Taylor Swift nečekaně ohlásila nové album "folklore". Stalo se tak jen pár hodin před vydáním

23.07.2020 14:48 - Josef Martínek | foto: Facebook Taylor Swift

Události posledních měsíců sice příliš nepřejí koncertům, o to více jsou však nakloněny vzniku nové hudby. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila Taylor Swift, která v časech pandemie neplánovaně připravila album "folklore". Předchozí řadovku "Lover" přitom vydala relativně nedávno - loni v srpnu.

Taylor Swift - Foklore
© Facebook Taylor Swift
Nečekanou novinku oznámila třicetiletá zpěvačka na sociálních sítích. "Většina věcí, které jsem plánovala na letošní léto, se nakonec nestala, ale je tu něco, co jsem neplánovala. A to je moje osmé studiové album. Překvapení," šokovala fanoušky. Zároveň uvedla, že zmíněnou nahrávku vydá jen pár hodin nato - o půlnoci ze čtvrtka na pátek.

Písně skládala a nahrávala v izolaci, alespoň na dálku však přesto spolupracovala s několika hudebníky. Na jedenácti ze šestnácti songů se buď jako spoluautor, nebo jako producent podílel Aaron Dessner, ruku k dílu přiložil i Justin Vernon z Bon Iver, který si na desce dokonce zazpíval. Své kredity budou mít v bookletu také William Bowery a Jack Antonoff, který je v posledních letech dvorním spolupracovníkem americké popové hvězdy.

Prvním singlem kolekce se stane píseň "Cardigan", ke které si sama interpretka režírovala videoklip. Podobně jako v případě jejích předešlých řadovek ani tentokrát nepřijdou zkrátka milovníci deluxe edicí. K mání bude hned osm různých verzí CD a stejný počet vinylů.

Tracklist nahrávky "folklore" je následující: The 1, Cardigan, The Last Great American Dynasty, Exile (feat. Bon Iver), My Tears Ricochet, Mirrorball, Seven, August, This Is My Trying, Illicit Affairs, Invisible String, Mad Woman, Epiphany, Betty, Peace, Hoax. Bonus: The Lakes.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY