Billie Eilish a Rosalía se v klipu "Lo Vas A Olvidar" potkají i nepotkají

26.01.2021 16:01 - David Věžník | foto: Matty Vogel a Zhamak Fullad

Billie Eilish a Rosalía svého času patřily (a do jisté míry pořád patří) mezi nejpozoruhodnější osobnosti v současné pop music. A jelikož druhá jmenovaná se začíná čím dál častěji objevovat po boku mainstreamovějších kolegů, bylo možná jen otázkou času, kdy se u jednoho mikrofonu potkají obě. A teď se tak stalo.

Duet "Lo Vas A Olvidar" vznikal skoro dva roky a jeho finální verze zazněla i v sobotní epizodě seriálu HBO "Euphoria". Překvapí svou potemnělou, ambientní atmosférou (zní to, jako by se Arca rozhodla udělat tu nejumírněnější věc, jakou dokáže) a hlavně tím, že mladá Američanka zde zpívá španělsky.

Píseň, jejíž název v překladu znamená "Dokážeš zapomenout?", se dočkala i doprovodného videa. Jeho režii obstaral hvězdný Nabil, ale i on se tentokrát - protože korona - musel držet při zemi. Obě hudebnice natáčel osamocené a soustředil se zejména na detailní záběry na nehtové ozdoby obou z nich. Protože je to ale chlapec šikovná, dokázal díky světlům, barvám a střihu i z tohoto minimalistického pojetí udělat moc pěknou podívanou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY