St. Vincent si vás v tarantinovském klipu "Pay Your Way in Pain" omotá kolem prstu

05.03.2021 16:37 - Dan Hájek | foto: Zackery Michael

Nedávná plakátová kampaň odstartovala promo aktivity týkající se nové desky St. Vincent. Koncem tohoto týdne fanoušci dostali další detaily. Hudebnice potvrdila název "Daddy's Home" i květnové datum vydání a přihodila i první ukázku. Pilotním singlem z chystaného alba se stala hned úvodní skladba "Pay Your Way in Pain".

Do světa ji doprovodilo i video. Režíroval jej Bill Benz a divákům předkládá retro snímek až v tarantinovském duchu. Mnozí po jeho zhlédnutí taktéž odkazují na Davida Bowieho v éře desky "Young Americans", připomínají rovněž jeho vypalovačku "Fame", v níž titulní slovo nahradilo slovo "Pain" z názvu tracku jeho kolegyně. Tomu odpovídá i samotná nálada písně a stylizace do sedmdesátek plných disco tanečků a výrazné mimiky - St. Vincent si vás během těch tří minut prostě omotá okolo prstu.

Materiál pro novou nahrávku rodačky z Dallasu prý začal vznikat během zimy v roce 2019, když se její tatínek vrátil po devíti letech domů z vězení. Finální produkci obstaral Jack Antonoff. Mezi hosty by se měli objevit Cian Riordan, Evan Smith, Sam KS, Greg Leisz, Daniel Hart, Michael Leonhard, Lynne Fiddmont a Kenya Hathaway.

Šestá řadovka St. Vincent "Daddy's Home" vyjde v pátek 14. května a přinese těchto jedenáct písniček: Pay Your Way in Pain, Down and Out Downtown, Daddy's Home, Live in the Dream, The Melting of the Sun, The Laughing Man, Down, Somebody Like Me, My Baby Wants a Baby, ...At the Holiday Party, Candy Darling. Album vyjde v mnoha formátech (speciálně určených jen pro některé obchody), vedle vinylů a CD dojde i na čím dál populárnější kazetu nebo na osmistopou pásku. Objednávat můžete přímo u Annie Clark.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY