Průlomové album "Herzeleid" od Rammstein se dočká výroční reedice

30.09.2020 16:52 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

Podle některých informací využívají Rammstein aktuálního nedobrovolného volna pro natáčení další desky. Než se ale nového materiálu dočkáme, rozhodla se německá kapela připomenout svůj debut "Herzeleid", od jehož vydání 25. září uběhlo neuvěřitelných pětadvacet let.

Průlomová kolekce nabídla dnes již legendární hity "Du riechst so gut", "Seeman" nebo "Asche zu Asche", jen v Německu se jí prodalo přes půl milionu kusů a v celé Evropě prodeje překonaly hranici jednoho milionu nosičů. Dost důvodů na to oslavit toto výročí reedicí a přidat do diskografie další dvě položky.

Rammstein - Herzeleid (XXV Anniversary Edition - Remastered)
© rammstein.de
Titul "Herzeleid (XXV Anniversary Edition - Remastered)" se na pultech prodejen objeví až 4. prosince, ale skupina na svém webu započala s jeho předprodejem již nyní. Díky němu se ale fanoušci stihli dozvědět, že box nepřinese naprosto žádný audio bonus. O to větší důraz však bude kladen na luxusní balení. CD digipack bude mít po rozložení tvar kříže. Design si vzal na paškál autor původního bookletu Dirk Rudolph a nabídne snímky tehdejšího dvorního fotografa kapely Pralera. Po hudební stránce prošly songy kompletním remasterem - jedenáct skladeb si tak fanoušci budou moci poprvé poslechnout v HD zvuku.

Obdobně si vydavatelství dalo záležet i s verzí na černém vinylu. Nabídne rovnou dvě desky černé barvy s modrým postřikem. To vše doplní rozsáhlý booklet (logicky) vinylového formátu taktéž z dílny Dirka Rudolpha. Dodejme, že tento náklad bude limitovaný, takže do budoucna půjde o sběratelskou raritu.

Pokud vás zpráva o obsahu reedice trošku zklamala, ale přesto byste si rádi pořídili do sbírky od Rammsteinů něco pěkného, navštivte jejich oficiální shop. Najdete tam nejen opět nové kolekce triček a mikin, ale aktuálně například i knihu mapující loňské evropské stadionové turné, námořnickou edici ginu, stylové sklenky na whisky nebo průhledné skleničky na kávu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY