Nedožité 74. narozeniny Davida Bowieho připomíná dvojice coverů Dylana a Lennona

09.01.2021 12:56 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Chappell Music

V pátek 8. ledna uplynulo 74 let od narození hudebního chameleona Davida Bowieho, v neděli, tedy 10. ledna, to bude pět let od jeho smrti. Obě tato výročí připomíná dvojice archivních skladeb, které se nyní objevily na streamovacích platformách.

David Bowie - Birthday Single
© DavidBowie.com
Oba songy jsou předělávkami jiných umělců, konkrétně Boba Dylana v případě "Tryin' To Get To Heaven" a Johna Lennona, který je autorem "Mother". Obě nahrávky vznikly v roce 1998. Coververze té Lennonovy (originál vyšel na LP "John Lennon/Plastic Ono Band" v roce 1970) vznikla pod dohledem producenta Toma Viscontiho pro nikdy nerealizovanou poctu tomuto muzikantovi a členu The Beatles. "Tryin' To Get To Heaven" vydal Dylan v roce 1997 na své desce "Time Out Of Mind" a Bowie si svou verzi střihl v únoru následujícího roku v průběhu přípravy živého záznamu "LiveAndWell.com".

Písně vyjdou i v podobě limitovaného vinylového singlu. Ten bude k dispozici v 8 147 kopích černé a 1 000 kusech bílé barvy. Jak se ikonický hudebník s tvorbou jiných interpretů popral, můžete posoudit níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY