shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 47. týden 2020

Mirai ovládli rádia s "I přes to všechno", Jaromír Nohavica má nejprodávanější album

Vydáno: 26.11.2020 21:01 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook.com/trnkobraní

Domácím žebříčkům tentokrát kralují umělci z Moravskoslezského kraje. Nejhranější písní v rádiích se stala "I přes to všechno" od frýdecko-místecké party Mirai. Albové pořadí opanoval symbol Ostravy Jaromír Nohavica s deskou "Máma mi na krk dala klíč". Očekávaná novinka australských AC/DC obsadila třetí příčku.

Mirai - Arigató
© facebook interpreta
RÁDIA - To byla rychlost! Mirai sice se singlovým vydáním skladby "I přes to všechno" přes rok otáleli, nakonec se s ní ale do čela rádiového žebříčku probojovali už v pátém týdnu po nasazení. Baladě z pera Davida Stypky se povedlo to, co nezvládl ani rozjuchaný singl "Yahoda", na který přitom kapela v létě tolik spoléhala.

Na dvojku sestoupil minulý vítěz Joel Corry, jemuž v "Head & Heart" hostuje MNEK. Na stupně vítězů se opět vrací Ava Max. S "Kings & Queens" na předních příčkách boduje už od léta, nyní si zapisuje bronz.

Výrazně si polepšila skupina Jelen se skladbou "Jediný, co chci". Ta ohlašuje její nové album, které by mělo vyjít už začátkem příštího roku. Ze třicátého druhého místa si to první vlaštovka namířila až na bramborový post.

Na pětce zůstala Miley Cyrus, jejíž "Midnight Sky" láká na právě vycházející desku "Plastic Hearts". Do první desítky se nově podívali Winona Oak a Robin Schulz s písní "Oxygen" - ta si polepšila hned o sedmnáct míst na současnou sedmičku.

O nejvýše postavenou novinku se postaral v Česku velice populární Yungblud - s "Cotton Candy" obsadil pětapadesátou pozici. Česko-řecká zpěvačka Eli vstoupila do hitparády s "Heavy Hearts" jako třiašedesátá nejhranější.

Další dvě novinky najdeme až v poslední desítce. Na devadesátém šestém řádku začíná Machine Gun Kelly s "My Ex's Best Friend" a hned za ním odstartovali Purple Disco Machine a Sophie And The Giants zásluhou "Hypnotized".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - I přes to všechno
  2. Joel Corry feat. MNEK - Head & Heart
  3. Ava Max - Kings & Queens
  4. Jelen - Jediný, co chci
  5. Miley Cyrus - Midnight Sky
  6. Jason Derulo - Take You Dancing
  7. Winona Oak & Robin Schulz - Oxygen
  8. Nea - Some Say
  9. Slza - Fotky
  10. Ofenbach & Quarterhead feat. Norma J. Martine - Head Shoulders Knees & Toes


Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
© nohavica.cz
ALBA - Po startu na devětadvacátém místě se Jaromír Nohavica podle očekávání vyšvihl na jedničku. Album "Máma mi na krk dala klíč" totiž konečně vyšlo i fyzicky. Není přitom žádným tajemstvím, že ostravský bard patří k nemnoha interpretům, jejichž nosiče se stále ještě prodávají. V recenzi Petra Šrajera se navíc nahrávka dočkala pochvalného hodnocení.

Stříbrný je Viktor Sheen, jehož "Barvy" figurovaly těsně pod vrcholem také před týdnem. Už podruhé za sebou se tak představitel dnes tolik populárního rapu musel sklonit před jménem s léty budovanou fanouškovskou základnou - minule ho s deskou "Tváře smutnejch hrdinů" předstihli rockeři Škwor, ti však nyní klesli až na devítku.

Velkou pozornost budí bronzová novinka AC/DC. Fanoušci této australské hardrockové legendy už v další studiovku snad ani nedoufali, po minulém turné bez zdravotně indisponovaného Briana Johnsona to vypadalo spíše na rozpad kapely. Šest let po "Rock Or Bust" je ale "Power Up" přece jen na světě a hovoří se o ní jako o jedné z nejlepších desek formace v posledních dekádách.

Na pětce odstartoval miláček českého publika, italský tenorista Andrea Bocelli s "Believe". A do první desítky se dostaly ještě další dvě novinky - sedmý je rapper Sensey se "Sny jsou mocnější než skutečnost" a desátý post si zabrali rekapitulující Mandrage s "The Best Of (2007 - 2020").

Také další novinky jsou v duchu výběrů. Tři sestry připomínají na trojalbu "Platinum MaXXXimum" hned osmdesát nejpovedenějších skladeb ze svého repertoáru a odměnou jim je pětadvacátá příčka. Třiatřicátí jsou Mig 21 s kolekcí "Hity a rarity".

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený si k prosincovým šedesátinám nadělil komplet "Way Of Life" a startuje s ním na dvaašedesátém řádku. Blížící se atmosféru svátků se na "Moje československé Vianoce" pokouší navodit Vašo Patejdl. V prvním týdnu si v žebříčku vysloužil číslo sedmdesát čtyři.

Top 10 - alba:
  1. Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč
  2. Viktor Sheen - Barvy
  3. N AC/DC - Power Up
  4. Ca$hanova Bulhar - Thug Love Sofia
  5. N Andrea Bocelli - Believe
  6. Nik Tendo - Restart & Lunazar
  7. N Sensey - Sny jsou mocnější než skutečnost
  8. Viktor Sheen - Černobílej svět
  9. Škwor - Tváře smutnejch hrdinů
  10. N Mandrage - The Best Of (2007 - 2020)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 47. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Naději potrebujeme (Verka, 27.11.2020 09:39) Reagovat

    Pan Nohavica, zrovna jako pan Gott a pár dalších slušných a skromných uměleckých osobnosti naší malé zemicky, vyniká právě svým talentem. JE geniální. A jeho tvorba ve své oblasti také. DĚKUJI! Za krásnou hudbu, lidskost, úžasná slova a slovní spojení. Navíc jeho počiny na internetu v době pandemie si zaslouží jen obdiv. Na závist nereaguji. On je ten, kdo pomáhá a dává naději. Ještě jednou děkuji za jeho tvorbu a přeji dobré zdraví..... Vera

    • Re: Naději potrebujeme (Kajman, 29.11.2020 11:22) Reagovat

      Já také DĚKUJI za obrovské zklamání něčeho, čemu jsem za totáče věřil (pan Nohavica) a pokřivený vkus jak hudební, tak morální(pan mistr Gott).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- 50 let AC/DC připomene limitovaná sada zlatých vinylů (25.02.2024 16:31)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- AC/DC ohlásili evropské turné, Praha ve výčtu (zatím) není, Bratislava ano (12.02.2024 11:15)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu