Ondřej Pivec získal dvě nominace na Grammy

26.11.2020 16:41 - David Věžník | foto: Alžbeta Jungrová

Nadcházející ročník Cen Grammy bude mít i české želízko v ohni. Hned dvě nominace, které Akademie ohlásila v úterý, totiž získal klávesista, producent, skladatel a hráč na hammondky Ondřej Pivec.

První gramofonek může dostat v kategorii nejlepší R&B album. Akademici mezi nominované desky zařadili i nahrávku "All Rise" Gregoryho Portera. S americkým jazzmanem Pivec spolupracuje od roku 2013, v jeho kapele hraje na Hammondovy varhany, které tak znějí i na tomto počinu.

Druhou nominaci má pražský rodák v kategorii nejlepší tradiční R&B performance za singl "Sit on Down" kapely The Baylor Project. Do tvorby tohoto uskupení přispěl klávesovými aranžemi a produkcí.

A co na to říká sám Ondřej Pivec? "Z nominací mám neskutečnou radost! S Gregorym jsme to trochu čekali, neboť získá nominaci od jisté doby téměř pokaždé, když něco vydá. Samozřejmě mě i celou kapelu to obrovsky potěšilo," svěřil se.

Daleko větším překvapením byla právě druhá nominace. Song "Sit on Down" totiž vznikl původně jen jako fórek na instagram. "Oni se natočili, jak ve studiu blbnou, já to slyšel v 7 hodin ráno cestou do koupelny a hned mě k tomu napadla ta výsledná aranž. Tak jsem už zůstal vzhůru a za dopoledne klip zprodukoval. Hned mi volali, jestli bych to s nimi neudělal jako singl. Tak jsem to za jediný den vytvořil tady v Praze na laptopu pořádně, oni přitočili živé nástroje a písnička se povedla," dodal muzikant.

Šestatřicetiletý hudebník tak bude mít v lednu, kdy se Grammy budou předávat, šanci přidat na poličku další gramofonek. Jeden už dostal v roce 2017, kdy v kategorii nejlepší vokální jazzové album zvítězila deska "Take me to the Alley" s Porterovou kapelou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY