Skupina Donnie Darko debutuje albem "Yesterdays"

03.12.2020 18:58 - Hana Bukáčková | foto: Igor Zacharov

Alt-rocková čtyřčlenná kapela Donnie Darko vydá 4. prosince debutové album "Yesterdays". Na tuto skutečnost upozorňuje singlem "Here & Now", na jehož klip se můžete podívat pod článkem.

Kolekce vychází po šesti letech od EP "Supertramps" a obsahuje jedenáct skladeb. Dle tiskové zprávy působí materiál i přes střídání nálad a žánrů koncepčně a díky vrstveným kytarám s neotřelými harmoniemi a zpěvu Filipa Fendrycha (jehož můžete znát jako kytaristu v Support Lesbiens) sourodě.

"Písničky na desku vznikaly v horizontu čtyř let, během kterých se odehrálo mnoho životních příběhů. Je to ohlédnutí za minulostí nedávnou i vzdálenou, takový osobní deníček. Náladu těchto vzpomínek jsme se pak snažili zachytit hudbou, ve které se odráží spousta vlivů z devadesátek, tedy období, ve kterém jsme vyrůstali," říká frontman a hlavní skladatel kapely v jedné osobě.

Produkci měl pod taktovkou právě Fendrych. O mix a master nahrávky se postaral Matěj Turcer z již zmíněného PULP Studia. Mezi hosty, které na "Yesterdays" uslyšíte, je frontman skupiny Hentai Corporation Radek Škarohlíd a bubeník Support Lesbiens Radek Tomášek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY