Eminem se obul do Ja Rula

17.04.2003 10:03 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

50 Cent
© facebook interpreta
Rapový svět má na světě další (zatím jen slovní) přestřelku - v hiphopovém světě známá jako "beef". Dva veleúspěšní rappeři Eminem a Ja Rule se ve zvýšeném tempu častují na svých nahrávkách nadávkami.

Všechno začalo, když se o Ja Rula začala otírat současná rapová kometa 50 Cent. Jejich nevraživost má kořeny už v roce 2000, kdy se poprali v nahrávacím studiu. 50 Cent si musel na slávu počkat, ale jakmile přišla, hned to svému dávnému nepříteli vrátil. Ja Rule se ohradil, ale za svého parťáka se postavil Eminem - jinak jeho šéf z labelu Shady. Ja Rule vrátil úder dvěma parodiemi - "Feminem" a "Loose Change" (názvy odkazují samozřejmě na Eminema a jeho současný hit Lose Yourself"). Ja Rule v nich popisuje Eminema jako intimního přítele producenta Dr. Dre. Eminem a 50 Cent na nové demonahrávce "Haile's Revenge", která už koluje po rádiích a klubech, vrací stejnou mincí - Ja Rule i jeho šéf a producent Irv Gotti jsou v ní zpodobněni jako homosexuálové. Nejnovější zprávy navíc hovoří o tom, že do sporu se zapojí i další slavná rapová osobnost - Busta Rhymes. Toho Ja Rule naštval nevybíravými poznámkami o jeho svěřenkyni Rah Digga a vypustil do světa zprávu, že se Busta podepsal labelu Murder Inc. (kde Ja Rule nahrává). Neověřené zprávy dokonce hovoří o tom, že to byl právě gang napojený na Murder Inc., který před několika týdny střílel do Bustova auta.

Podobné slovní přestřelky nejsou v hiphopovém světě nevinné. V roce 1996 skončila podobná pře násilnou smrtí dvou rapových legend - Notorious B. I. G. a následně 2Pac se stali obětmi války svých gangů - války, kterou začali svými prohlášeními. Poslední velký ústní souboj sehráli dva newyorští rappeři z absolutní špičky - Jay Z a Nas, když se nevybíravě častují už přes rok. Menší slovní přestřelku nedávno spáchali hitmaker Nelly a starý harcovník KRS One.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY