Kateřina Marie Tichá vydává dlouho očekávaný debut "Sami"

22.09.2020 17:14 - Milan Menčík | foto: Petr Kozlík / Universal Music

Kateřina Marie Tichá se za osm let aktivní kariéry stala výraznou osobností domácí popové scény. S vydáním debutového alba nijak nechvátala, čekání na něj je však nyní u konce - pod názvem "Sami" vychází nahrávka 2. října u labelu SinglTon.

Kateřina Marie Tichá - Sami
© Universal
Před nedávnem hudebnice představila svým fanouškům titulní song i s klipem. "Písně na tomto albu jsou v podstatě moje zhudebněné básně, které jsem několik let průběžně psala a až poté je převáděla do hudební podoby. Bylo to období, během kterého jsem kromě aktivního vystupování s kapelou Jelen také hodně cestovala po světě. Navštívila jsem třeba Gruzii, Palestinu, Izrael, ale podívala se i do San Francisca. Cestuji ráda sama, protože mám díky tomu více času vstřebávat jednotlivé kultury a mluvit s místními lidmi," vypráví zpěvačka, která debutovala singlem "Vzpomínej" už v roce 2012 a v roce 2015 se prezentovala ípíčkem "Otazníky". S hitem "Tančíme spolu" jí vypomohli kamarádi z formace Jelen, jíž je stálým hostem.

Na své prvotině se nebála zabrousit i do balkánských rytmů nebo do ulic Paříže. Společnou řeč našla s producentem Ondřejem Turtákem. "Někde přidal tahací harmoniku, jinde drum'n'bassový beat. Velmi příjemně mě překvapilo, jak nás společná práce oba pohltila, často jsme nad ní seděli dlouhé hodiny a povídali si. Vždy jsem si přála najít někoho, kdo bude vnímat písničky stejně jako já, a ono se to opravdu stalo," rozplývá se autorka.

V písni "Divoká" hostuje David Stypka. "Společné turné, které jsme absolvovali s Davidem a skupinou Jelen, bylo pro vznik alba důležité. Potvrdil mi, že i v dnešní době je možné s pomocí poezie skládat normální písničky," uzavírá muzikantka, která se netají tím, že mezi její vzory patří osobnosti typu Zuzany Navarové či Radůzy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY