N.O.H.A. fanouškům v Praze vynahradila zrušený koncert na NeFestivalu

01.08.2020 13:00 - Jan Trávníček | foto: Marie Strnadová

Po zhruba dvou týdnech od nešťastné události v Ostravě, kterou korunovala pondělní demonstrace na Staroměstském náměstí, se k nám vrátila kapela N.O.H.A. Česko-americko-německo-brazilská formace tak mohla alespoň části domácích příznivců vynahradit zrušený koncert. Podařilo se?

Live: N.O.H.A.

místo: Výstaviště, Praha
datum: 31. července 2020
Titulní fotografie pochází z koncertu na festivalu Mezi ploty 2018, na Výstavišti jsme neměli fotografa.

Osud se s uskupením N.O.H.A. v posledních týdnech příliš nemazal. Spousta lidí má ještě v živé paměti NeFestival, kde měli muzikanti vystoupit jako jeden z hlavních taháků. Z rozhodnutí Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje byla ale akce z minuty na minutu zrušena, a MC Chevy, který do Ostravy letěl už před pátou hodinou ranní, se zase mohl vrátit, stejně jako kapelní dodávka.

Na Lucerna Music Bar Open Airu už tomu bylo naštěstí jinak. Bezproblémová sešlost proběhla podle plánu, a hodinu a půl dlouhé vystoupení tak bylo zadostiučiněním pro všechny, na které se tehdy nedostalo.

N.O.H.A. má venku novou desku "Process Of Living", a protože je to deska výborná, hrála se velká část repertoáru právě z ní. Převážně drum'n'bassovou náladu zahušťovaly výlety do world music a příbuzných oblastí, tu trošku reggae, tam zase krapet soulu, hlavně se ale pořád držet svižného tempa. Oni sami tomu říkají ethno-bass.

Mít naposloucháno není potřeba, spousta věcí svými melodickými háčky chytne na první dobrou a velkou roli v tom hraje i saxofon Phillipa Nohy. Nejpříjemnější zlom přišel ve chvíli, kdy atmosféru klubového hopsání na "Santa Maria" pročísl skok do triphopových vod. Původem americká zpěvačka Kaia Brown tak náhle mohla pořádně prodat svůj hlas. Když už poněkolikáté vyzpívávala náročnou frázi "Can you feel the pressure?", šel z toho mráz po zádech.

Velmi příjemná byla i vzájemná výměna mezi vokalisty v "Gotta Take Some Time", během níž se MC Chevy vypravil do publika a vyfotil se s několika fanoušky. A samozřejmě i dva návraty na přídavek, to potěší vždycky. Konec dobrý, všechno dobré? Pro tuto chvíli snad už ano. Teď by to ještě chtělo oznámení, že za rok N.O.H.A. přijede i na regulérní Colours Of Ostrava, co říkáte?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY