Kateřina Marie Tichá vyzrála. Singl "Sami" ohlašující debutové album voní Francií

09.08.2020 09:58 - Josef Martínek | foto: Petr Kozlík / Universal Music

Už léta je Kateřina Marie Tichá spojována hlavně s kapelou Jelen. Talentovaná písničkářka si ale vedle pravidelného hostování na koncertech zmíněné party průběžně tvoří také vlastní repertoár. A letos konečně nastal čas ho představit formou sólového alba, které vyjde v říjnu.

První ukázka "Sami" naznačuje, že od časů svého prvního singlu "Vzpomínej" z roku 2012 Kateřina značně vyzrála, a to jak interpretačně, tak autorsky. Písnička trvající jen dvě a půl minuty evokuje francouzskou ulici a vypráví o tom, že i ve vztahu se někdy můžeme cítit sami.

"K napsání písně mě inspirovala moje vlastní zkušenost. Právě ten moment ve vztahu, kdy se ztratí radost, ale člověk nemá sílu to změnit, a tak stojí na místě s tím druhým, a přitom úplně sám," popisuje Tichá.

Videoklip režírovaný Jonášem Červinkou alias Lipem se sice nenatáčel v Paříži, ale i kulisy romantických zákoutí Prahy mu sluší. "Vycházel jsem hlavně z Kateřininy originality, která je na poměry současné české mainstreamové hudby nebývalá. Estetika periferie města, kterou mám osobně hodně rád, mi v tomto případě krásně zapadla do celkového konceptu," říká režisér a scenárista v jedné osobě.

Zpěvaččin debut si budeme moci poslechnout už začátkem října. Tichá ho připravovala ve spolupráci s producentem Ondřejem Turtákem, známým pod pseudonymem ODD. Kromě francouzského šansonu a popových melodií láká vydavatelství SingTon také na vlivy cikánské hudby a balkánské rytmy. Zdá se, že dlouho nenápadná interpretka by se v domácím popu mohla postarat o jedno z největších překvapení roku 2020.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY