téměř roce a půl, protože zazněla v netflixáckém snímku "Work It", kde se zcela očekávaně líbila. Více propagovaná "Ruin My Life" je i po třech letech od vydání tou nejchytlavější skladbou z "Poster Girl" a to není moc dobrá vizitka.

Další z písní, která má šanci zaujmout, je veselá, popově nablýskaná "Look What You've Done", která i přes rozchodovou tematiku nabízí záplavu jásavých tónů, kterou si užijete. Ten čistý severský popíček prostě baví. I titulní kousek vás donutí poslechnout si jej vícekrát - je v něm šťavnatost a i přesvědčivá Zara, která dokazuje, že nemusí vždycky nutně tlačit na pilu a zpívat tóny z nejvyšších, někdy trochu mečivějších pater. V závěru poslechu se ale vše začne slévat do jedné hmoty. "Stick With You" zní jako vycpávkový Arianin song a "FFF" zase pro změnu jako béčkový matroš, co se nedostal na "Future Nostalgia" Duy Lipy .

Vypadá to zkrátka, jako by management vůbec nevěděl, kterým směrem zpěvačku vyslat, a při té nerozhodnosti promrhával ten velký talent, který v ní dřímá. Sama Zara Larsson před časem prozradila, že to ona měla ve svém arsenálu skladbu "Sweet Melody", s níž nakonec dobyly Británii Little Mix. Přitom právě přímočarý hit jí v posledních letech chybí. "Poster Girl" je jako celek v pohodě, dobře plyne, je to nenáročný poslechový popík, ale když dozní, marně lovíte v hlavě melodie, které jste slyšeli. Doufejme, že příprava dalšího počinu rodačky ze švédského Solna nebude trvat čtyři dlouhé roky. A ještě víc doufejme, že ona najde tým, který bude s jejím potenciálem pracovat lépe než ten současný.

NÁZORY
  • Zatial je to jedna z najpohodovejsich popovych nah... (original, 16.03.2021 23:19) Reagovat

    Zatial je to jedna z najpohodovejsich popovych nahrávok tohto roku. Veľká škoda, že sa albu nedostáva tolko pozornosti (#170 v Amerike, #12 v UK, #3 v rodnom Švédsku).

  • Ach, no pamätám sa, ako som pred štyrmi rokmi p... (Anonym, 17.03.2021 12:32) Reagovat

    Ach, no pamätám sa, ako som pred štyrmi rokmi písal komentár k vašej recenzií So Good a už sme tu, ako ten čas letí :) Mrzí ma, že Vám znova musím dať za pravdu, zvlášť ako jej fanúšik a človek, ktorý si album predobjednal. Aj keď 5/10 by som asi nedal, no max. 7/10, aj to len s prižmúrenými očami. Znova, nie je to zlý album, len proste "je". Potočíte si ho tak max. do konca tohto leta a potom ho presuniete do koša, jednoducho ďalší generický album do počtu. Vôbec však nesúhlasím s kritikou FFF, to je podľa mňa pecka ako vyšitá a práve ňou by sa jej možno konečne mohlo podariť preraziť. Naopak musím skritizovať Look What You've Done, obyčajná tuctová pesnička ktorá znie ako leftover zo So Good. Celá táto Poster Girl éra je jeden bordel, mali to vydať keď Ruin My Life aspoň nejak pôsobila v rebríčkoch. A najhorší je fakt, že sa na album nedostali All The Time a Don't Worry Bout Me, ktoré mohli kľudne nahradiť I Need Love a Look What You've Done. Teraz trochu od veci, ale ak by som mohol na záver niekomu odporučiť album, ktorý nahrala Zaryna kolegyňa z rovnakého labelu a vyšiel len o týždeň skôr, volá sa Life Support od Madison Beer. Tomuto hovorím DEBUT. Úžasné melódie a texty, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani sama Taylor Swift, a to myslím úplne vážne. Je to niečo ako mix Ariany Grande, Billie Eilish a Lany Del Rey, no pritom originálne a nenásilné. Takže fanúšikovia týchto slečien, šup šup vypočuť a budem rád aj za recenziu od MS :)

    • Příjmení (Tomáš, 17.03.2021 12:54) Reagovat

      Ahoj, dík za tip, určitě si pustím to album Life Support od Madison Beer.....sbíhájí se mi na to sliny už jen po přečtení samotného příjmení :-D.

      • Re: Příjmení (Anonym, 17.03.2021 13:19) Reagovat

        Haha, mne sa zbiehajú sliny pri všetkom, čo sa tejto slečny týka, či už pri hudbe, výzore alebo priezvisku :D... Inak som zabudol napísať, že tam počujem dokonca aj vplyv twenty one pilots, fakt zaujímavý debut :) Určite potom dajte vedieť svoje dojmy z albumu, som zvedavý...

        • Re: Příjmení (Tomáš, 17.03.2021 15:20) Reagovat

          Ok, pak napíšu jak to na mě působilo. Díky.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Dua Lipa se snaží čarovat, její Iluze ale příliš nefunguje (19.04.2024 13:53)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Dua Lipa v živých verzích "Training Season" dokazuje, že je skvělá zpěvačka (26.03.2024 12:41)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele AC/DC Queen Sia U2 Kabát Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe