shop.musicserver.cz
Tome Prince s Benem Cristovao servírují taneční hit konce léta s názvem "Návyková"

Tome Prince s Benem Cristovao servírují taneční hit konce léta s názvem "Návyková"

Vydáno: 18.09.2020 16:07 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Championship Music
Hudební producent Tome Prince, nová postava české taneční scény, představuje svůj další singl. Ke spolupráci na něm oslovil rovnou Bena Cristovao. Na jaře Tomemu vyšlo EP "Made for You", teď upozorňuje na svoji tvorbu tímhle budoucím hitem. K singlu "Návyková" vyšel začátkem září videoklip.

Příprava singlu a následné debaty nad hostem probíhaly společně s Championship Music od začátku roku. "Chtěli jsme na talent Tomeho upozornit hostováním někoho, kdo má už dosah a zároveň si padnou do noty. Volba Bena byla jasná. Byť má za sebou asi nejplodnější rok a hostování na úkor vlastních songů, podpořili jsme to a výsledek je parádní," dodává Lukáš Rychtařík za label.

Singl "Návyková" vznikal intenzivně během tohoto léta v holešovických studiích EMA Prague. Tady Tome navštěvuje kurzy hudební produkce a pod vedením Martina Hoffera, člena taneční kapely Skyline, vzniklo nejen celé EP "Made For You", ale i nový singl. Ten následuje současné trendy na EDM scéně, promítá do sebe Tomeho inspiraci snovým 80s světem syntezátorů, ale zároveň obsahuje netradiční projev Bena Cristovao v jeho mateřštině. "Navyková" je proti všem trendům této scény česky a funguje na první poslech.

"Song má atmosféru 80s s klasickým tanečním beatem a moderním dropem. U předešlých songů mě inspiroval seriál 'Stranger Things' a u tohoto songu to bylo stejně. Chtěl jsem udělat song s českým interpretem a jako první mě napadl Ben Cristovao. Je talentovaný songwriter a má skvělou flow. Nikdy bych nevěřil tomu, že bude chtít spolupracovat s no name klukem. A stalo se, vznikl skvostný popový taneční song s českým textem," říká ke spolupráci Tome Prince.

K singlu "Návyková" byl před pár týdny natočený i výpravný videoklip pod vedením režiséra Jana Stracha. Příběh je zasazený do závodů aut i klubového prostředí. Atmosféra klipu je lehce futuristická, doplněná neonovými světelnými efekty a zajímavými tvářemi z New Aliens Agency. V hlavní roli je, vedle dvojice Tome Prince a Ben Cristovao, v ženské roli Tinka Tran. Byť klip obsahuje hodně závodní tématiky, vyhýbá se klasickým klišé o nablýskaných drahých autech, ale naopak pracuje až s animovanou estetikou, která se naplno rozvíjí ve fiktivním závodě dvou sportovních vozů a zářivého nočního prostředí velkoměsta.

Dvoudenní natáčení se odehrálo v polovině srpna na několika lokacích v Praze. Výsledný klip se z velké části odehrává před pražskou O2 arenou, kam se chystá host singlu Ben Cristovao 18. února 2021 se svojí druhou velkou show.

"Musím říct, že to bylo v závěru už docela hardcore. Ještě jednou i tady chci poděkovat týmu režiséra Honzy Stracha, který se toho ujal naprosto skvěle a profesionálně. Poslední scény, které jsou v klipu jako první, kdy vystupuju z kamionu, jsme točili už nad ránem, to bylo fakt něco," vzpomíná Tome.

Ben Cristovao má letos jeden z těch roků, kdy se objevuje více jako host v hudbě kolegů. “Tenhle rok jsem se zaměřil na spolupráci s talentama, kterých je na naší hudební scéně fakt hodně. Baví mě žánrový přesahy, je to někdy výzva, to je můj důvod a motivace. Teď se chci víc zase soustředit na svoje věci," vysvětluje Ben. Po vydání tohoto singlu se zavírá do studia k dokončení svého chystaného materiálu, který vyjde ještě před koncem roku 2020.

Singl i videoklip vychází ve spolupráci se společností O2, která se rozhodla podpořit vycházející talent české hudební scény. "Vzhledem k tomu, že nabídka je určena pro lidi do 26 let, kteří prakticky nesledují televizi a je těžké je zasáhnout i klasickými reklamními formáty, chceme tentokrát jít jinou cestou. Vybrali jsme si talentovaného mladého umělce Tomeho Prince a rozhodli se podpořit vznik jeho prvního videoklipu, a pomoci mu tak na startu jeho hudební kariéry," popisuje ředitel marketingové komunikace a brandu v O2 David Daneš. Díky tomu se část songu objeví také v chystané kampani na podporu nových tarifů O2 YOU. K těmto tarifům navíc O2 rozdá tisíc vstupenek na únorový koncert Bena Cristovao v O2 areně.


NÁZORY
  • Ben Cristovao (Ten co píše..., 18.09.2020 17:36) Reagovat

    Benovi jde poslední dobou méně a méně rozumět.

    • Re: Ben Cristovao (Anonym, 19.09.2020 00:55) Reagovat

      Což je jedině dobře, protože ty texty jsou fakt perly :-D

      • Re: Ben Cristovao (Jumper, 19.09.2020 07:41) Reagovat

        Tak jsem si to pustil jen pro tu jeho výslovnost. A dopadlo to přesně jak jsem předpokládal. Rozumím mu každé slovo a to nejsem žádný jeho obdivovatel. Takže klasika, trapnohejty od lidí, kteří skladbu možná ani neslyšeli, ale protože se tato fráze o jeho výslovnosti mele stále dokola, tak pojedeme bomby taky....
        Zajděte si na ušní ;)

  • Hm (Nicole Synth, 19.09.2020 10:31) Reagovat

    Nevkusný a oplzlý to chlap a nejhorší, že je to vzor mé generace. Jeho tvorba se mi nelíbí.

  • hmmm (feyer, 22.09.2020 01:46) Reagovat

    Muzika je skvělá, ale ten text je fakt trapnej. Bylo lepší, když Ben zpíval anglicky.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Jacob ze Skyline skončil v "Survivoru" a hned vyznává lásku své přítelkyni písní "Let's Get Floatin'" (08.04.2024 10:27)
- Ben Cristovao opět ukázal, jak se dá udělat velký koncert bez emisí (24.01.2024 09:29)
- Ben Cristovao míří do Edenu, jeho životní koncert ho čeká 7. června 2025 (19.12.2023 12:05)
- Fotogalerie: Skyline a jejich tradiční vánoční mejdan v Roxy ve fotkách (14.12.2023 18:48)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Naživo: Mirai odehráli v O2 areně jen lehce nadprůměrný koncert (01.12.2023 13:00)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)
- Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink (24.11.2023 17:00)
- Skyline vyrazili do klubů, závěr turné bude patřit pražskému Roxy (20.11.2023 09:28)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu