shop.musicserver.cz
Nové desky 36/2020 - od Marilyna Mansona přes Roachford po The Flaming Lips

Nové desky 36/2020 - od Marilyna Mansona přes Roachford po The Flaming Lips

Vydáno: 16.09.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Půlce září budou vládnout rockeři různého ražení - třeba extravagantní Marilyn Manson, psychedeličtí The Flaming Lips, angličtí experimentátoři Everything Everything, bubeník Arcade Fire se svou sólovkou nebo matador Neal Morse. Hegemonii naruší soulový Roachford, živák Suzanne Vega či debut slavného producenta Paula Epwortha.

V pátek 11. září vyšly tyto nové tituly:

The Flaming Lips - American Head (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / psychedelický rock

The Flaming Lips - American Head
The Flaming Lips jsou v posledních několika letech nebývale aktivní. Od loňské desky "King's Mouth" stačili vydat jeden živák, společné album s Deap Valley a nyní k tomu všemu přidávají ještě šestnáctou řadovku "American Head". Třináct písniček, které na ni zařadili, nijak nevybočuje z jejich stylu založeném na kombinaci experimentálního a psychedelického rocku. Jistě je to i tím, že produkce se vedle členů kapely ujali osvědčení Dave Fridmann a Scott Booker. Na dvou skladbách se pak spolupodíleli dva hosté - syn Willieho Nelsona Micah Nelson, který vystupuje pod pseudonymem Particle Kid, a velká hvězda posledních let Kacey Musgraves. Oba můžete slyšet v ukázkách na YouTube kanálu kapely.


Marilyn Manson - We Are Chaos (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Marilyn Manson - We Are Chaos
Marilyn Manson se po poslední desce "Heaven Upside Down" uzavřel do své samoty a jako na slovo vzatý filozof vytvořil kolekci "We Are Chaos". Za dohledu producenta Shootera Jenningse vzniklo veledílo, které by jeho autora mohlo v očích fanoušků katapultovat zase pěkně vysoko. Nebo alespoň tak nějak to naznačuje náš Jiří ve své recenzi. Má pravdu? Posuďte sami sledováním videoklipu k titulní skladbě alba.


Paul Epworth - Voyager (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / alternativní rap / taneční hudba

Paul Epworth - Voyager
Jak to tak vypadá, koronavirová uzávěra přinese dost alb od umělců, kteří se normálně živí jako producenti. Butche Walkera, Alaina Johannese nebo Matta Rollingse nyní doplní ještě o něco slavnější Paul Epworth. Tento Brit má na svém kontě několik Grammy, Brit Awards, a dokonce i Oscara, především díky úzké spolupráci s Adele, ale i Bloc Party, Florence + The Machine, Coldplay, U2 nebo s Paulem McCartneym. Není tedy divu, že jeho debutové album "Voyager" vzbuzuje velká očekávání. Není ovšem dílem izolace - autor jej připravoval celých pět let. Hudebně osciluje někde na pomezí elektroniky, alternativního až experimentálního rapu a klubové taneční hudby. K natáčení si šestačtyřicetiletý hudebník přizval i několik hostů. Vesmírem, který představuje na svém webu, vás provedou například Lianne La Havas, Ty Dolla Sign, Ishmael, Vince Staples, Kool Keith, Lil Silva, Jay Electronica, Elle Vaya či Bibi Bourelly.


Everything Everything - Re-Animator (Awal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / indie rock / exeprimentální electro pop

Everything Everything - Re-Animator
Anglická artpopová formace Everything Everything navazuje na tři roky starý počin "A Fever Dream" a vydává svoji pátou řadovku "Re-Animator". Na konci dubna na ni začala lákat prvním singlem "In Birdsong" a k němu pak přidala dalších deset skladeb. Jejich produkci tentokrát skupina z Manchesteru svěřila držiteli Grammy, osvědčenému Johnu Congletonovi. Ten je známý především díky spolupráci se St. Vincent, ale i s dalšími hudebníky, jako jsou kupříkladu Angel Olsen, Regina Spektor, The Killers nebo Franz Ferdinand. Výsledkem je nahrávka na pomezí art popu, indie rocku a experimentů s elektronickými prvky. Co si pod tím představit, můžete zkoumat na bandcampu.


Roachford - Twice In A Lifetime (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / soul / r'n'b

Roachford - Twice In A Lifetime
Britská formace Roachford působí na hudební scéně už od konce osmdesátých let. Jejím hlavním členem je Andrew Roachford, jehož posledních deset let známe i jako zpěváka Mike + The Mechanics. Není tedy divu, že poslední album jeho vlastní skupiny "This Beautiful Moment" má už sedm let. Nyní ovšem tento čerstvý držitel Řádu britského impéria, vydává kolekci třinácti písní nazvanou "Twice In A Lifetime". Opět v nich míchá pop, rock, soul a r'n'b. Sám si nahrál zpěv, klavírní party a perkuse, o zbytek se postarali zbylí členové - James Hunt o saxofony, Dominic Glover o trubku, Francis Write o baskytaru a o Troy Miller o bicí. Nad vším, včetně duetu s Beverley Knight, bděl producent Jimmy Hogarth, který v minulosti sbíral ocenění za spolupráci na albech Suzanne Vega, Duffy, Amy Winehouse nebo Tiny Turner. Novinkou doslova žije zpěvákův YouTube profil.


Tip týdne

Asaf Avidan - Anagnorisis (Telmavar)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Asaf Avidan - Anagnorisis
Izraelský zpěvák a někdejší člen The Mojos Asaf Avidan přichází po třech letech s deskou "Anagnorisis". Pro nástupce alba "The Study On Falling" nahrál celkem deset kusů, pro jejichž produkci si tentokrát vybral svého krajana, bubeníka Tamira Muskata. Ten se stylově pohybuje na pomezí jazzu, elektroniky a trip hopu a nějaký čas byl i členem Gogol Bordello. Co z tohoto spojení nakonec vzešlo, uslyšíte na muzikantově YouTube profilu anebo na jednom ze dvou koncertů, které by se měly příští rok uskutečnit v Praze a Brně.


Suzanne Vega - An Evening Of New York Songs And Stories (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / pop folk

Suzanne Vega - An Evening Of New York Songs And Stories
Ačkoli se Suzanne Vega narodila v Kalifornii, doma je v New Yorku. Nyní tomuto městu věnovala album, respektive speciální vystoupení. To odehrála v tamním Café Carlyle na začátku loňského roku. V poměrně intimní atmosféře ji doprovázel kytarista Gerry Leonard, baskytarista Jeff Allen a klavírista Jamie Edwards a zaznělo zde celkem šestnáct písniček, které zpěvačka proložila i několika příběhy a zážitky. Mezi své vlastní skladby zařadila i Lou Reedovu "Walk On The Wild Side". Na záznam "An Evening Of New York Songs And Stories" americká písničkářka láká na svém YouTube .


Neal Morse - Sola Gratia (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Neal Morse - Sola Gratia
"Je to taková moje vzpomínka na karanténu," prozradil ke svému novému počinu "Sola Gratia" hudebník a umělec Neal Morse. Představme si pod tím hlavně absenci osobní přítomnosti jeho obvyklé sestavy čítající Mikea Portnoye a Randyho George, se kterými obvykle jeho desky vznikají. Místo toho, aby se tedy muzikanti sešli a zajamovali si, nahrál každý svůj part ve svém vlastním studiu. Proto třeba neuslyšíte zpěv všech pěti muzikantů, ale jen decentní cameo - figurují zde jako čestní hosté. Ukázku v podobě kousku "In The Name Of The Lord" najdete na YouTube.com.


Jan Fic - Potom (Indies Scope)
bandzone / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / blues folk

Jan Fic - Potom
Písničkáře Jana Fice můžeme znát coby člena kapely The Weathermakers. Vloni vydal svůj sólový debut "Město" a teď na něj navazuje nahrávkou "Potom". Popisuje ji jako westernový příběh s bluesovým hrdinou a otevřeným koncem. "'Potom' je takovej westernovej příběh, kde hlavní hrdina cíleně spoluvytváří děj, bojuje o svý štěstí aktivně a myslím, že i dost urputně a statečně," říká a dodává: "Moje předchozí album bylo hudebně mostem mezi mou bluesovou minulostí a folkem. Bylo tam pořád ještě víc cítit právě to blues. Současné je už blues spíš tématy a náladou než formou." Jedenáct skladeb, které si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope, mu pomohl dotvořit leader kapely Květy Martin E. Kyšperský.


Mastodon - Medium Rarities (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Mastodon - Medium Rarities
Fanoušci americké metalové formace Mastodon se tentokrát mohou těšit na speciální počin: "Medium Rarities" je kompilace plná předělávek, instrumentálních verzí dříve vydaných skladeb, živých záznamů a dalších rarit. Spíš než jako vážnou nahrávku, která by měla značit jakýkoli zásadní milník v historii kapely, berte desku jako zábavnou sbírku dokazující schopnost kapely měnit svůj styl. Ukázky najdete na Deezeru.


Matt Costa - Yellow Coat (Dangerbird Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop / soul

Matt Costa - Yellow Coat
Americký písničkář Matt Costa se předloni po delší odmlce vrátil s kolekcí "Santa Rosa Fangs". Na jejího nástupce už nechal své příznivce čekat výrazně kratší dobu. Svoji šestou studiovku nazval "Yellow Coat" a popisuje ji jako dílo zlomeného srdce, vyskládané ze ztracených rozhlasových hitů šedesátých let, folk-popové krásy a temné noci soulové hudby. Inspiraci mu přinesly dopisy Van Gogha jeho bratru Theovi a "A Life In Letters" Johna Steinbecka. Dvanáct položek tak můžeme chápat jako jeho dopisy o konci vztahu, který trval deset let. Produkce alba, které můžete poslouchat na Costově bandcampu, se ujal Alex Newport, známý ze spolupráce s Death Cab For Cutie, The Mars Volta, Bloc Party či At The Drive In.


EP

  • Carly Rose - Wild
    I my jsme mohli před osmi lety sledovat cestu mladičké Carly Rose Sonenclar druhou řadou amerického X Factoru. Sice zde nestačila na Tata Stevense, ale zároveň porazila Fifth Harmony. Pak se ovšem vrátila zpět do školy a hudbě se začala opět intenzivně věnovat až loni. Výsledkem je aktuální minialbum "WILD", na němž naleznete celkem sedm skladeb. Produkovali je například Zach Nicita (Anne Marie, MS MR) nebo Christopher Anderson (G-Eazy). Jakým stylem se Carly Rose vydala, zjistíte na jejím YouTube profilu.
  • Texas - Southside Covers & Southside Demos
    Skotská formace se rozhodla připomenout svůj debut "Southside" (vyšel ještě před sametovou revolucí a pochází z něj i hit "I Don't Want A Lover") dvojicí ípíček "Covers" a "Demos". Na prvním najdete záznam čtyř skladeb z amsterdamského klubu Paradiso z roku 1989, na druhém pak šest demosnímků a jeden remix zmíněného hitu. Do historie nahlížejí Texas i na svém YouTube.
  • Eskimo Callboy - MMXX (Sony Music)
    Německá metalcorová banda Eskimo Callboy, které není nic svaté, letos slaví deset let své existence. Při této příležitosti zatím nachystala šestipísňové EP "MMXX". Vzala si tu tentokrát na paškál například eurodancové formace z počátku devadesátých let, Pink, Green Day, ale především své německé kolegy Scooter. Jak se jim to povedlo, zjistíte poslechem na YouTube.
  • Mickey Guyton - Bridges
    Budete-li hledat afroamerické zpěváky country, nebudete mít až takový problém, avšak v případě zpěvaček už celkem ano - budou vám stačit prsty jedné ruky a to si ještě budete muset vypomoct i Tinou Turner. V roce 2014 se k ní výrazně zařadila také Mickey Guyton, která aktuálně vydává své třetí EP "Bridges". Na šestici skladeb se podíleli například někdejší spolupracovník Taylor Swift Nathan Chapman, Hilary Lindsey, Victoria Banks nebo Karen Kosowski. Se zpěvačkou a skladatelkou se můžete seznámit na jejím YouTube profilu .
  • Ihsahn - Pharos
    Kytarista a klávesista norských blackmetalových Emperor Vegard Sverre Tveitan aka Ihsahn letos rozšiřuje svoji sbírku EP již o druhý kus. Nástupce únorového "Telemark" nazval "Pharos" a coby maják působí pětice písniček blížící se spíše melodickému metalu či AOR. V jedné z nich mu vypomohl i frontman Leprous Einar Solberg. První ukázky uslyšíte na jeho VEVU.
  • Riley Green - If It Wasn't For Trucks
    Americký zpěvák Riley Green se po loňském debutu "Different 'Round Here" připomíná pěticí kousků, které sesypal na minialbum s názvem "If It Wasn't For Trucks". Pokud tedy máte chuť na trochu outlaw country, zavítejte na Greenův YouTube profil.


Youngboy Never Broke Again - Top (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Youngboy Never Broke Again - Top
Hned pětici mixtapeů dokázal mezi debut "Until Death Call My Name" a jeho následníka "Top" vmáčknout americký rapper Youngboy Never Broke Again. Rozhodně to ale neznamená, že by na novince své fanoušky jakkoli šidil - připravil pro ni celkem jednadvacet tracků. Zatímco většinu skladeb si napsal pouze on sám, v případě producentů vsázel na bohatý, ale méně známý výběr. Zařadil do něj kolegy jako TayTayMadeIt, Julia Lewis, Yung Lan, India Got Them Beats, Drum Dummie, WassamWop či Cássio. Zcela opačný přístup zvolil v případě hostů - ti jsou sice pouze dva, ale jsou jimi slovutníLil Wayne a Snoop Dogg. S "Top" se můžete seznámit na rapperově YouTube profilu.


Kelsea Ballerini - Ballerini (Black River)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country pop / country

Kelsea Ballerini - Ballerini
V druhé půlce března jsme vám představili třetí album Kelsey Ballerini "Kelsea" a nyní mu americká countryová zpěvačka připravila pomyslný doplněk v podobě desky "Ballerini", která dotváří její osobnost. Jedná se totiž o ty samé písničky, ovšem zatímco jejich jarní verze byly v plné parádě s bohatým nástrojovým doprovodem, zářijová podoba je ořezaná na jejich základ. Společně s producentem Jimmym Robbinsem všechny songy znovu natočili a zpěv hudebnice tentokrát doprovází většinou pouze jediný nástroj, který navíc plní spíše úlohu podkresu. Jak se jednotlivá podání liší, můžete zkoumat na YouTube.


Lucie Bílá - Soukup - Bílá - Osvaldová (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Lucie Bílá - Soukup - Bílá - Osvaldová
Lucie Bílá, potažmo její vydavatelství se rozhodly, že zmapují zpěvaččinu spolupráci s autorskou dvojicí Gabriela Osvaldová - Ondřej Soukup. Jejich společná kariéra započala již u filmu "Requiem pro panenku", následně na albu "Missariel" a pokračuje až do dnešních dnů. Kompilace ve výsledku obsahuje dvacítku známých skladeb, doplněných o jednu novinku v podobě sestřihu nevídaných hlasových schopností této několikanásobné zlaté slavice. "Lucčiny excentrické schopnosti mi dávaly možnost i k experimentům, které by jinak nešly zrealizovat. Je to odvážná žena a za to jí děkuji. Nakonec, proto také vznikla závěrečná skladba desky 'Salto mortale', ve které jsem spojil její největší hlasové a pěvecké excesy," prozrazuje Soukup.


Jeremy Gara (Of Arcade Fire) - Passerine Finale (Invada Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Jeremy Gara - Passerine Finale
Pokud byste chtěli najít ideální hudební soundtrack k událostem všedních dní, pak by vám měla padnout do rukou novinka od talentovaného hudebníka Jeremyho Gara. Nástupce desky "Limn" z roku 2016 obsahuje osm skladeb a jednu z nich, kousek s názvem "L_06", prezentuje člen Arcade Fire na svém YouTube. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Jan Bartoš, SOČR, Jakub Hrůša - Novák: Klavírní koncert, Toman a lesní panna (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Jan Bartoš, SOČR, Jakub Hrůša - Novák: Klavírní koncert, Toman a lesní panna
Ve stínu Beethovenova výročí se tak trochu zapomnělo na sto padesát let od narození českého skladatele Vítězslava Nováka, který byl jedním z nejuznávanějších Dvořákových žáků, a to coby skladatel i učitel. Pozdního romantika i prvního z generace modernistů, jehož významným zdrojem inspirace byla moravská lidová hudba, nyní připomíná český klavírní virtuos Jan Bartoš společně se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu pod taktovkou Jakuba Hrůši. Více informací včetně seznamu a ukázek jednotlivých skladeb nabídnou stránky vydavatelství Supraphon.


V krátkosti

  • Assemblage 23 - Mourn (Bertus)
    Styl americké formace, kterou dnes představuje pouze Tom Shear, bývá označovaný jako future pop, synth pop nebo eletctro industrial a nyní se vrací po čtyřech letech s desítkou nových skladeb, které uslyšíte na jejich bandcampu.
  • B.o.B - Somnia (No Genre)
    Americkému rapperovi se nedaří navázat na úspěch svého debutového alba, ale nevypadá to, že by mu to nějak vadilo a stále pokračuje v rozvíjení svého vlastního stylu, který se pohybuje v různých alternativních verzích hip hopu. Tentokrát si připravil celkem deset skladeb, v nichž představí pouze jediného hosta, jímž je Big K.R.I.T. Část z nich můžete objevovat na jeho YouTube.
  • Haiku Hands - Haiku Hands (Universal)
    Pokud by vás zajímalo, jak může znít kombinace hip hopu, taneční elektronické hudby a electro popu, pak tu pro vás máme australský kvartet, který debutuje eponymním albem. Proč si už v předstihu vysloužil nominaci na AIR Awards, zjistíte na jejich YouTube profilu.
  • Chad Lawson - You Finally Knew (Universal)
    Zhruba před pěti měsíci jsme vám představovali EP "Stay" amerického skladatele a klavíristy, které se stalo základem jeho aktuálního alba. Pětici skladeb nyní doplnil o dalších sedm kompozic a vše nyní prezentuje na svém YouTube.
  • Le Couleur - Concorde (Lisbon Lux Records)
    Čtyři roky nebylo moc slyšet o kanadském electro popovém triu, ale to se nyní změní s jejich třetí deskou, pro níž nachystali celkem deset skladeb, včetně jedné spolupráce s Valence. Nejen ji můžete poznávat prostřednictvím jejich bandcampu.
  • Sam Prekop - Comma (Bertus)
    Ačkoli stále působí také v The Sea And Cake, neopomíná americký zpěvák a kytarista rozvíjet také svoji sólovou kariéru. Dokazuje to na svém čtvrtém albu, pro nějž připravil celkem deset skladeb, které uslyšíte na jeho bandcampu.
  • Terje Rypdal - Conspiracy (ECM Records)
    Norský fusion jazzový kytarista sype jedno album za druhým a v případě toho letošního obsahující šestici kompozic mu vypomohli bubeník Pål Thowsen, klavírista Ståle Storløkken a basista a zpěvák Endre Hareide Hallre.
  • Two Bird Stone - Hands & Knees (Wondermore Records)
    Nováčky na hudební scéně je i trio poskládané z muzikantů z Nashvillu a New Yorku, které kombinuje roots rock, country, bluegrass a tradiční irské prvky. Činí tak i na na svém debutu s deseti písničkami, které můžete okusit na jejich YouTube profilu.
  • Lo Tom - LP2
    I pro své druhé album čtveřice muzikantů z kapel Pedro The Lion, Velour 100, Starflyer 59 a The Soft Drugs sháněla prostředky na Kickstarteru. Evidentně se jim to povedlo, když je osm písniček tu a vy je můžete slyšet jejich bandcampu.
  • Elizabeth Cook - Aftermath (Agent Love Records)
    Americká countryová zpěvačka neustále stoupá na žebříčku popularitu a její poslední album již atakovalo první dvacítku. Pro to letošní si převedla pomoc v osobě slovutného producenta Butche Walkera. Zda bude její sláva dále narůstat, můžete tipovat na jejím YouTube kanálu.


Dále vychází:

Ali As - Dali (Sony Music)
Ali As - Dali (Special Edition) (Sony Music)
Artemis - Artemis ()
Blitzen Trapper - Holy Smokes Future Jokes (Bertus)
Brett Naucke - Ems Hallucination ()
Brian Cullman - Winter Clothes (Bertus)
Brothertiger - Paradise Lost ()
Capella De La Torre - Earth Music - Tales Of Silver, Gold And Other Subterranean Secrets (Sony Music)
Conway The Machine - From King To A God ()
Death Wheelers - Divine Filth (Bertus)
Delta Spirit - What Is There (Mystic Production)
Dephosphorus - Sublimation (Selfmadegod Records)
Eric Hutchinson - Class Of 98 – Deluxe And Unplugged ()
Exhalants - Atonement (Bertus)
Genus Ordinis Dei - Glare Of Deliverance (Eclipse Records)
Igor Levit - Encounter (Sony Music)
Isolating (The Golden Filter’s Stephen Hindman) - Perennial (Bertus)
Joshua Van Tassel - Dance Music Volume Ii - More Songs For Slow Motion ()
Kind - Mental Nudge (Bertus)
Körgull The Exterminator - Sharpen Your Spikes (Xtreem Music)
Lang Lang - Lang Lang At The Movies (Sony Music)
Maarja Nuut And Ruum - World Inverted ()
Mad Sin - Unbreakable (Sony Music)
Mammal Hands - Captured Spirits (Bertus)
Messiah - Fracmont (Mystic Production)
Mortis Mutilati - The Fate Of Flight 800 ()
Neal Morse - Sola Gratia (Sony Music)
Night - High Tides / Distant Skies (Bertus)
Nils Wülker - Go (Bertus)
PJ Harvey - To Bring You My Love (Demos) (Universal)
Reba Mcentire - Rumor Has It (30th Anniversary Edition) (Bertus)
Ronnie Earl & The Broadcasters - Rise Up (Bertus)
Různí - Kdyby Tisíc Klarinetů / Starci Na Chmelu - Filmové Písničky (Supraphon)
Skeletal Remains - The Entombment Of Chaos (Sony Music)
Skillet - Victorious - The Aftermath (Warner Music)
Slit Your Gods - Dogmatic Convictions Of Human Decrepitude (Bertus)
Susanna - Baudelaire & Piano (Bertus)
The Stray Cats - Rocked This Town: From LA To London (Bertus)
Tolouse Low Trax - Jumping Dead Leafs (Bertus)
Uniform - Shame (Bertus)
Winter’s Verge - The Ballad Of James Tig (Bertus)

Vychází na vinylu:
Assemblage 23 - Mourn (Bertus)
Death Wheelers - Divine Filth (Bertus)
Delta Spirit - What Is There (Mystic Production)
Doves - The Universal Want (Universal)
Exhalants - Atonement (Bertus)
Chad Lawson - You Finally Knew (Universal)
Isolating (The Golden Filter’s Stephen Hindman) - Perennial (Bertus)
Jeff Beck - Blow By Blow (Sony Music)
Jeff Beck - Wired (Sony Music)
JJ Cale - Travel-Log (Sony Music)
Mad Sin - Unbreakable (Sony Music)
Mammal Hands - Captured Spirits (Bertus)
Marilyn Manson - We Are Chaos (Universal)
Mastodon - Medium Rarities (Warner Music)
Messiah - Fracmont (Mystic Production)
Neal Morse - Sola Gratia (Sony Music)
Night - High Tides / Distant Skies (Bertus)
Nils Wülker - Go (Bertus)
Paul Epworth - Voyager (Sony Music)
PJ Harvey - To Bring You My Love (Universal)
PJ Harvey - To Bring You My Love (Demos) (Universal)
Roachford - Twice In A Lifetime (Warner Music)
Robert Johnson - King Of The Delta Blues Singers (Sony Music)
Sam Prekop (Of The Sea And Cake) - Comma (Bertus)
Santana - Moonflower (Sony Music)
Shuggie Otis - Freedom Flight (Sony Music)
Shuggie Otis - Inspiration Information (Sony Music)
Skeletal Remains - The Entombment Of Chaos (Sony Music)
Stevie Ray Vaughan & Double Trouble - In Step (Sony Music)
Stevie Ray Vaughan & Double Trouble - The Sky Is Crying (Sony Music)
Susanna - Baudelaire & Piano (Bertus)
Suzanne Vega - An Evening Of New York Songs And Stories (Bertus)
The Flaming Lips - American Head (Mystic Production)
The Stray Cats - Rocked This Town: From LA To London (Bertus)
Tolouse Low Trax - Jumping Dead Leafs (Bertus)
Uniform - Shame (Bertus)

EP:
Bernz - Sorry For The Mess, Part 3
Billy Hammer - Joshua Tree
Bobby Sessions - Rvltn (Chapter 3): The Price Of Freedom
Brother Sundance - I Hurt You, I Made This
Ebenezer - Bad Romantic 2.5
Eli Moon - Angels, Devils And Empty Vessels
Gold Record - Volume Four
Granville Automatic - Tiny Televisions
Haai - Put Your Head Above The Parakeets
Inhibitor - Abhorrence
Luwten - Door
Moonchild Sanelly - Nudes
Oscar Lang - Hand Over Your Head
R O N I - Crown
Sleep On It - Somewhere Better
Spaceacre - Overthrown
Spavan X Sandunes - Spaven X Sandunes
Tali - Shadows
Tedy! - Boys Don’T Cry
The Trusted - Love And Suicide
The Walking Point - Rose Colored Violence
William Tyler - New Vanitas

NÁZORY
  • King Midas (Doktor Slovo, 16.09.2020 08:52) Reagovat

    aka Ihsahn opět exceluje.U Neala Morse očekávám na živo změnu aranží-právě vícehlasy všech členů NMBandu zvedají už tak tradičně vysokou laťku.Flamming Lips-méně je někdy více,stále čekám něco lepšího.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Frontman Insanie Poly se pouští do dark-country projektu Poly Noir (22.03.2024 17:51)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu