shop.musicserver.cz
Nové desky 3/2021 - od Stevea Hacketta přes Rhye po Asphyx

Nové desky 3/2021 - od Stevea Hacketta přes Rhye po Asphyx

Vydáno: 25.01.2021 15:20 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Tina Korhonen

Spíše méně známá jména tentokrát zaplnila novinkové sekce obchodů s hudbou. Výjimkou je Steve Hackett, norská Wardruna, deathmetaloví Asphyx a jejich severští kolegové Therion. K nim se přidá například Tom Furse z The Horrors, na výsluní deroucí se projekt CARM, ceněná skladatelka Caroline Shaw, Bill Champlin či The Dead Daisies.

V pátek 22. ledna vyšly tyto nové tituly:

Steve Hackett - Under A Mediterranean Sky (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Steve Hackett - Under A Mediterranean Sky
Stylotvorný kytarista a bývalý člen legendárních Genesis Steve Hackett si na malou chvíli odběhl od progresivního rocku, aby se opět, již po několikáté ve své kariéře, vyznal z lásky k vážné hudbě a zejména klasické kytaře. Tentokráte bylo jeho hudebním cílem obsáhnout Středomoří, což vyjádřil jedenácti kompozicemi na kompletu pojmenovaném "Under A Mediterranean Sky". Ukázky z exkurze po rozličných kulturách si lze poslechnout na YouTube tohoto instrumentalisty. Novinku lze pořídit také na dvojvinylu v kombinaci s CD.


Rhye - Home (Loma Vista)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie soul / downtempo

Rhye - Home
Kanadský hudebník Mike Milosh, který už několik let vystupuje pod hlavičkou Rhye, své čtvrté album začal připravovat ještě před covidovou karanténou, ovšem, jak je patrné z jeho názvu "Home", pozdější opatření výsledek dost ovlivnila. Třináct písniček, které na desku zařadil, je opět postavených na jeho signifikantním kontraaltu v intimně znějícím popu namíchaným s downtempem a soulem. Společně s ním na desce uslyšíte Národní dánský dívčí sbor, jeho klavír a varhany pak obohatily třeba smyčce, syntetizátory, basová kytara, elektrické kytary či bicí. Výsledek se skví na muzikantově bandcampu.


Tip týdne

The Dead Daisies - Holy Ground (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard 'n' heavy

The Dead Daisies - Holy Ground
Mezinárodní superskupina The Dead Daisies posilněná o výtečného zpěváka a baskytaristu Glenna Hughese, který je známý spoluprací s Deep Purple, Black Sabbath či Black Country Communion, vydává svůj energií nabitý počin "Holy Ground". Jedenácti tracky naplněná placka dostává k posluchači živelný hard rock říznutý metalem. Sama kapela jej po personálním zemětřesení v roce 2019, kdy ji opustili John Corabi a Marco Mendoza, pokládá za nový začátek. O výsledku se můžete přesvědčit na YouTube profilu formace, kde je mimo jiné i promo klip s titulní skladbou. Nahrávka bude k dostání také na vinylu.


Vojtaano - 2020 (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / pop

Vojtaano - 2020
Herec a stand-up komik Vojtěch Záveský, který na hudební scéně vystupuje jako Vojtaano, se vrací po čtyřech letech od debutu "The Beast Of Vojtaano". Svou druhou studiovku pojmenoval jednoduchým názvem "2020". Ačkoli on sám ji prezentuje jako dospělejší dílo, v textech nebrzdí hravost a nadhled a rozhodně se nevyhýbá ani ostrým a jadrným výrazům (byť dostávají menší prostor než na předchůdci). Hudebně se pořád vše točí kolem kytary, jednoduché akustické aranže přecházejí přes blues, reggae, rap až po elektronickou taneční hudbu. Jako hostující posily se na albu objeví například Zeller z Cocotte Minute, Adam Hejna z Fast Food Orchestra, Phill Kotty nebo Petr Zeman. První singly Vojtěch průběžně prezentuje na svém YouTube kanálu.


CARM - CARM (37D03D)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní pop / fusion jazz

CARM - CARM
Za projektem CARM se ukrývá americký trumpetista a hráč na francouzský roh CJ Camerieri, kterého můžeme znát jednak coby zakládajícího člena yMusic , jednak coby hosta na nahrávkách Bon Iver a Paula Simona. Na svém eponymní debutovém albu nabízí deset skladeb, k jejichž natočení si přizval další hudebníky. Nabídku přijali například Sufjan Stevens, Justin Vernon, Shara Nova z My Brightest Diamond, Georgia Hubley a Ira Kaplan z Yo La Tengo, Mouse On Mars, Lupin, Cliff Rhymes (Lizzo) nebo Benson Ramsey. Stylově zde míchá koktejl z fusion jazzu, folku, gospelu, současné vážné hudby a alternativního popu. Lepší obrázek si uděláte na bandcampu tohoto projektu.


Asphyx - Necroceros (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Asphyx - Necroceros
Také deathmetalová formace Asphyx využila lockdown k nahrávání. Jejich novinka se pyšní pořadovým číslem deset a názvem "Necroceros". Více než kdy dříve si na ní fanoušci vychutnají typický zvuk kapely, umocněný tématy souvisejícími se složitou situací kolem světové pandemie. "Jen ve studiu a tvrdou prací jsme byli schopní využít vzniklý čas. A opravdu jsme se činili," uvedl jeden z členů. Jestli má pravdu, posuďte sami poslechem ukázek na stránkách vydavatelství Nuclearblast.


Wardruna - Kvitravn (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: severský folk / dark folk

Wardruna - Kvitravn
Norská kapela Wardruna původně měla navázat na svoji čtvrtou řadovku "Skald", už vloni v létě, ovšem jako řada jiných i ona musela vydání alba "Kvitravn" o něco odsunout. Jak už z našich článků víte, za norským názvem se skrývá bílý havran, tedy ekvivalent naší černé ovce. Sextet z Bergenu svůj severský temný a mystický folk tentokrát prezentuje v jedenácti položkách, jejichž produkce se ujal sám frontman Einar Selvik. Zda vás zaujmou, si můžete ověřit na YouTube, a pokud ano, můžete vyhledat i verzi na vinylu.


Jarryd James - P.M. (Dryden Street)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / indie pop / electro pop / hip hop

Jarryd James - P.M.
Australský zpěvák Jarryd James po více než čtyřech letech navázal na svůj debut "Thirty One" a vydal jeho následovníka s názvem "P.M.". Devět písniček, které na něj zařadil, natočil společně s různými producenty a hudebníky. Mezi nimi jsou například Joel Little (spolupracoval s Imagine Dragons, Taylor Swift nebo Lorde), americký hudebník Clams Casino či Andrew Watt, jenž má na svědomí desky 5 Seconds Of Summer, Miley Cyrus a Ozzyho Osbourna. Obdobně jako výčet interpretů je pestrý také seznam stylů, v nichž se muzikant tentokrát pohybuje - od r'n'b, pop a soul přes elektroniku až po prvky rapu, vše ale v mírně alternativních formách. Koneckonců okuste je sami na jeho YouTube profilu.


Vladimír Václavek & Pavel Šmíd - Fly...Tak leť! (Rustical Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Vladimír Václavek & Pavel Šmíd - Fly...Tak leť!
Vladimír Václavek, český hudebník, jehož tvorba je ovlivněna alternativním rockem a world music, působil jako kytarista a baskytarista brněnských rockových skupin Dunaj a E. Nyní se pohybuje na sólové dráze. Jako instrumentalista, zpěvák, skladatel a autor textů vydal již čtyři alba a nyní vydává další. Novinka s názvem "Fly...Tak leť!" vznikla pod producentským dohledem Pavla Šmída a Martina Pír. Václavek na ní spolupracoval s řadou muzikantů, mimo jiné Ivou Bittovou, Vladivojnou La Chia či Moonshye. Ukázky z desky si lze poslechnout na YouTube.


Labÿrinth - Welcome To The Absurd Circus (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Labÿrinth - Welcome To The Absurd Circus
Italská metalová formace Labÿrinth ohlásila s poslední nahrávkou "Architecture Of A God" v roce 2017 velký comeback. Nyní, po čtyřleté odmlce, vydává desku "Welcome To The Absurd Circus". Jedenáct nových skladeb dosahuje hodinové stopáže a posluchače má nadchnout podobně jako kultovní album "Return To Heaven Denied" z roku 1998. Posuďte sami a navštivte YouTube kanál labelu Frontiers, kde si můžete poslechnout podstatnou část novinky.


Tom Furse - Ecstatic Meditations (Lo Recordings)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ambient / electronica / space music

Tom Furse - Ecstatic Meditations
Klavírista anglických The Horrors Tom Furse navazuje na svůj debut z roku 2016 a vydává album "Ecstatic Meditations". Jak už jeho název naznačuje, oproti klubově laděnému předchůdci je letošní kolekce směrovaná spíše do ambientních a meditativních sfér. Jak sám hudebník přiznává na svém bandcampu, kde je nahrávka k poslechu, inspirací mu byli Alice Coltrane, Laraaji, Brian Eno, Steve Reich dohromady s nově nalezeným pochopením pro japonské environmentální skladatele, jako jsou Akira Ito a Yasauki Shizimu.


Caroline Shaw - Narrow Sea (Nonesuch)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba / alternativa

Caroline Shaw - Narrow Sea
Americká skladatelka Caroline Shaw se ve svých osmatřiceti letech pomalu stává žijící legendou současné vážné hudby. Coby nejmladší laureátka má na svém kontě od roku 2013 Pulitzerovu cenu za hudbu, k níž následně přidala také dvě Grammy. Není proto divu, že každé její zhudebněné dílo je v tomto ohledu malým svátkem. Stejné je to i v případě "Narrow Sea", které společně s ní natočili sopranistka a pětinásobná držitelka Grammy Dawn Upshaw, klavírista Gilbert Kalish a perkusový kvartet Sō Percussion. Dílo, v němž Shaw obdobně jako na předchůdci "Orange" propojuje zkoumání lidových písní s možnostmi zvukového vesmíru, doplňuje dále skladba "Taxidermy". Ukázky z této poměrně náročné desky nabízí vydavatelství Nonesuch.


Moon Taxi - Silver Dream (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Moon Taxi - Silver Dream
Moon Taxi je americká indie-alternativní rocková kapela z nashvillského Tennessee. Na kontě má pět studiových alb a to šesté s názvem "Silver Dream" vychází právě nyní. Jako promo singl k této novince muzikanti vybrali skladbu "Hometown Heroes", následovanou písní "Light Up". Oba kousky si můžete poslechnout na YouTube profilu skupiny.


Therion - Leviathan (Mystic Production)
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Therion - Leviathan
Švédská symfonicky metalová formace Therion vydává sedmnácté studiové album. Pro milovníka tvrdších žánrů, který si zároveň potrpí na složitější hudební postupy, je novinka "Leviathan" to pravé. Fanoušci se mohou těšit na hostujícího Marka Hietalu, nyní už bývalého zpěváka Nightwish. Bez různých alternativních verzí obsahuje nahrávka jedenáct nových kousků. Jak se kapele povedly, posuďte sami a věnujte pozornost titulní skladbě alba s lyric videem na jejím YouTube profilu.


EP

  • Maggie Lindemann - Paranoia
    Jsou to zhruba čtyři roky, co singl americké skladatelky a zpěvačky "Pretty Girl" dobyl prakticky všechny kontinenty. Na něj ovšem raději zapomeňte, protože od té doby Maggie Lindemann značně přitvrdila. Osm skladeb na EP "Paranoia" se pohybuje někde od alternativního rocku až po metal. V jedné z nich pak hostuje také Siiickbrain. Výsledek muzikantka sdílí na YouTube.
  • Cub Scout Bowling Pins - Heaven Beats Iowa
    Šesticí skladeb, jejichž celková délka jen o málo překročí dvanáct minut, potěší všechny příznivce indie rocku a garage rocku Robert Pollard z Guided By Voices. Zda zaujmou i vás, můžete zkoumat na jeho YouTube kanálu.
  • Sammy Rae & The Friends - Let’s Throw A Party
    Americká písničkářka Samantha Bowers, která je hlavní postavou uskupení Sammy Rae & The Friends, se představuje na svém novém EP. V pěti písních opět kombinuje folk, pop, jazz i špetku indie. Zaujmout by vás mohla, pakliže máte rádi styl Katie Meluy. Ověřit si to můžete na YouTube.
  • Widowspeak - Honeychurch
    Americká indie-pop-rocková kapela z Brooklynu své EP "Honeychurch" vyskládala z trojice vlastních skladeb a dvou předělávek. Těmi jsou "Romeo And Juliet" od Dire Straits a "The One I Love" od R.E.M. Pokud by vás zajímalo, jak je pojali, máte možnost na jejich bandcampu.


Willie Jones - Right Now (Empire)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Willie Jones - Right Now
Willie Jones na sebe upozornil už před osmi lety v americkém X Factoru, když coby černoch zpíval tradiční country. Nadchnul tím jak porotce, tak publikum, probojoval se do samotného finále, ovšem v něm skončil na posledním šestnáctém místě. Nyní je tu ale i tak se svým debutem "Right Now", s nímž se směle zařadí vedle Dariuse Ruckera, Kanea Browna nebo Charleyho Pridea. Pro svoji prvotinu přichystal celkem deset písniček, v nichž country míchá se soulem, r'n'b, dancehallem, rockem i popem. K nim pak přidal dva bonusy v podobě alternativních verzí singlu "Down For It", v nichž si zahostoval T.I. Část z nich představuje na svém YouTube.


Flux Pavilion - .wav (Circus Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / dub step / electro house

Flux Pavilion - .wav
Dlouhých šest let nebylo o anglickém EDM producentovi, DJovi a zpěvákovi příliš slyšet. Nyní se Flux Pavilion konečně vrací s deskou ".wav". Své fanoušky se pokouší uchlácholit hned šestnáctkou skladeb s kupou hostů, mezi kterými najdeme jména jako Turin Brakes, Drowsy, Meesh, Feed Me, What So Not, Nevve, Asha, Kata Kozma, Chime, Layna, GLNNA nebo Eli-Rose Sanford. Co s nimi společně ukuchtil, můžete zjišťovat na jeho YouTube profilu.


Bill Champlin - Livin' For Love
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Bill Champlin - Livin’ For Love
Uznávaný kytarista, rockový písničkář a bývalý zpěvák kapely Chicago Bill Champlin vydává po téměř deseti letech své další sólové album. To nese název "Livin’ For Love". Jako upoutávka na něj vyšla na počátku tohoto roku skladba "Reason To Believe", kterou si můžete poslechnout na YouTube. Sám Champlin, který vede svoji kapelu Sons Of Champlin od roku 1965, do dneška prohlašuje, že se jedná o jeho dosud nejlepší nahrávku. Posouzení však nechává na posluchačích.


Moonshye - Curtain Of The Moon (Rustical Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní folk

Moonshye - Curtain Of The Moon
Do širší distribuce se aktuálně dostává novoroční debut písničkářky, která pochází ze Slezska a říká si Moonshye. Svoji prvotinu nazvala "Curtain Of The Moon" a kolekci deseti písní spojuje žánrová neuchopitelnost s prvky world music a alternativního folku, rozmanitost hlasového výrazu, atmosféry a hudebních nástrojů. Sama hudebnice je kromě zpěvu a kytarou obohatila také array mbirou a charangem. Ke spolupráci přizvala několik vynikajících hudebních hostů: multiinstrumentalistu Pavla Šmída, který je zároveň producentem alba, Joannu Szczęsnowicz, bubeníka Daniela Šoltise, kontrabasistu Tomáše Lišku, klavíristu Antonína Fajta, Vladimíra Prouzu s elektrickou kytarou, houslistu Pavla Cingla, Martina Píro na water calabash a činelistu Štěpána Podrazila. S počinem se můžete seznámit prostřednictvím YouTube.


Perry Farrell - The Glitz; The Glamour (Last Man Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alt rock / dubstep / electronica

Perry Farrell - The Glitz; The Glamour
Frontman Jane's Addiction Perry Farrell se rozhodl během covidové karantény zrekapitulovat svoji dosavadní sólovou kariéru, a vydává box set "The Glitz; The Glamour", a to hned v několika podobách. Ta základní, kterou naleznete na streamovacích službách, přinese dvacet rarit a především remixů, které mají na svědomí například UNKLE, Groove Armada, The Avalanches, Hyper, Francois K, Maceo Plex, Richard Norris, Booka Shade, Jim Morrison, Etty Lau Farrell nebo The Time & Space. Fyzické verze přinesou šest CD nebo devět vinylů, masterovaných poloviční rychlostí, které nabídnou všechna jeho sólová alba a také nahrávky projektů Psi Com a Satellite Party. Obě verze jsou navíc doplněné o Blu-ray s posledním albem "Kind Heaven" a třemi remixy v Dolby Atmos.


ÓD - Bébé Lune (distribuce Indies Scope)
bandcamp / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ukolébavky

ÓD - Bébé Lune
Ačkoli album "Bébé Lune" oficiálně vyšlo již těsně před Štědrým dnem, teprve nyní se dostává do obecné distribuce. Je dílem Francouzské písničkářky ÓD žijící v Česku, která se rozhodla, že na něm nazpívá ukolébavky z různých koutů světa. Nakonec jich sesbírala celkem osmnáct, a vy tak uslyšíte skladby z Francie, České republiky, Slovenska, Polska, Holandska, Finska, Švédska, Rumunska, Kanady, Mexika, Mongolska, Alžírska, Indie, Guadeloupe a Tanzanie. Hudebnice svůj hlas doprovází hrou na příčnou flétnu, xylofon a klávesy, objeví se i mbira či balalajka. V několika písních uslyšíte zpívat také Beatu Bocek a Marii Svobodovou, kytarový doprovod je dílem Chrise Colemana. Zasnít se můžete při poslechu ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


V krátkosti

  • Still Corners - The Last Exit (Wrecking Light)
    Britské dream-popové duo, které několikrát navštívilo i Českou republiku, po třech letech navazuje na desku "Slow Air" a vy se můžete těšit na jedenáctku nových písní, tradičně naplněných mystikou a folklórem otevřených cest. Uslyšíte je na bandcampu dua.
  • Justin Moses - Fall Like Rain (Mountain Fever)
    Někdejší člen a kytarista Kentucky Thunder vydává své druhé sólové album s desítkou písniček. Bluegrassové rozjímaní mu dále pomohli rozvinout i jeho manželka Sierra Hull, Dan Taminki, Del McCoury a Shawn Lane. Ochutnávky nabízí na svém YouTube.
  • John Dwyer, Nick Murray, Brad Caulkins, Tom Dolas & Greg Coates - Witch Egg (Castle Face)
    Máte-li chuť na trochu experimentálního rocku, je tu opět neúnavný John Dwyer se čtveřicí kolegů a celkem osmi skladbami. Uslyšíte je na jeho bandcampu.
  • The Head And The Heart - Rivers And Roads: The Head And The Heart - Live From Pike Place Market (Amazon Music)
    Indiefolková skupina ze Seattlu začínala v roce 2009 buskingem ve svém rodném městě a o deset let později ji na střeše trhu Pike Place přivítalo několik desítek tisíc lidí. Dokument o tomto koncertu natočil Amazon, který k němu vydává také soundtrack.
  • Lonely The Brave - The Hope List
    Anglickou post-hardcorovou kapelu před dvěma roky ze zdravotních důvodů opustil zpěvák David Jakes. Nahradil ho Jack Bennett. Jak se změna podepsala na stylu formace z Cambridge, můžete posoudit na bandcampu.
  • Anna Elizabeth Laube - Annamania (Ahh...Pockets!)
    Americká country-folková písničkářka se rozhodla zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru. Dvanáct kousků z předchozích alb doplnila novinkou "Jardim da Estrela". Uslyšíte je na jejím bandcampu.
  • Bicep - Isles (Ninja Tune)
    Severoirské DJské duo se po třech letech od eponymního debutu vrací. V deseti písních čerstvé kolekce nalezneme i několik hostů, jako jsou Clara La San, Julia Kent nebo machina. Kompletní nahrávku sdílejí hudebníci na svém bandcampu.
  • Palberta - Palberta5000 (Wharf Cat Records)
    Americká indierocková kapela z New Yorku se vrací po třech letech od desky "Roach Goin' Down" a na svém pátém albu přináší šestnáct songů. Poslouchat je můžete na bandcampu.
  • Peewee Longway & Cassius Jay - Longway Sinatra 2 (Empire)
    Dvojice rapperů se spojila pro druhý díl alba, jehož první díl před čtyřmi roky nahrál první z nich. Ve studiu se k nim připojil ještě Blac Youngsta, Lil Baby, Wicced, Jazze Pha nebo Lil Yachty. První singly nahráli na Longwayovo Vevo.
  • Lee Rocker - Gather Round (Upright Records)
    Máte-li rádi starý rock'n'roll a rockabilly, jistě by vám neměla uniknout další sólovka člena The Stray Cats, na níž v tomto stylu přináší desítku nových písniček. Uslyšíte je na jeho YouTube.


Dále vychází:

A Stick And A Stone - Versatile
Alina Kalanceda - Impedence
Andy James - Tu Amor
Azmari - Samā'ī
Bloodletter - Funeral Hymns
Bob Mould - Distortion: 1996-2007
Brian Casey The Destroyer - American Carnage
Brian Eno - Film Music 1976
Bring Me The Horizon - Post Human: Survival Horror (Sony Music)
Coffins - Defilements
Comatose - A Way Back
Conviction - Conviction
Creye - II
Daemon Grey - Follow Your Nightmares
Desmod - Archeology
Ektomorph - Reborn (Digital Release)
Elori Saxl - The Blue Of Distance
Fïx8:Sëd8 - The Inevitable Relapse
Fani Pacc - Accidental Kismet
Frenetik - Jeu De Couleurs (Sony Music)
Ghostemane - Anti-Icon (Warner Music)
Guccihighwaters - Jokes On You
Here Lies Man (Feat. Members Of Antibalas) - Ritual Divination
Hulder - Godslastering Hymns Of A Forlorn Peasantry
Human Fortress - Epic Tales & Untold Stories (Mystic Production)
Internet Money - B4 The Storm (Universal)
James Yorkston And The Second Hand Orchestra - The Wide, Wide River
Jason Bieler And The Baron Von Bielski Orchestra - Songs For The Apocalypse
Jeremiah Fraites (Of The Lumineers) - Piano Piano
Jimi Somewhere - Nothing Gold Can Stay
John Mueller - Family Secret
Juana Everett - Move On
Karel Vepřek - 4Cd Box1 (Indies Scope)
Karel Vepřek - 4Cd Box2 (Indies Scope)
Kaz Mirblouk - Careless By Contrast
Kinlaw - The Tipping Scale
Kiwi Jr. - Cooler Returns
Lande Hekt - Going To Hell
Leon Fanourakis - Shishimai
Lil Skies - Unbothered
Lokoy - Badminton
Lova - Grown-Ish
M. Caye Castagnetto - Leap Second
Martha Argerich & Theodosia Ntokou - Beethoven - Symphony No.6 (Warner Music)
Mexican Institute Of Sound - Distritio Federal
Monstroid - Set 2: Burnt Sky
Nervosa - Perpetual Chaos (Mystic Production)
Peter Stampfel - Peter Stampfel’s 20th Century
Phantom Elite - Titanium
Red Cain - Kindred: Act Ii
Richard Hell & The Voidoids - Destiny Street Complete
Různí - Somewhere Between: Mutant Pop, Electronic Minimalism & Shadow Sounds Of Japan 1980
Sammy Johnson - Cool & Easy
Samuel - Brigatabianca (Sony Music)
Scarred - Scarred
Sirakh - Crisis Of Faith
Skam - Sound Of A Disease
Skavhellen Jarle - Beech Street (Warner Music)
Snowk - Powder
Speed Stick (Feat. Members Of Superchunk, The Breeders, And Bat Fangs) - Volume One
Tenant From Zero - Flight
Tender Central - The Garden
Th1Rt3En (Pharoahe Monch, Daru Jones & Marcus Machado) - A Magnificent Day For An Exorcism
The Bright Siders - A Mind Of Your Own
The Luxurious Faux Furs - Like A Real Shadow
The Sun Came Up Upon The Left And Everson Poe - Ancestral Memory
Thee Conductor - Spirit Of A Ghost
Trztn - Royal Dagger Ballet
W.E.T - Retransmission
Wavedash - By Any Means
Wig Wam - Never Say Die
Women - Rarities 2007-2010 (Physical Release)
Yung - Ongoing Dispute

Vychází na vinylu:
Asphyx - Necroceros (Sony Music)
Azmari - Samā'ī
Bicep - Isles
Bob Dylan- John WesleyHarding (2010 Mono Version) (Sony Music)
Bob Dylan - Nashville Skyline (Sony Music)
Bring Me The Horizon - Post Human: Survival Horror (Sony Music)
David Bowie - Station To Station (Warner Music)
Dead Daisies - Holy (Mystic Production)
Dire Strait - Brothers In Arms (Vinyl Reissue)
Dire Strait - Communiqué (Vinyl Reissue)
Dire Strait - Dire Strait (Vinyl Reissue)
Dire Strait - Making Movies (Vinyl Reissue)
Dire Strait - On Every Street (Vinyl Reissue)
Emmet Cohen - Future Stride
Genesis - A Trick Of The Tail (Vinyl Reissue)
Genesis - Duke (Vinyl Reissue)
Ghostemane - Anti-Icon (Warner Music)
Here Lies Man (Feat. Members Of Antibalas) - Ritual Divination
Human Fortress - Epic Tales & Untold Stories (Mystic Production)
James Yorkston And The Second Hand Orchestra - The Wide, Wide River
Joshua Redman - Moodswing (Warner Music)
Kinlaw - The Tipping Scale
Kiwi Jr. - Cooler Returns
Lande Hekt - Going To Hell#Hell
Lokoy - Badminton
M. Caye Castagnetto - Leap Second
Moon Taxi - Silver Dream (Warner Music)
Nervosa - Perpetual Chaos (Mystic Production)
Old Dominion - Meat And Candy (Sony Music)
Palberta - Palberta5000
Phantom Elite - Titanium
Poppy - I Disagree (Clear Vinyl) (Warner Music)
Simon & Garfunkel - Greatest Hits (Sony Music)
Skavhellen Jarle - Beech Street (Warner Music)
Speed Stick (Feat. Members Of Superchunk, The Breeders, And Bat Fangs) - Volume One
Steve Hackett - Under A Mediterranean Sky (Sony Music)
Still Corners - The Last Exit
Talking Heads - Speaking In Tongue (Warner Music)
Talking Heads - The Name Of This Band Is Talking Heads (Warner Music)
Teenage Fanclub - Songs From Northern Britain (Remastered) (Sony Music)
The Cars - Shake It Up (Warner Music)
Therion - Leviathan (Mystic Production)
W.E.T - Retransmission
Wardruna - Kvitravn (Sony Music)
Yung - Ongoing Dispute

EP:
20 Watt Tombstone - Year Of The Jackalope
Belushi Speed Ball - Stella 1 And Stella 2
Camp Trash - Downtiming
Elio - Can You Hear Me
Erick The Architect (Of Flatbush Zombies) - Future Proof
Finn Askew - Peach
Holygood - Killing Giants
Jon Reynolds & The Aches - Petrichor
Lizzie Weber - How Does It Feel
Logic1000 - You’Ve Got The Whole Night To Go Out
Neska Rose - The Repel Of A Young Girl
Real Numbers - Brighter Then
Rose Morgan - Controlled Chaos (EP) (Warner Music)
Stephen’s Shore - Brisbane Radio
Sumeru - Blood Ordinance
Tuzeint - 23
Zaabriskie - Breathe Out

Reedice:
Fleeting Joys - Despondent Transponder (Reissue)
Frankie Goes To Hollywood - Bang! The Greatest Hits Of… (Reissue)
Frankie Goes To Hollywood - Liverpool (Reissue)
Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasure Dome (Reissue)
Ngozi Family - 45,000 Volts (Ressiue)
Old Dominion - Meat And Candy (Sony Music)

NÁZORY
  • Skvělý Vladimír Václavek !!! (David, co ho všichni nesnáší ale on je miluje, 25.01.2021 16:56) Reagovat

    Konečně pořádná alternativa už taky jednou !

  • Chýba tam nová Nervosa (AngryAgain, 25.01.2021 19:17) Reagovat

    ale sú tam viaceré dobré veci a celkove lepší výber než pred týždňom.

  • Asphyx (Doktor Slovo, 25.01.2021 19:18) Reagovat

    Jako za mlada.

  • Ektomorf, Therion a Apshyx ... (Fimi, 26.01.2021 21:37) Reagovat

    Ektomorf, Therion a Apshyx

  • Nevím... (Anonym, 29.01.2021 23:45) Reagovat

    ...jest-li je větší jelito parkan nebo hubáčková, ale například marko hietala nebyl zpěvák nightwish, ale byl to hlavně basák! A glenn hughes rovněž. prý spolupracoval s dp a bb! Byl jejich členem...!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny (16.04.2024 15:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Pulsující "Hertan" předznamenává další éru tajemné Wardruny (09.04.2024 09:19)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Still Corners se v melancholickém klipu k "Today is the Day" procházejí přírodou (02.04.2024 13:52)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Still Corners se v "Crystal Blue" procházejí ve sluncem zalitém Středomoří (18.03.2024 18:22)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu