V dubnu vyjde první album nahrané ještě nenarozeným člověkem

04.02.2021 12:14 - Ondřej Hricko | foto: web Sacred Bones Records

Amerika je zemí neomezených možností, a proto zřejmě není překvapením, že pravděpodobně první oficiální hudební nahrávka nenarozeného dítěte vznikla právě zde. Tvůrce desky nazvané "Sounds Of The Unborn", které vyjde letos 2. dubna prostřednictvím vydavatelství Sacred Bones, je Luca Yupanquiho.

A jelikož na proces kompletace nemohl malý muzikant dohlížet, stojí za nevšedním debutem jeho rodiče, kteří jsou aktivními hudebníky. Matkou je Elizabeth Hart, baskytaristka vcelku známých experimentálních rockerů Psychic Ills, otcem Iván Diaz Mathé, který spolupracoval například s jamajským umělcem Leem Perrym.

Venku je také první skladba "V4.3 pt. 2", ke které dvojice rovnou natočila videoklip ze záběrů pořízených na osmimilimetrový film. Artový kabát vizuálu dodala umělkyně Victoria Keddie, která ze snímků vytvořila psychedelický klip.

Album bylo nahráno pomocí biosonické technologie MIDI, která převedla pohyby dělohy do zvukové stopy. Tato technologie snímala matčino břicho a přepisovala vibrace do Mathého syntezátorů.

Po pěti hodinových sezeních Hart a Mathé upravili a smíchali získané nahrávky se snahou do materiálu co nejméně zasahovat. Záměrem bylo získat co nejsurovější a nejpůvodnější sdělení jejich tehdy ještě nenarozeného dítěte.

Pokud vás jejich nápad zaujal, můžete se nechat inspirovat a stát za rozvojem nové hudební scény.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY