"Až tady jednou s váma nebudu" nabízí ty nejlepší esence z Harleje pěkně pohromadě

15.10.2020 14:32 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Harlej měli na letošek velké plány. S koncertním turné chtěli objet velké haly a kromě oslavy 25 let existence toužili představit i materiál z povedené desky "Smutku dávám sbohem". Ze známých důvodů zbylo ze všech záměrů jen torzo. A tak skupina své fanoušky konejší alespoň novým klipem "Až tady jednou s váma nebudu".

Jednoznačně největší hit alba nevznikal úplně lehce a na první dobrou. "'Až tady jednou nebudu' mám z posledního CD asi nejraději. Základní nápad byl rok starej, po nějakým čase přišel Tomáš s melodickou linkou do refrénu a pak jsme dlouho hledali ten správnej text," popisuje genezi kapelník Tonda Rauer.

Ten písničku složil, text nakonec napsal Tomáš Miřátský. Videoklip točila s Harlejem už tradičně společnost KH Filmin' a hlavní roli si v něm zahrál Tomáš Hanák. Téma života a smrti přihrálo do jeho ztvárnění nemocniční prostředí v Praze-Motole. "Původně jsme ho chtěli natočit a vypustit před prázdninami, pak během prázdnin, ale všechno se nějak kvůli koronaviru komplikovalo. Nejdříve se v podstatě všechno zastavilo, pak zase nikdo neměl čas, protože se dodělávaly resty z jara, pak zase začala přicházet nová omezení. Ještě ráno před posledním natáčecím dnem jsme se obávali telefonu, že nás třeba znovu do nemocnice v Motole nepustí," doplňuje Rauer.

Z výsledku je cítit nadsázka a radost. Silná melodie připomíná oblíbenou skladbu "Proč pocit mám" a i tenhle kousek má směle našlápnuto k milionovým zhlédnutím.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY