Sharon Van Etten oslaví deset let desky "Epic" její speciální verzí plnou coverů

15.03.2021 08:21 - Ondřej Kocáb | foto: Jen Rosenstein

Loni v září uběhlo již deset let od zlomového alba "Epic" písničkářky Sharon Van Etten. Rodačka z New Jersey si pro toto jubileum připravila speciální edici desky. Budou se na ní ale podílet výhradně její přátelé, kteří si její songy upraví po svém. Na "Epic Ten" tak budou hrát a zpívat například Courtney Barnett, Fiona Apple, IDLES nebo Lucinda Williams. Celý komplet vyjde digitálně 16. dubna, fyzické nosiče budou dostupné od 11. června prostřednictvím labelu Ba Da Bing.

Sharon jednotlivé skladby představuje každý čtvrtek prostřednictvím digitálních platforem. Jako první přišla na řadu coververze skladby "A Crime" v podání formace Big Red Machine, již tvoří členové The National nebo Bon Iver. "Sharon patří mezi mé nejoblíbenější písničkářky a měl jsem velké štěstí, že jsme spolu během posledních let mohli hned několikrát spolupracovat. Nahrávání 'A Crime' po nějakých deseti letech poté, co jsme s bráchou Brycem předělali 'Love More' pro MusicNow, a vzpomínat tak na všechny úžasné zážitky z té doby, je jakýmsi uzavřením kruhu," řekl kytarista Aaron Dressner.

"'Epic' pro mě jako umělce představuje posun od stážistky k interpretce u společnosti Ba Da Bing, od folkové písničkářky až k hraní s kapelou na místech, kam chodí mnoho lidí. Jsem nadšená z umělců, kteří se chtěli podílet na těchto oslavách. Od mladých, inspirativních hudebníků až po ty, kteří si mě vzali pod svá křídla, když jsem byla ještě teenager. Každý z nich i nadále ovlivňuje moje psaní a skládání a poskytuje taktéž pocit kamarádství ve chvílích, kdy můžeme sdílet výsledek," rozpovídala se k albu samotná Sharon Van Etten.

"Epic Ten" nabídne následující skladby: A Crime (cover by Big Red Machine), Peace Signs (Cover by IDLES), Save Yourself (Cover by Lucinda Williams), DsharpG (Cover by Shamir), Don’t Do It (Cover by Courtney Barnett ft. Vagabon), One Day (Cover by St. Panther), Love More (Cover by Fiona Apple).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY