shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 8. týden 2021

Mirai uzmuli v rádiích už třinácté vítězství, Yzomandias a Viktor Sheen nadále dominují albovému žebříčku

Vydáno: 03.03.2021 08:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

Čeští dramaturgové a posluchači si mohou podat ruce - mají stále stejné favority. Třinácté vítězství pro "I přes to všechno" od Mirai je něco, co už v rádiích dlouho nepamatujeme. To na kralování rapu v albovém žebříčku jsme si v posledních letech zvykli. Také tentokrát pořadí válcují Yzomandias a Viktor Sheen.

Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - Třináctka má sice pověst smolného čísla, pro Mirai to ale momentálně neplatí. Jejich píseň "I přes to všechno" totiž nově dosáhla přesně takového počtu vítězství v éteru. Většina posluchačů se nejspíš shodne na tom, že singl s autorským přispěním Davida Stypky patří k tomu lepšímu, co repertoár frýdecko-místecké kapely dosud nabídl. Možná by už ale dramaturgové konečně mohli dopřát trochu té slávy také jiným jménům.

Harry Styles se vrací na stříbrnou příčku, kde pobýval už před dvěma týdny. Minule se s "Golden" přesunul na číslo pět, jednalo se ale pouze o jednorázový výpadek.

Britská scéna má svého zástupce i na bronzu - ze šestnáctého místa sem poskočil liverpoolský hudebník Banners. Pop-rockový song "Someone To You" s lehkým indie závanem vyšel už v roce 2017, loni se však dočkal velkého úspěchu na TikToku, což mu pomohlo znovu vstoupit do žebříčků.

Robin Schulz prozatím vyklidil medailové stupně - s "All We Got" si po minulé dvojce aktuálně zapisuje čtyřku. Dost možná se ale německý producent ještě přihlásí o slovo v příštích týdnech. První pětici uzavírají Chinaski, jejichž "Báseň" boduje v popředí už několik měsíců.

O překvapení top desítky se tentokrát postarala švédská rocková parta Normandie. Se singlem "Holy Water" před týdnem chyběla v první stovce, nyní ale nečekaně vyskočila až na devátý řádek. Také Welshly Arms si významně polepšili, "Save Me From The Monster In My Head" stoupá z padesátého čtvrtého až na desátý post.

O nejúspěšnější novinku týdne se postarala šumperská skupina O5 a Radeček. Skladba "Bra3", která začíná jako třicátá čtvrtá nejhranější, upozorňuje na stejnojmenný projekt, který má podporovat rodinu a přátelství.

Další novinka je z ranku elektronické taneční hudby. V "Your Love (9PM)" se spojili ATB, Topic a A7S. Zatím si v tomto složení přisvojili devětatřicátou řádku. Jako padesátá čtvrtá odstartovala Griff, jedna z nadějí britského popu. U českých posluchačů zkouší dvacetiletá zpěvačka zabodovat se songem "Black Hole", který prestižní magazín NME označil za "dark-popovou hymnu".

Připomíná se také někdejší SuperStar Emma Drobná, která do éteru vyslala písničku "Between Us" z loňské druhé studiovky "Better Like This". V prvním týdnu ji dramaturgové poslali na číslo sedmdesát šest. Top stovku uzavírají fiedlerski, Annabelle a V.I.C. s poslední domácí novinkou "Black Hole".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Harry Styles - Golden
  3. Banners - Someone To You
  4. Robin Schulz feat. KIDDO - All We Got
  5. Chinaski - Báseň
  6. Meduza feat. Dermot Kennedy - Paradise
  7. Nea - Some Say
  8. Jelen - Jediný, co chci
  9. Normandie - Holy Water
  10. Welshly Arms - Save Me From The Monster In My Head


Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
© Milion+
ALBA - Yzomandias a Viktor Sheen jsou momentálně největší jména mladé české rapové scény. Dokazuje to nejen domácí albový žebříček, v němž se v posledních měsících přetahují o vedení, ale také nedávno zveřejněné nominace na Ceny Anděl. Oba interpreti získali shodně po dvou šancích, vedle žánrové sekce uspěli také v kategorii videoklipů.

V pořadí je na tom aktuálně lépe devětadvacetiletý Yzo. Karlovarský rodák, který tento měsíc oslaví kulatiny, obhájil minulé prvenství s nahrávkou "Prozyum (Director's Cut)". Původní album "Proyzum", vydané v základní podobě loni v listopadu, přidává sedmičku.

Sedmadvacetiletý Sheen, který se narodil v Kazachstánu, se sice v boji o pomyslné zlato dívá svému rivalovi na záda, zato se ale na stupně vítězů dostal hned dvakrát. Kromě stříbra loňského titulu "Barvy" bere ještě bronz zásluhou již téměř dva roky starého bestselleru "Černobílej svět".

V top desítce došlo celkově spíše jen ke kosmetickým změnám. The Weeknd, Nik Tendo i Mirai si polepšili o jedno místo, Harry Styles zůstal na svém. Zpěvačky s balkánskými kořeny Ava Max a Dua Lipa si na chvostu elitní společnosti pouze prohodily pořadí.

Na šestnáctce odstartoval živák Marka Ztraceného. Titul jednoduše nazvaný "Marek Ztrracený v O2 areně 2020" se vrací k loňským dvěma dosud největším koncertům zpěvákovy kariéry. Vyšel symbolicky právě rok po této události, kterou si tehdy šumavský hudebník se svými fanoušky se štěstím užili jen pár dní před vypuknutím koronavirové pandemie u nás.

Do první padesátky se vešla ještě jedna novinka. Na výběru "Folkové hity" najdou žánroví fanoušci písně od osvědčených jmen, jakými jsou Jaromír Nohavica, Čechomor, Honza Nedvěd, Vlasta Redl nebo Wabi Daněk, ale svou stopu na něm má třeba i mladá písničkářka Kateřina Marie Tichá

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - Prozyum (Director's Cut)
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. The Weeknd - After Hours
  5. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  6. Mirai - Arigató
  7. Yzomandias - Prozyum
  8. Harry Styles - Fine Line
  9. Ava Max - Heaven & Hell
  10. Dua Lipa - Future Nostalgia

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Mirai zpívají v "nespíš" o jednom nevydařeném románku (07.02.2024 18:13)
- Video: Podívejte se na celý koncert Calina a Viktora Sheena z O2 areny (06.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu