Ed Sheeran uvádí na trh vlastní kytary. U nás je prodává obchod kytary.cz

12.12.2020 12:15 - Tisková zpráva | foto: Sheeran by Lowden

Prověřeno Edem Sheeranem. Takový slogan by mohla mít nová série osmi modelů akustických kytar. Stojí za ní hudební superstar Ed Sheeran a irský kytarář a houslař George Lowden. Společně pod značkou Sheeran by Lowden vytvořili nástroje, které jsou finančně dostupné a začínajícím kytaristům nabízejí jedinečný design. Stejné kytary již šest let používá sám zpěvák prakticky denně: při skládání, ve studiu, na cestách i na obrovských stadiónových koncertech. Všech osm modelů je nyní možné koupit v České republice, exkluzivně u kytary.cz.

Poprvé si Ed Sheeran nástrojů Lowden všiml u britské kapely Snow Patrol. Požádal proto jejího frontmana Garyho Lightbodyho, zda by ho nepropojil s výrobcem. Gary to udělal a zároveň Edovi věnoval svůj nástroj. Sheeran na něj už za pár dnů nahrával pět písniček na album "X".

S edicí kytar Sheeran by Lowden tak zpěvák letos přišel po šestiletém hraní na tento nástroj. Jeho značka představuje dvě modelové řady akustických kytar s označením "W" a "S", přičemž každá z nich nabízí čtyři nástroje. "Konstrukce s označením S vychází ze specifik kytar s menším tělem, jaké známe u slavných modelů Martin OM nebo Gibson 00. Díky vhodně zvoleným materiálům a žebrování nabízí na své rozměry znělý zvuk se slušnými basy, který jistě potěší široké spektrum kytaristů včetně dětí," popisuje marketingový ředitel kytar.cz Filip Černý.

Nástroje s označením W pak odkazují na specifika modelu Wee Lowden, zhotoveného původně jako dárek pro Eda Sheerana. "Jedná se o kytary s kratší menzurou a malým tělem, které díky vhodně zvoleným materiálům a konstrukci nabízejí maximální možnou odezvu v basech," doplňuje Černý.

Kromě výběru předních desek z masivního dřeva obsahují některé modely řady W i výřez a zkosení těla či elektrické snímání pomocí systému LR Baggs. "Zajímavostí je i to, že designér a zpěvák založili zcela novou továrnu, která dva nové tvary těla a osm jednotlivých modelů vyrobila," doplňuje Černý a dodává, že kytara je určená i těm, kteří nejsou velkými fanoušky Eda Sheerana. "Jsou to perfektní kytary vytvořené praxí s použitím jedinečných postupů. Díky dostupné ceně základních modelů je nástroj ideální i na prázdninovou plavbu na lodi, na cesty nebo je lze dobře uskladnit v kufrech menších automobilů," uzavírá.

Nejlevnější model Sheeran by Lowden přijde na 17 590 Kč. Nejdražší pak na 28 590 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY