Aneta Langerová ohlašuje nové album milým klipem "Bílý Den"

22.10.2020 07:40 - David Věžník | foto: YouTube / Aneta Langerová

"Studio ANTÉNA hlásí, že je tady zbrusu nově do světa vyslaný videoklip 'Bílý Den' pro každého z vás!" objevilo se ve středu večer na facebookovém profilu Anety Langerové. Pro fanoušky to ale zas takové překvapení nebylo - o tom, že chystá nový sólový song, klip a album, muzikantka své příznivce poctivě informuje už nějaký ten pátek. "Víte, proč je s velkým D? Protože kdo si počká, ten se dočká premiéry videoklipu," obhajovala například začátkem týdne nezvyklý pravopis v názvu skladby.

S tou jí - už tradičně - vypomohl její hudební kolega Jakub Zitko. Společně dali vzniknout velice příjemné pop-rockové písni plné smířlivé nálady a jemné melancholie, a v mnohém tak navázali na Anetinu zatím stále ještě aktuální řadovku "Na Radosti". A potvrzují, že tato zpěvačka je bez diskuze jednou z nejvýraznějších osobností tuzemské popmusic.

A podobně smířlivý je i doprovodný vizuál. Scenárista a režisér Zdeněk Suchý do hlavní (a jediné) role obsadil třebíčského rodáka Miloslava Mejzlíka, herce známého mimo jiné ze seriálů "Rodinná pouta", "Velmi křehké vztahy" anebo "Kriminálka Anděl". Ve snímku sledujeme obyčejný všední den stárnoucího muže. Všemožné rituály a náznaky prázdného života však končí poselstvím, že někdy je dobré se na všechny zdánlivé povinnosti prostě vybodnout.

Po (kvůli covidu-19 tak trochu rozmazaně nedokončené) spolupráci s Korben Dallas tak budou následující dny a měsíce pro Anetu Langerovou ve znamení její nové desky s názvem "Dvě slunce". Předobjednávky startují už dnes (ve čtvrtek 22. října) na webu langerovaaneta.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY