O5 a Radeček přicházejí s projektem BRA3. Klip k titulní písni podporuje rodinu a přátelství

24.02.2021 10:17 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Pýcha

Šumperské formace O5 a Radeček je poslední dobou všude plno - její písně můžeme slyšet z rádií i z filmů. A nyní přichází s vlastním projektem BRA3. Ten klade důraz na sourozenectví a přátelství. Je zkrátka určen pro všechny životní parťáky.

Muzikanti slibují, že nejde o jednorázovou akci, ale o projekt dlouhodobého charakteru. "Chceme rozvíjet a posilovat rodinné vztahy nejen na úrovni sourozenců, ale taky připomínat hodnotu přátelství. Je to pro nás hodně blízké téma, protože kapela je naše druhá rodina, vždyť spolu hrajeme už pětadvacet let. Díky kapele mám kromě Ondry další tři bráchy," popisuje základní myšlenku zpěvák Tomáš Polák.

Tu rozvíjí i první a titulní singl projektu. "Jeden pro druhého žijem... jsme spolu v dobrým a zlým..." zpívá se v ní. Hlavním tématem songu je bratrství, sesterství, vztahy v rodině, ale i mezi přáteli. Třeba hned úvodní popis sourozeneckého vztahu: "Jsme jako moře a sůl, co k sobě patří... jsme jako židle a stůl, ty spolu bývaj... jsme jako hrom a blesky, ty chodí spolu." Skladba postupně vygraduje až ke stadiónovému popěvku: "Nemáme to za pár, ale za tři, já, ty, my - jsme, ti co k sobě patří, jsme bratři." Chytlavá melodie má šanci oslovit širší publikum.

K písni vznikl i doprovodný vizuál. Skupina ho natáčela v tělocvičně a záběry doplnila o prostřihy na rodinné příslušníky jejích jednotlivých členů. Kromě nich se zde objevují známé sourozenecké dvojice - například bratři Neckářovi, Vrzákovi z UDG, Homolovi z Wohnout, Timkovi z No Name, Bálcárkovi z Light and Love, ale i méně známí sourozenci Lucie Bílé, Jana Čenského či Ondřeje Banka. A pak jsou tu i notorické dvojice Jiří Suchý s Jitkou Molavcovou, Lucie Borhyová s Reyem Korantengem, Michal Malátný s Františkem Táborským z Chinaski, Rybičky 48 či kamarádky Martina Pártlová, Veronika Arichteva a Nikol Štíbrová aka 3v1.

Výsledkem je příjemná skladba, která by šlapala i bez plejády osobností. Ty jsou ale potřeba k medializaci dobré věci. Část zisku z klipu a singlu totiž poputuje na sbírku Pomozte dětem, kterou Radečci dlouhodobě podporují. Konkrétně na pomoc sourozencům handicapovaných dětí, kteří často doplácejí na to, že rodině už nezbývají prostředky ani čas na jejich péči. Další finance BRA3 vyberou z připravovaného turné a prodeje merche.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY