shop.musicserver.cz
Nové desky 29/2020 - od Taylor Swift přes Ronana Keatinga po Seasick Stevea

Nové desky 29/2020 - od Taylor Swift přes Ronana Keatinga po Seasick Stevea

Vydáno: 30.07.2020 05:50 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Taylor Swift

Tento týden všechny překvapila Taylor Swift novým albem "folklore", a tak trochu zastínila další novinky, které dodali například Ronan Keating, bluesový týpek Seasick Steve, countryová Lori McKenna, rapper Logic, metalové party Make Them Suffer a Primal Fear, jazzman Kamaal Williams nebo náš tip - indiepopoví MisterWives.

V pátek 24. července vyšly tyto nové tituly:

Taylor Swift - folklore (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk / indie folk / orchestrální pop

Taylor Swift - Foklore
Jen pár hodin před vydáním, naprosto neočekávaně, ohlásila Taylor Swift vydání svého osmého studiového alba. Nazvala ho "folklore" a vydává ho pouhých jedenáct měsíců po předchůdci "Lover". Šestnáct písniček, respektive sedmnáct, pokud zvolíte fyzickou verzi desky, složila během covidové izolace a podílel se na nich pochopitelně Jack Antonoff z fun. a členové The National, především pak Aaron Dessner coby autor a spoluproducent a Bryce Dessner, jenž se společně s Robem Moosem postaral o orchestraci nahrávky. Hosty v jednotlivých písničkách pak byli například Bon Iver, Doveman nebo cellistka Clarice Jensen. Výsledkem je zpěvaččin ústup od současného popového zvuku k lo-fi, neo klasice a především k tradičním nástrojům. Žánrově míchá indie folk a orchestrální pop s fragmenty country, elektroniky, dream popu a indie rocku. Podle prvních recenzí jí tato změna vysloveně svědčí, o čemž svědčí více než 90% hodnocení na Metacritics. Zda se s těmito názory ztotožníte, můžete zkoumat na YouTube. Pak se můžete poohlédnout třeba i po některé z osmi limitovaných edicí.


Ronan Keating - Twenty Twenty (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / country / folk / taneční pop

Ronan Keating - Twenty Twenty
Stejně jako v případě toho předchozího, i tentokrát trvala příprava alba Ronanu Keatingovi čtyři roky. Jeho název "Twenty Twenty" má hned dva významy: jednak označuje rok, kdy vzniklo, jednak oslavuje dvacet let zpěvákovy sólové kariéry. Možná i proto je třináct písniček směsí novinek a jeho největších hitů v novém kabátě. Nemusíte mít ale strach, předělávky jsou zde pouze tři - "Lovin' Each Day", "Life Is A Rollercoaster" a především "When You Say Nothing At All" nahraná společně s Alison Krauss, která proslavila píseň Keitha Whitleyho ve Spojených státech o pět let dříve. Americká zpěvačka a houslistka ovšem není zdaleka jediným hostem. Na desce se dále podíleli Emeli Sandé, Shania Twain, Australanka Clare Bowen, Nina Nesbitt a také Robbie Williams. O produkci většiny nových písniček se postaral produkční tým Red Triangle, který má na svědomí desky Jamese Arthura, Auryn, Cheryl, The Vamps nebo 5 Seconds Of Summer. Pestrobarevnou kolekci můžete okusit na YouTube.


Make Them Suffer - How To Survive A Funeral (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

Make Them Suffer - How To Survive A Funeral
"How to Survive a Funeral" je čtvrtá studiová deska australské metalové formace Make Them Suffer. Její osazenstvo spolupracovalo na desítce nových skladeb s Drewem Fulkem aka WZRDBLD, jenž dříve pomáhal snad všem od Motionless In White a Bullet For My Valentine až k Yelawolf nebo Lil' Wayneovi. Výsledek této aktivity, kdy formace poprvé ve své historii cestovala za producentem do jeho nahrávacího studia, vás dostane. Posuďte ostatně sami - ukázky jsou ke slyšení na bandcampu.


Seasick Steve - Love & Peace (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / folk rock

Seasick Steve - Love & Peace
Seasick Steve se stal díky několika málo koncertům i v Česku během krátké doby poměrně známým, a tak je vydání jeho alb i u nás poměrně sledovanou záležitostí. Novinka "Love & Peace" vychází dva roky po "Can U Cook?" a rodilý Kaliforňan na ni zařadil celkem dvanáct skladeb. Vše nahrával analogově na dvoupalcový pás, na kterém se nahrávka i míchala. Řezání matrice pro vinyl pak probíhalo také přímo z analogového pásu, i když pouze půlpalcového. Díky tomu zní směs boogie, blues, roots rocku, americany, klasického rocku a twangy folku vskutku autenticky. První ukázky nahrál hudebník na svůj YouTube kanál.


Morse/Portnoy/George - Cov3r to Cov3r (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Morse/Portnoy/George - Cov3r to Cov3r
Pokud si potrpíte na velké hudební kooperace plné hvězdných jmen, pak vás jistě potěší společná nahrávka z dílny Neala Morse, Mikea Portnoye a Randyho George. nese název "Cov3r to Cov3r". Je součástí stejnojmenné série předělávek a navazuje na osm let starého předchůdce. Obsahuje dříve nevydaný materiál a fanoušky klasického rocku jednoznačně potěší. Abychom vás patřičně navnadili, máme tu pro vás ochutnávku v podobě předělávky skladby "Baker Street" na YouTube. Jak se vám líbí?


Lori McKenna - The Balladeer (CN Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country folk

Lori McKenna - The Balladeer
Jméno Lori McKenna v této rubrice zmiňujeme velmi často, především jako autorku písní o něco slavnějších kolegů včetně Tima McGrawa, Little Big Town, Mirandy Lambert, Alison Krauss, Faith Hill, LeAnn Rimes, Reby McEntire, ale také například Mandy Moore, Lady Gaga nebo Sary Bareilles. Několikanásobná držitelka Grammy skládá i vlastní hudbu - na svém kontě má deset alb, žádné z nich však nedosáhlo takových úspěchů jako její tvorba pro ostatní. Přesto to nevzdává a přichystala svoji jedenáctou desku. Jmenuje se "The Balladeer" a je na ní deset nových kusů. Stejně jako dvě předchozí nahrávky i tuto jí produkoval Dave Cobb, známý ze spolupráce s The Highwomen, Chrisem Stapletonem, Sturgillem Simpsonem či Brandi Carlile. Nechybí ani spolupráce s jejími kolegyněmi Liz Rose a Hillary Lindsey a jako hosty si do úvodní skladby přizvala Karen Fairchild a Kimberley Schlapman. O tom, že jako písničkářka zůstává v pozadí neprávem, se můžete přesvědčit na jejím YouTube kanálu.


Logic - No Pressure (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Logic - No Pressure
Americký rapper Logic musí být trochu rozpolcený. Zatímco loňská deska "Confessions Of A Dangerous Mind" zaznamenala úspěch v hitparádách (dobyla vrchol té americké), u kritiky se jí dařilo o něco hůře než v případě jejího předchůdce "YSIV". Nyní je tu s následovníkem "No Pressure", kterého označuje za své poslední album. Připravil si pro něj hned patnáct skladeb a nahrával je v poměrně úzkém kruhu producentů a spolupracovníků. Osu týmu vedle něj samotného tvořili 6ix a No I.D. a k nim se přidali Keanu Beatz, FnZ, Toro y Moi, The Isley Brothers, Dexter Wansel, Like, Lil' Keke, a dokonce George Clinton. Dále v nich uslyšíte i fragmenty nahrávek Tyler, the Creator, Manfred Mann's Earth Band, Head West či úryvky z článků a díla Orsona Wellese. Jakým způsobem se Logic loučí, zjistíte na jeho YouTube kanálu.


Tip týdne

MisterWives - Superbloom (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / pop rock

MisterWives - Superbloom
Líbí se vám hudba Echosmith, Sheppard nebo třeba Paramore? Pokud ano, pak byste rozhodně neměli minout ani indiepopové MisterWives se zpěvačkou Mandy Lee v čele. Album "Superbloom" newyorské šestice není zdaleka tím prvním; na svém kontě mají její členové již dvě, vydali je ovšem na malém nezávislém labelu Photo Finish. S třetí deskou přešli pod větší nahrávací společnost a ta osmnáct písniček vysílá dále do světa. Část z nich si muzikanti produkovali sami, ovšem k většině si přibrali externí producenty. Mezi nimi najdete lidi, jako jsou Dylan William (Halsey, Lights), Jason Suwito ze Sir Sly, člen Sugarcult Tim Pagnotta (Echosmith, Neon Trees, Walk The Moon) nebo držitel Grammy Alex Salibian (Elle King, Harry Styles, Jess Glynne). Bližší seznámení s nimi a jejich stylem na pomezí indie popu, rocku a taneční hudby můžete podniknout na jejich YouTube profilu.


Kamaal Williams - Wu Hen (Black Focus)
bandcamp / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / electronica / hip hop

Kamaal Williams - Wu Hen
Anglický hudebník Kamaal Williams na svém novém albu pomyslně spojil svoji elektronickou tvorbu, kterou vydává pod jménem Henry Wu, a tu jazzovou, již produkuje pod svým vlastním jménem. Deset skladeb se tak nese ve znamení fúze elektroniky, jazzu, funku, acid jazzu a UK garage a přivítal v nich i dva hosty. Hned ve třech skladbách ho doplnil Atwood-Ferguson, multiinstrumentalista a studiový hudebník takových interpretů jako Ray Charles, Dr. Dre, Mary J. Blige nebo Bilal, Miguel, a v jedné pak přidala svůj vokál Londýňanka Lauren Faith. Kompletní nahrávku již nyní sdílí prostřednictvím svého bandcampu, kde ji seženete i na vinylu.


Jessy Lanza - All The Time (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: techno pop /

Jessy Lanza - All The Time
Těsně před vypuknutím koronavirové krize a následnými karanténními opatřeními vystoupila v pražském MeetFactory kanadská hudebnice Jessy Lanza. Zahrála tehdy i první ukázky ze svého třetího alba "All The Time". Komu se novinky z nástupce čtyři roky staré kolekce "Oh No" zalíbily, dočkal se nyní kompletní kolekce deseti songů, na nichž se podílel také Jeremy Greenspan ze spřízněných Junior Boys. Pro ty, kdo se na její koncert nedostali, sdílí muzikantka album na svém bandcampu.


Neon Trees - I Can Feel You Forgetting Me (Thrill Forever)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Neon Trees - I Can Feel You Forgetting Me
Po dlouhých šesti letech přichází americká rocková formace Neon Trees s novou studiovkou. Vzhledem k dlouhé pauze jí dala příhodný název "I Can Feel You Forgetting Me" a fanouškům na ní přináší svůj nezaměnitelný zvuk, charakteristický především půvabným propojením post-punku a radio popu. Tahle kombinace vás zaručeně hodí do dobré nálady. Deska nabízí retro zvuky, zároveň vůbec nezní zastarale. Ukázku v podobě titulního kousku najdete na YouTube.


The Naked And Famous - Recover (Somewhat Damaged)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro-pop / indie pop

The Naked And Famous - Recover
Jedna z nejznámějších novozélandských hudebních skupin The Naked And Famous prošla od čtyři roky staré nahrávky "Simple Forms" poměrně zásadní přeměnou. Alisa Xayalith a Thom Powers před dvěma roky vyhodili další dva zakládající členy Jesse Wooda a Aarona Shorta a letos skupinu opustil i basák David Beadle. Zbývající členové tedy pokračují jako duo a pro nahrání aktuální desky "Recover" si k sobě přizvali klavíristku Lunu Shadows. S ní natočili celkem patnáct písniček na pomezí electropopu a indie popu. Zda jim změna prospěla, můžete soudit prostřednictvím jejich YouTube profilu.


EP

  • Diamanda Galás - De-Formation: Piano Variations (Intravenal Sound Operations)
    Americká avantgardní umělkyně Diamanda Galás, připravila pro své první EP pouze jednu skladbu. Vzhledem k její délce přes jednadvacet minut ovšem nemusíte mít strach, že by vás nějak ošidila. Jak již název "De-Formation: Piano Variations" napovídá, jedná se o čistě instrumentální klavírní kompozici, která je zhudebněním expresionistické básně "Das Fieberspital" George Heyma z roku 1912. Jak uslyšíte z ukázky na jejím webu, pohybuje se někde mezi současnou vážnou a scénickou hudbou.
  • Acceptance - Wild
    Acceptance se po svém pět let starém návratu uvedli deskou "Colliding By Design", a jak to vypadá podle EP "Wild", tentokrát jim to vydrží o něco déle než v případě první etapy jejich kariéry. Fanoušci rockerů ze Seattlu se mohou těšit na čtveřici nových písniček, jejich kombinaci rocku s elektronikou můžete poslouchat na YouTube kanálu Tooth & Nail Records.
  • Lupe Fiasco & Kaelin Ellis - House
    Producenti rapových nahrávek bývají o něco viditelnější, než je tomu u jiných žánrů, ovšem v případě nového EP "House" Lupe Fiasco pětici skladeb pojal jako cílenou spolupráci s Kaelinem Ellisem. K nim se navíc připojil ještě americký DJ a umělecký ředitel Luise Vuittona Virgil Abloh, Crystal Torres a Graham Burris. Kompletní nahrávku duo sdílí na YouTube kanálu DatPiff.
  • Maverick Sabre - You Know How It Feels
    Anglicko-irský zpěvák, skladatel a rapper Maverick Sabre navazuje na loňskou řadovku čtyřpísňovým EP "You Know How It Feels". Spolupracoval na něm s anglickým muzikantem Edem Thomasem a producenty New Machine a Charliem J Perrym. Co z jejich úsilí vzniklo, zjistíte na Sabreho YouTube kanálu.
  • Skullcrusher - Skullcrusher
    Poněkud neobvyklé jméno si zvolila písničkářka z Los Angeles Helen Ballentine, která aktuálně vydává své eponymní EP , kterým prezentuje svůj intimní folk. Ona sama obstarala vedle vokálů i kytaru a klavír a přibrala k sobě ještě Noaha Weinmana, díky kterému uslyšíte banjo, kontrabas, syntetizátory a trubku. Se čtveřicí skladeb se můžete seznámit na bandcampu Skullcrusher .
  • Seeb - Sad In Scandinavia (Part 1)
    Norské producentské duo Seeb patří ve své domovině, a nejen tam, už několik let k nejoblíbenějším tanečním projektům. Dle názvu aktuálního EP jsou muzikanti v procesu příprav nové desky a její první část odhalují s pěticí kousků, v nichž si zahostovali Zak Abel, Goodboys, HRVY, Julie Bergan, Emelie Hollow a Andreas Moe. Jako bonus dostaly první dva singly i klubové edice. Zatancovat si můžete při jejich poslechu na YouTube.


Thomas Bartlett (Doveman) - Shelter (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba / folk

Thomas Bartlett (Doveman) - Shelter
Thomas Bartlett aka Doveman je známý především jako producent a hudebník na albech The National, Sufjana Stevense, St. Vincent, Anny Calvi, Norah Jones, Florence + The Machine či Glena Hansarda, ovšem sem tam se prezentuje i sólově. Pod svým vlastním jménem už nahrál desky s Nicem Muhlym nebo Caoimhínem Ó Raghallaighem a nyní z domácí karantény nabízí i sólový debut "Shelter". Připravil pro něj celkem osm ryze instrumentálních skladeb, které se pohybují na rozhraní folku, minimalismu a vážné hudby. Uslyšíte je na jeho YouTube profilu.


Courtney Marie Andrews - Old Flowers (Fat Possum Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / country / americana

Courtney Marie Andrews - Old Flowers
Zpěvačka Courtney Marie Andrews patřila v letech 2010 až 2011 do koncertní sestavy Jimmy Eat World, ovšem pak se prosadila i sólově a kapelu opustila. Definitivní průlom přišel s její předloňskou deskou "May Your Kindness Remain", kterou řada prestižních médií včetně The Gaurdian, Paste nebo Rolling Stone zařadila do svých výročních žebříčků a za kterou si odnesla i UK Americana Awards. Letošní, v pořadí již sedmou desku a jejích deset skladeb nahrávala společně s producentem Andrew Sarlem, jenž do této doby spolupracoval například s Bon Iver, Big Thief nebo London Grammar. Zda se opět hudebnice z Phoenixu dočká nadšených kritik, můžete zjišťovat na jejím bandcampu.


Primal Fear - Metal Commando (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Primal Fear - Metal Commando
S třaskavou deskou narvanou údernými hity přichází německá metalová formace Primal Fear. Své třinácté studiovce dala název "Metal Commando" a jeden ze zakládajících členů k ní prozradil: "Co bylo tvrdé, je nyní ještě tvrdší, a kde se vám líbila epický charakter skladeb, najdete ještě pompéznější hudbu. A co bylo rychlé, tak je nyní ještě rychlejší." Včetně čtyř bonusů obsahuje nahrávka patnáct kousků, na YouTube se můžete podívat na klip k singlu "Hear Me Calling". Jak se vám líbí, nám napište do komentářů.


V krátkosti

  • Dandelion Wine - Le Cœur
    Australské trio kombinující ethereal, středověkou hudbu, world music, dream pop, elektroniku a darkwave se představuje po dlouhých osmi letech s novým studiovým albem, pro nějž přichystalo osm skladeb. Poslouchejte na bandcampu.
  • Even As We Speak - Adelphi (Bertus)
    I další kapela, která aktuálně vydává svoji novou desku, pochází od protinožců, ovšem tím podobnost končí. Pětičlenná formace totiž nabízí hudebně daleko přístupnější styl na pomezí indie popu a rocku, což dokazuje i v deseti písničkách, které uslyšíte na bandcampu.
  • Alex Aiono - The Gospel At 23 ()
    Americký zpěvák, kterého jsme vám představili před dvěma roky, připravil na letošek gospelovou nahrávku na pomezí LP a EP. Osm písniček v celkové délce lehce přes třicet minut produkoval Billy Mann (Céline Dion, Cher, Josh Groban, Take That) a vy je uslyšíte na jeho YouTube profilu.
  • Jess Cornelius - Distance (Loantaka Records)
    Aby těch Australanů nebylo málo, přihlásila se se svojí sólovkou i zpěvačka indierockových Teeth & Tongue. S produkcí deseti kousků jí vypomohl Tony Buchen aka Buchman, jehož služeb využili například Montaigne, Lior nebo Gin Wigmore. Výsledek na pomezí indie rocku a lehké avantgardy autorka prezentuje na svém bandcampu.
  • Zoë Nutt - How Does It Fell
    Na svůj čtyři roky starý debut navazuje americká zpěvačka z Knoxville druhým albem, s nímž by se mohla dostat do širšího povědomí, a to i díky několika spolupracím. Na některých z deseti písniček, jež uslyšíte na jejím YouTube kanálu, se podíleli například Brandy Clark, členové The Cadillac Three nebo Lauren Jenkins.
  • Katie Dey - Mydata (Run For Cover Records)
    Australský nájezd pokračuje díky experimentální popové hudebnici z Melbourne, která pro svoji čtvrtou desku připravila tucet písniček. Jak uslyšíte na jejím bandcampu, její pokusy s psychedelií, elektronikou a efekty jak zvukovými, tak hlasovými nepatří mezi obvyklé.
  • George Clanton & Nick Hexum - George Clanton & Nick Hexum (100% Electronica)
    Americký elektronický producent si přizval frontmana rockových 311 a na společné nahrávce popustili uzdu své fantazii a rozhodli se, že budou elektroniku fúzovat s chillwave, vaporwave a futurepopem. Osm skladeb, které z tohoto míchání vzniklo, uslyšíte na Clantonově bandcampu.
  • Mick Flannery - Alive: Cork Opera House 2019
    Irský písničkář nám zůstával dosud mírně utajený, ale třeba se to změní s jeho živákem, který nahrál vloni v opeře ve svém rodném Corku. Zda vás tento obdivovatel Kurta Cobaina, Leonarda Cohena a Boba Dylana zaujme, můžete zjišťovat na jeho YouTube.
  • The Danberrys - Shine
    Někteří hudební žurnalisté přirovnávají nashvillské duo k novým Fleetwood Mac. Ověřit si, zda příliš neplýtvají superlativy, můžete i díky jejich novému albu s dvanácti písničkami, které nabízejí prostřednictvím svého bandcampu.


Dále vychází:

Abracadabra - Abracadabra ()
Acacia Strain - Slow Decay (Warner Music)
Ahtme - Hair Of The Hog ()
André Bratten - Silvester (Bertus)
AYR - the Dark ()
Bedsore - Hypnagogic Hallucinations (Mystic Production)
Bill Kirchen - The Proper Years (Bertus)
Buried Realm% - Embodiment Of The Divine ()
Cinder Well - No Summer (Bertus)
Cub Sport - Like Nirvana (Bertus)
Culture Abuse - Good Shit, Bad Shit, Who Gives A Shit? (Epitaph Records)
Dave Mason - Alone Together… Again ()
Denominate - Isochron (Inverse Records)
Dig Nitty - Reverse Of Mastery (Bertus)
Eliot Bronson - With Somebody ()
Ellen Siberian Tiger - Cinderblock ()
Fantasy - 10.000 Bunte Luftballons (Sony Music)
Finnian - Under The Influence ()
Flo Milli - Ho, Why Is You Here (Sony Music)
Gaerea - Limbo (Bertus)
Glassio - For The Very Last Time ()
Gösta Berlings Saga - Konkret Musik (Sony Music)
Gregory Uhlmann - Neighborhood Watch (Bertus)
Haken - Virus (Sony Music)
Helena Hauff - Kern Vol. 5 (Bertus)
Howling - Colure (Bertus)
Immaterial Possession - Immaterial Possession (Cloud Recordings)
Jon Hassell - Seeing Through Sound (Pentimento Volume Two) (Ndeya)
Judicator - Let There Be Nothing (Prosthetic Records)
Las Historias - Las Historias (Bertus)
Liza Anne - Bad Vacation (Bertus)
Luke Jenner (Of The Rapture) - 1 (Bertus)
Morse/Portnoy/George - Cover To Cover Anthology (Vol. 1-3) (Sony Music)
Neck Deep - All Distortions Are International (Mystic Production)
Nelson Kempf - Family Dollar ()
Nicolas Bougaïeff - The Upward Spiral (Bertus)
Omar Rodríguez-Lopez - The Cloud Hill Tapes Vol. II ()
Primal Fear - Metal Commando (Limited Edition) (Mystic Production)
Quicksails - Blue Rise (Bertus)
Ruin - Plague Transmissions: Vol. 2 (Bertus)
Safehold - Boyish ()
Shirley Collins - Heart’s Ease (Bertus)
Snowgoose - The Making Of You (Bertus)
Stonebirds - Collapse And Fail (Bertus)
The Anthony Braxton Project - Thumbscrew (Bertus)
The Gooms - Laugh. ()
Winter - Endless Space (Between You & I) (Bertus)

Vychází na vinylu:
Absu - Absu (Universal)
Absu - Abzu (Universal)
Acacia Strain - Slow Decay (Warner Music)
André Bratten - Silvester (Bertus)
Atrocity - Todessehnsucht Lp (Mystic Production)
Bill Kirchen - The Proper Years (Bertus)
Brandy Clark - Your Life Is A Record (Warner Music)
Cinder Well - No Summer (Bertus)
Cub Sport - Like Nirvana (Bertus)
Devendra Banhart - Vast Ovoid (Warner Music)
Dig Nitty - Reverse Of Mastery (Bertus)
Even As We Speak - Adelphi (Bertus)
Fantasy - 10.000 Bunte Luftballons (Sony Music)
Gaerea - Limbo (Bertus)
Gösta Berlings Saga - Konkret Musik (Sony Music)
Grave Digger - The Last Supper (Mystic Production)
Gregory Uhlmann - Neighborhood Watch (Bertus)
Haken - Virus (Sony Music)
Helena Hauff - Kern Vol. 5 (Bertus)
Howling - Colure (Bertus)
Jessy Lanza - All The Time (Bertus)
Las Historias - Las Historias (Bertus)
Liza Anne - Bad Vacation (Bertus)
Luke Jenner (Of The Rapture) - 1 (Bertus)
Make Them Suffer - How To Survive A Funeral (Warner Music)
Morse/Portnoy/George - Cov3r to Cov3r (Sony Music)
Neck Deep - All Distortions Are International (Mystic Production)
Nicolas Bougaïeff - The Upward Spiral (Bertus)
Omar Rodríguez-Lopez - The Cloud Hill Tapes (Vinyl Box Set) ()
Peter Lipa - Čierny Peter (Warner Music)
PJ Harvey - Dry - Demos (Universal)
Primal Fear - Metal Commando (Mystic Production)
Quicksails - Blue Rise (Bertus)
Roddy Ricch - Please Excuse Me For Being Antisocial (Warner Music)
Ronan Keating - Twenty Twenty (Universal)
Seasick Steve - Love & Peace (Warner Music)
Shirley Collins - Heart’s Ease (Bertus)
Snowgoose - The Making Of You (Bertus)
Stonebirds - Collapse And Fail (Bertus)
The Strokes - Is This It (Sony Music)

EP:
Big Wild - Touch (Reworks)
Cave States - The End Is Around The Corner
DOV - It Feels Right
Gioli & Assia - For You
Jesse Dayton - Gulf Coast Sessions
Lakes - This World Of Ours, It Came Apart
Maad - Eventually, Pt. 1
P-Rallel - Soundboy
Patricia Lalor - Do It Again
Rob Clores - Split Second Meltdown
Samuel Proffitt - Shades
The Lotts - We Are The Lotts
The Wild Blue - Anonymous Future

Reedice:
Anastacia - Pieces Of A Dream / Greatest Hits (Sony Music)
Grave Digger - The Last Supper (Mystic Production)
Peter Lipa - Čierny Peter (Warner Music)
PJ Harvey - Dry - Demos (Universal)

NÁZORY
  • Taylor is our Queen ❤️... (Anonym, 30.07.2020 20:04) Reagovat

    Taylor is our Queen ❤️

    • Re: Taylor is our Queen ❤️... (Anonym, 30.07.2020 20:40) Reagovat

      Roger...

      • Re: Taylor is our Queen ❤️... (Anonym, 01.08.2020 12:01) Reagovat

        and Fadga? OUT!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Bluesman Seasick Steve se vrací do Prahy (17.03.2024 17:58)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Sia Queen AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu