shop.musicserver.cz
Blackpink - Lovesick Girls

Korejská invaze dokončena: "Lovesick Girls" od Blackpink dobývá svět

Vydáno: 03.10.2020 10:41 v sekci Video - Lukáš Boček | foto: Facebook skupiny
Dlouhé roky se asijští popoví umělci pokoušeli probojovat do amerických žebříčků. BoA nebo Utada Hikaru se však nikdy do širšího povědomí posluchačů mimo své domoviny nedostaly. Výjimkou jsou korejská chlapecká formace BTS a nyní i její ženský protějšek Blackpink. A právě tato holčičí čtveřice, která v mnohém navazuje na své krajanky 2NE1, nyní celému světu ukazuje, že žebříčkům se dá vládnout i bez anglických textů.

Nalejme si přitom čistého vína - nic, co Blackpink dělají, není jejich vynálezem. Stejně tančily i zpívaly členky 2NE1. Dokonce i hudba je téměř totožná, jelikož za jejich hity stojí stejní lidé. Něco na této kapele však učarovalo současné mladé generaci a po vzoru BTS se z nich stala modla, o které se v superlativech vyjadřuje i první popová liga v čele s Lady Gaga či Selenou Gomez. Není se čemu divit - s oběma dámami mají "černorůžové" dívky společné i singly. A nyní se k nim přidává i Cardi B, která na jejich debutu pojmenovaném "The Album" vypomohla na jedné ze skladeb.

K úspěchům, jakými bylo vystoupení na Coachelle, rekordní druhé místo v počtu odběratelů na YouTube či nejvyšší počet zhlédnutí videa za jediný den (letní singl "How You Like That" jich v prvních čtyřiadvaceti hodinách nasbíral více než osmdesát milionů), si tak Korejky přidávají i další - globální zájem o jejich první desku. Novinka "Lovesick Girls", jež na právě vycházející kolekci láká, jen za čtyři hodiny nasbírala přes třiadvacet milionů zhlédnutí a dá se očekávat, že zpěvačky budou atakovat svůj vlastní rekord.

Zbývá tak už jen jediná otázka: stojí tato partička za všechen ten humbuk? Nové video je skvěle natočené, dívky vypadají bezvadně, písnička je chytlavá. Jenže tím to končí. Žádná přidaná hodnota. Nic, co bychom už neviděli. Zůstává tak jediné - nepopiratelná stopa, jakou jejich historický úspěch zanechal na poli populární hudby.

6/10

NÁZORY
  • Super (Václav Hess, 03.10.2020 22:14) Reagovat

    Na jejich album se těším ale souhlasím s koncem článku, přidána hodnota žádná. Holky si ale nehrají na umění, sami říkají, že chtějí hlavně bavit.

  • Zklamání (Terry Kim, 04.10.2020 01:47) Reagovat

    Mrzí mě že BlackPink i BTS prorazili zrovna letos. Obě skupiny vydaly snad nejslabší songy za dobu svojí existence.
    BTS prostě vyhodili random splácaná slova dokopy, pospojovaná v chytlavém rytmu a pojmenovaná Dynamita. Kdyby radši měli největší úspěchy a písněmi typu N.O., Save Mě nebo I Need U. Tam aspoň člověk vnímal emoce a myšlenku písně. Dynamite je oblíbenej jen proto, že líný prdele nemuseli hledat text respektive jeho překlad z korejštiny. Prostě lidi musí pochopit, že když zvládnou přejít ty dva centimetry titulků tak se jim otevře plno krásných věcích, abych tak napůl citovala režiséra snímku Parazit.
    BlackPink letos vydaly tři písně a ani jedna mě neoslovila. How You Like That je dost slabá oproti stylem podobné Kill This Love. Ice Cream má refrén tak slabý že mi až na konci došlo, že tam nějaký je a zbytek písničky nezajímavý. A Lovesick Girl je písnička s tím nejvíc basic hudebním podkladem, že i teď ještě přemýšlím, kdeže jsem to už slyšela, jaká skupina ten samej song už vydala ...
    Celkově do teď nechápu ten boom kolem BlackPink (u BTS chápu, do teď vydávali fakt super songy, který měli message a emoce). Celkově nevydali nic světoborného. Jejich písničky (krom těch posledních třech) mám fakt ráda, ale není v nich žádná přidaná hodnota (narozdíl právě od BTS).
    Pokud bych měla vybrat dívčí skupinu, která by měla prorazit stejně jak BP, pak bych asi zvolila skupinu LOONA (neposlouchám, ale slyšela jsem že mají fakt krásný texty), GFriend, Oh My Girl nebo i ITZY, i když ty to možná teprve čeká. Ale to je málo podobný western popu, takže to nikdo poslouchat holt nebude...
    Nemyslím to zle, ale tohle je prostě můj názor. Vím, že za to jakou mají hudbu nemůžou přímo holky, a taky nemám nic proti nim. Stejně jako BTS asi úplně nemůžou za tu spatlaninu co teď musí všude zpívat. A teď Armies a Blinks do mě, protože jsem vyjádřila svůj názor :D

    • Re: Zklamání (LO, 04.10.2020 04:00) Reagovat

      Ta spatlatina je třetí týden na 1 místě v HOT100 a BTS rozhodně neprorazili tento rok. V minulém roce vystupovali ve vyprodánem Wembley 2×, album třetí nejprodávanější na světě (2,5 mil.). Jenom 12 zpěváků vyprodalo Wembley. A pro příště bych zapracovala na češtině. Jo a kontrolovala automatické opravování textu (Save Mě)

      • Re: Zklamání (lrrr, 06.10.2020 11:38) Reagovat

        to že je tři týdny v hot100 , neznamená že to není sračka ,number one byli i horší věci

    • Re: Zklamání (lkiiyo, 06.10.2020 08:05) Reagovat

      Dovolím si nesouhlasit pouze v drobnostech, jinak mi totiž mluvíš z duše. BTS zdaleka neprorazili letos, hudební scénu vedou už několik let (i když u nás v rádiu je hrají teprve od letoška, ale my jsme vždy sto let za opicemi:D). Jejich Dynamite byl neplánovaný song, který měl lidi rozveselit v tomhle temném období, což myslím, úspěšně splnil. Samotná skupina myslím vůbec nečekala, že to bude takový hit, ale přesně jak říkáš, angličtina zahrála svou roli lol:D. Stejně jako ty doufám, že se lidem dostanou více do povědomí její korejské songy, letošní album "7" je nabušené skvělými songy rozdílných žánrů, což se u jiných hudebníků hledá těžko. Co se BP týče, jako skupinu je mám ráda, jejich hudba patří k mým oblíbeným, až na pár výjimek (ice cream nemůžu ani slyšet, takovou hovadinu jsem od nich fakt nečekala). Holky umí zpívat, obstojně tančit, mají skvělá mv, ale tím to, co se týče kreativity končí. Jejich koncept se od jejich začátku nezměnil, furt je to na stejný brdo. Ale lidem se očividně tento stereotyp líbí, tak proč to měnit, že. Kde BTS se svojí kreativitou a originalitou narazí, tam dostane šanci právě BlackPink, takže prodejní strategie je určitě dobrá. Obě skupiny tvrdě dřou a úspěch jim přeji. Snad se i ta Grammy klukům poštěstí.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Shakira, Cardi B a polonazí kentauři, to je klip k roztančené novince "Puntería" (25.03.2024 08:12)
- Video: Babymonster jsou skutečně nové Blackpink. Debut "Batter Up" míří mezi k-popové písně roku (27.11.2023 11:07)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Hudba v TV: Seriál "Idol" s The Weekndem si kritiku nezaslouží. Je krutý a nestydatě sexy, ale tne do živého (05.08.2023 09:00)
- Festival Coachella se bude letos celý streamovat na YouTube (07.04.2023 13:34)
- Video: Jisoo z Blackpink to zkouší sólově. "Flower" vyniká především klipem (01.04.2023 08:35)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Video: Lepší než originál? Rina Sawayama na turné dokonale přezpívala "First Love" (16.02.2023 10:45)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu