shop.musicserver.cz
Kylie Minogue, Infinite Disco, 7.11.2020

Kylie Minogue streamem "Infinite Disco" pozvala fanoušky do Studia 54

Vydáno: 08.11.2020 08:50 v sekci Naživo - Dan Hájek | foto: Facebook Kylie Minogue

V době covidové se koncerty přesunuly na internet - kdo může, streamuje. Jeden takový přenos si nachystala i Kylie Minogue u příležitosti vydání novinky "Disco". Ve zhruba padesátiminutové show zůstala věrná disco rytmům a aspoň částečně navnadila na turné, na které snad vyrazí příští rok.

Live: Kylie Minogue

místo: LH3 Studios, Londýn, Velká Británie
datum: 7. listopadu 2020
setlist: Intro (Magic/Come Into My World), I Love It, In Your Eyes, Light Years, Supernova, Dance Floor Darling, All The Lovers (feat. The House Gospel Choir), Say Something (feat. The House Gospel Choir), Real Groove, Slow, Monday Blues, Where Does The DJ Go?, Love At First Sight, Last Chance, Magic

Koncept jednorázového a speciálního vystoupení si Kylie Minogue vyzkoušela už třeba v době vydání alba "Body Language". V současných omezeních, kdy se nemůže koncertovat v halách ani v malých klubech, se většina těchto aktivit přesunula na internet. "Infinite Disco", jak se show australské zpěvačky jmenovala, svými rysy připomněla několik let starý projekt dvojice Yello, která pro Telecom Electronic Beats nachystala virtuální obrazový kaleidoskop "Touch Yello".

V případě "Infinite Disco" bylo vše taktéž předtočeno a premiéra byla nastavena na sobotu 7. listopadu na streamovací platformě Dice. Vstupenka vyšla na 17,5 eura (tedy necelých pět set korun českých). Po zadání kódu (nebo proklikem přímo v mobilní aplikaci) dostali fanoušci odkaz na uzamknutý kanál na YouTube. Samotný stream šlo přehrát na všech možných zařízeních (mobil, tablet, PC nebo na TV s podporou Chromecast nebo AirPlay). V jeho průběhu došlo k několika málo zvukovým či obrazovým zakolísáním, ale nešlo o nic, co by celkový dojem pokazilo.

Celý set byl takové nonstop medley. Hlavní aktérku doprovodily dvě vokalistky a skupina tanečníků a tanečnic. Stage byla koncipována jako pocta slavnému nočnímu klubu Studio 54 na Broadwayi a v samotném závěru nechyběly ani poletující konfety. Diskotékové rytmy vévodily, což nebylo překvapující stejně jako fakt, že to popové princezně skvěle hlasově ladilo.

Úvod patřil jejímu sólu, které se překlopilo do chytlavé "I Love It". Ta přesně ukázala, jakým směrem se přenos bude nadále posouvat. Prvním větším překvapením bylo zařazení letité skladby "Light Years" (v níž nechyběl onen sampl "I Feel Love"), jež však byla smíchána dohromady s čerstvým trackem "Supernova". Efekt konzistence zafungoval výtečně. Z video návnady na "Infinite Disco" už příznivci znají "Say Something" s hostujícím sborem The House Gospel Choir. Ten však ozdobil svým chorálem i euforickou hitovku "All The Lovers" a byl z toho rázem nejlepší moment celého vystoupení.

S "Real Groove" se světelný koncept show překlopil do módu Studia 54 a roj pestrobarevných světel a tanečníci v téměř dobových kostýmech (z dob největší slávy tohoto klubu) dostali mnohem více prostoru. V tomto bloku měla novinka "Disco" plnohodnotně navrch. "Monday Blues" dostala lehký nádech latino groovu, "Where Does The DJ Go?" byla oslavou horečky diskotékové noci a hlavní část programu zakončovala emočně nejvýraznější "Last Chance".

V tomto sledu je však potřeba vyzdvihnout skvěle přemíchanou pecku "Slow", která tentokráte dostala vibrující funky spodky. Je to možná formalita, ale tato píseň se na zpěvaččiných koncertech dočkala už celé plejády variací a ani v tomto případě to nebylo šlápnutí vedle. Finální rozlučkou se pak stala plná verze singlu "Magic" s prodlouženou instrumentální dohrou.

Pokud vám v setlistu chybějí nějaké nejstarší hitovky, se kterými se Kylie Minogue dostala do čela hitparád, nemusíte mít obavy - myslela i na ně, i když drobet šibalsky. V klávesovém rozjezdu "Dance Floor Darling" nechala trefně vzpomenout asi na tu nejslavnější - "I Should Be So Lucky" -, ale jen pár linkami textu z první sloky. Vzato kolem a kolem, byl "Infinite Disco" povedený speciál.


NÁZORY
  • Fantastická show (xanthic, 08.11.2020 13:43) Reagovat

    Bylo to plné pozitivní energie a dobré nálady, tedy přesně toho, čehož se nám v dnešním podivném světě nedostává. Jsem rád, že se nejednalo o dalších Greatest Hits vystoupení, ale bylo to pořádné disko od začátku do konce. A tak to má být. Rozhodně 10/10 :)

    • Re: Fantastická show (Mike, 08.11.2020 21:53) Reagovat

      Souhlasím! Skvělé vystoupení a nový materiál je za mě super. Jsem rád, že nejvíc prostoru dostaly songy z nového alba DISCO.

  • Nic víc než řeslazený kýč který rychle omrzí. (Ali, 08.11.2020 14:06) Reagovat

    Opět kýč jak sviňa! Ona to prostě jinak neumí 0/10.

    • Re: Nic víc než řeslazený kýč který rychle omrzí. (Anonym, 08.11.2020 14:54) Reagovat

      A neni to prave podstata toho,co Kylie dela ? Ona si nehraje na nekoho kdo udava tep doby,je progresivni nebo dela intelektualni kulturu.Cilena zabava,pop pro masy,odpocinuti,vypnuti u kolovratkove hudby.
      Narozdil treba od Madonny,ktera se tvari tak dulezite a vazne az je to trapny.

      • Re: Nic víc než řeslazený kýč který rychle omrzí. (Ali, 08.11.2020 20:42) Reagovat

        Jesli podstatou je unudit se přeslazeným kolovrátkovým kýčem k smrti tak ano. Originalita a invence by pro špetku změny nezaškodili.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)
- Kylie Minogue boří mýty o věku: "Ageismus brzy zmizí" (25.09.2023 14:46)
- Video: Kylie Minogue v "Tension" ukazuje, jak vypadá klubové nebe (04.09.2023 16:47)
- Kylie představuje zbrusu nový remix svého hitu "Padam Padam" (29.07.2023 17:27)
- Kylie Minogue láká na podzimní album letní hitovkou "Padam Padam" (19.05.2023 19:23)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu