Nové desky 28/2020 - od The Chicks přes Ellie Goulding po Jarvise Cockera

Nové desky 28/2020 - od The Chicks přes Ellie Goulding po Jarvise Cockera

Vydáno: 22.07.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: The Chicks

Příval novinek stále nekončí, a to opět platí i o těch hvězdných. Tento týden se dočkáme velkého návratu Dixie Chicks, přejmenovaných na The Chicks, popové Ellie Goulding, nového projektu Jarvise Cockera, neosoulové Lianne La Havas, experimentátora Nicolase Jaara nebo kapely Kansas a The Pretenders. Lahůdku si pro své fandy připravili i U.D.O.

V pátek 17. července vyšly tyto nové tituly:

The Chicks - Gaslighter (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country pop

The Chicks - Gaslighter
V pátek jsme se konečně dočkali velkého návratu countryového tria Dixie Chicks, které se před pár týdny v návaznosti na aktuální situaci v Americe přejmenovalo pouze na The Chicks. Jeho předchozí album "Taking The Long Way" z roku 2006 už je v pubertě, protože se dámy po jeho vydání rozhodly věnovat se rodinám. I tak v mezidobí Martie Maguire a Emily Robison působily pod značkou Court Yard Hounds a jako trio se všechny vrátily v roce 2016. Jednalo se především o koncertní návrat, ovšem před dvěma roky se objevily ve studiu s Taylor Swift, kde se seznámily s americkým producentem Jackem Antonoffem. Někde v této době začala cesta k jejich osmé studiovce "Gaslighter". Většinu z dvanácti písniček nahrály společně se zmíněným členem Bleachers a fun., v jiných se k nim přidali například Teddy Geiger (Shawn Mendes, Icona Pop, Niall Horan), Julia Michaels, St. Vincent, Ross Golan nebo Justin Tranter (Selena Gomez, Gwen Stefani, Britney Spears, Imagine Dragons). Z tohoto výčtu je patrné, že ke country tentokrát přibraly i špetku popu. Jak velkou, můžete zjišťovat na jejich YouTube profilu.


Ellie Goulding - Brightest Blue (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electropop

Ellie Goulding - Brightest Blue
Do doby, kdy si Dixie Chicks dávaly oddech, stačila druhá hvězda tohoto týdne vměstnat celou svoji kariéru, a přesto na její čtvrtý počin fanoušci čekali pět let. Ellie Goulding nástupce řadovky "Delirium" nazvala "Brightest Blue" a delší čekání příznivcům kompenzuje de facto dvojalbem. První část přinese třináct písniček a ta druhá šest, z nichž je převážná část spoluprací s dalšími interprety. Vzhledem k tomu, že několik jich už vyšlo jako singl, víme, že oněmi spolupracovníky jsou blackbear, Lauv, Diplo, Swae Lee, Juice Wrld a že na první části se k nim přidal ještě newyorský experimentátor serpentwithfeet. Klíčovou postavou ovšem byl opět producent a spoluautor většiny skladeb Joe Kearns, kterého vedle alb anglické zpěvačky můžete znát z nahrávek U2, Erica Claptona, Kasabian nebo Little Mix. K němu se pak v jednotlivých skladbách přidali ještě Starsmith, Jim Eliot, OzGo, Ilya, The Monsters And The Strangerz, Patrick Wimberly z Chairlift nebo Andrew Watt. Jak uslyšíte z ukázek a singlů na YouTube, pokračuje Ellie dále ve stylu na pomezí popu, synth popu a elektroniky a my pouze dodáme, že kolekce bude k sehnání i na audiokazetě a vinylu.


Jarv Is... - Beyond The Pale (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock / space rock / wonky pop

Jarv Is... - Beyond The Pale
Kdo v sobě živil naději na obnovu Pulp, toho nyní jejich frontman Jarvis Cocker patrně zklame. Aktuálně se totiž věnuje zcela novému projektu Jarv Is..., k němuž přibral pětici dalších hudebníků, mezi nimiž jsou harfenistka Serafina Stee, houslistka Emma Smith, klavírista Jason Buckle z All Seeing I, člen James Taylor Quartet a baskytarista Andrew McKinney a bubeník Three Trapped Tigers Adam Betts. Poprvé vystoupili už před třemi roky na islandském festivalu skupiny Sigur Rós a nyní se konečně prezentují i studiovkou "Beyond The Pale". Sedm písniček s celkovou stopáží čtyřiceti minut označují jako art rock, space rock nebo wonky pop, tedy styl, který je přiřazovaný k Mikovi nebo Alphabeat, nicméně například úvodní skladba "Save The Whale" silně evokuje písně i styl Leonarda Cohena. Není tedy divu, že nahrávka sbírá po světě nadšené recenze a někteří ji označují za to nejlepší, co Jarvis Cocker po Pulp natočil. Zda s těmito názory budete souhlasit, zjistíte na zpěvákově bandcampu. Během poslechu můžete přemýšlet, zda album neshánět na vinylu.


The Pretenders - Hate For Sale (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Pretenders - Hate For Sale
Britsko-americká rocková formace The Pretenders vydává své jedenácté studiové album "Hate For Sale". Nahrávka, která si zatím získala pozitivní ohlasy kritiků, obsahuje deset čerstvých kousků. Kapela na nich dělala s producentem Stephenem Streetem, známým ze spolupráce s The Smiths nebo The Cranberries. Ukázku v podobě klipu k titulní skladbě alba najdete na YouTube.com. Co na ni říkáte?


Lianne La Havas - Lianne La Havas (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo soul

Lianne La Havas - Lianne La Havas
Lianne La Havas se vrací po pětileté odmlce od alba "Blood". Během této odmlky se anglická neosoulová zpěvačka a muzikantka dávala dohromady z rozchodu a to se pochopitelně odrazilo i na její třetí desce, která nese pouze její jméno. Dvanáct písniček vznikalo sporadicky během deseti měsíců a pro jejich inspiraci se hudebnice vydala na místa, kde tvořili její idolové jako Milton Nascimento, Joni Mitchell, Jaco Pastorious, Al Green či Destiny's Child. Finální podobu pak dotvářela s dalšími kolegy a spolupracovníky, mezi kterými najdete jména jako Aqualung, Mura Masa, Bruno Major či Isaac Hayes. Mezi své vlastní skladby nakonec zařadila i coververzi "Weird Fishes" od Radiohead. Jak to celé dopadlo a proč sbírá samé pozitivní kritiky, můžete zjišťovat na jejím YouTube profilu. Titul bude k dostání také na vinylu.


Tip týdne

Alice Ivy - Don’t Sleep (Last Gang)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní taneční hudba / electronica / hip hop

Alice Ivy - Don’t Sleep
Australská hudebnice a producentka Annika Schmarsel vstoupila na hudební scénu před pěti lety a od té doby si říká Alice Ivy. Nyní navazuje na svůj předloňský debut "I'm Dreaming" a vydává jeho nástupce "Don’t Sleep". Fanoušci jejího stylu, který v sobě míchá řadu žánrů jako soul, hip hop, taneční hudbu, elektroniku, indie rock či alternativu, se mohou těšit na třináct skladeb a také řadu hostů. Vokály do jejích melodií a podkladů doplnili například Cadence Weapon, Ecca Vandal, Thelma Plum, Odette, Bertie Blackman, Boi, Benjamin Joseph, swsh, Ngaiire, Dijahsb nebo Imbi The Girl. Proč si její nové desky všimli i v redakci věhlasného NME, můžete zkoumat na jejím bandcampu.


Jimmy Heath - Love Letter (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Jimmy Heath - Love Letter
Dne 19. ledna tohoto roku v krásném věku třiadevadesáti let nejen hudební svět opustil americký jazzový saxofonista Jimmy Heath. Že byl i na sklonku své sedmdesát šest let trvající kariéry stále velmi vitální, dokazuje jeho poslední kolekce "Love Letter", již nahrál vloni během osmačtyřiceti hodin těsně před svými říjnovými narozeninami v New Yorku a již o měsíc později dokončil v Atlantě. Je zároveň jeho prvním albem poskládaným čistě z balad. Část tvoří jeho původní skladby a část si vypůjčil od Billie Holiday, Dizzyho Gillespieho a Kennyho Dorhama. Ve studiu ho doprovodili pianista Kenny Barron, kytarista Russell Malone, vibrafonista Monte Croft, kontrabasista David Wong, bubeník Lewis Nash a také tři hosté, všichni několikanásobní držitelé Grammy - zpěvačka Cécile McLorin Salvant, Gregory Porter a trumpetista Wynton Marsalis. Nad vším bdělo producentské duo Carol Friedman a Brian Bacchus. O tom, že i na sklonku života je možné vytvořit skvělé dílo, se můžete přesvědčit na VEVU této legendy.


Paradise Club - Paradise Club ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Paradise Club - Paradise Club
"Když jsme dělali na úvodní skladbě alba, která se současně stala i prvním singlem, chtěli jsme vytvořit něco velkolepého. Vznikla jen pár hodin před plánovaným odjezdem na letiště z nahrávacího studia," prozradil k přípravám ochutnávkové skladby "The Seed" frontman formace Paradise Club. Kromě tohoto songu obsahuje eponymní album kapely dalších deset kousků. Na jejím oficiálním webu najdete k poslechu další z nich "All You Got". O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit do komentářů pod článkem!


Nicolas Jaar - Telas (Other People)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / ambient / experimentální house

Nicolas Jaar - Telas
Americko-chilský skladatel a producent s palestinskými kořeny Nicolas Jaar je nezastavitelný a jako sopka chrlí stále novou a novou hudbu. V letošním roce nám představuje již své třetí album - po nahrávce projektu Against All Logic a studiovce "Cenizas", na níž se inspiroval kolekcí Johna Coltranea "Crescent", nyní vydává čtveřici skladeb pod názvem "Telas". I přes malý počet položek se k vám dostane bezmála hodinová kolekce, na níž autor experimentuje s prvky jazzu a world music, pochopitelně zabalenými do elektroniky a ambientu. Na desce dále uslyšíte vokály Susanny Gonzo a cello Mileny Punzi. O speciální grafické ztvárnění se postaral Somnath Bhatt a výsledek je ke slyšení na Jaarově bandcampu.


Kansas - The Absence Of Presence (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Kansas - The Absence Of Presence
Šestnáctá studiová deska americké progresivně rockové formace Kansas měla původně vyjít už koncem června. Kvůli zabrzděné výrobě se však termín vydání odsunul. "The Absence Of Presence" je čtvrtá nahrávka, na které se nepodílel zakládající člen formace a klávesák Steve Walsh, který odešel v roce 2014. Naopak se můžete těšit na projev dvou novějších členů - zpěváka a klávesáka Ronnieho Platta a kytaristy Zaka Rizviho (ti se podíleli už i na předchozí "The Prelude Implicit") a úplného nováčka Toma Brislina, nahrazujícího Davida Maniona. Pokud byste si chtěli prohlédnout trailer, navštivte YouTube.com.


Lonely Robot - Feelings Are Good (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Lonely Robot - Feelings Are Good
Irský muzikant John Mitchell, který je jinak známý coby člen kapel It Bites, Arena, Frost* nebo Kino, se po roce opět vrací ke svému vlastnímu sólovému projektu Lonely Robot. S předchozí deskou završil astronautskou trilogii a s tou čtvrtou, nazvanou "Feelings Are Good", začíná novou kapitolu. Tentokrát se rozhodl více se ponořit do osobních témat. Fanouškům progresivního rocku v tomto duchu připravil jedenáct skladeb, které navíc doplnil o dva bonusy v podobě orchestrálních verzí vybraných kusů. První singly prezentuje na svých oficiálních stránkách.


EP

  • Alessia Cara - This Summer: Live Off The Floor
    Někde mezi EP a klasickým albem se pohybuje s "This Summer: Live Off The Floor". Kanadská zpěvačka Alessia Cara totiž do půl hodiny dokázala vměstnat hned deset skladeb. Vše otevírá půlminutová gershwinovská "Summertime", zbytek písniček, z nichž většinu prezentuje na svém YouTube kanálu, je již původní.
  • Gang Of Four - Anti Hero
    Angličtí post-punkeři Gang Of Four po únorovém úmrtí svého frontmana Andyho Gilla vydávají již druhé ípíčko. Na "This Heaven Gives Me Migraine" navazují čtyřpísňovým minialbem "Anti Hero" a v jedné ze skladeb jim vypomohl JJ Sterry. Výsledek uslyšíte na jejich YouTube.
  • FVLCRVM - Attentioncore
    Věhlas slovenského DJe a producenta, který si říká FVLCRVM a kterého můžete znát i z math-popových NVMERI, už dávno překročil hranice bývalé federace a dnes sdílí scénu s takovými jmény, jako jsou například Hudson Mohawke, Just Blaze, Pomo nebo Tokimonsta. Nové EP "Attentioncore" do tanečních klubů přinese celkem pětici skladeb, zkoumat je můžete na jeho YouTube.
  • Strike Anywhere - Nightmares Of The West
    Sedm skladeb a dvacet minut poctivého punk rocku vám s "Nightmares Of The West" nabídne americká partička Strike Anywhere, která se s novým materiálem hlásí po dlouhých jedenácti letech. Návrat s nimi můžete oslavit prostřednictvím jejich bandcampu.
  • Sunny Ozell - Live At The Village
    Na konci února vydala anglická zpěvačka a manželka herce Patricka Stewarta Sunny Ozell své poslední album "Overnight Lows" a nyní ho doprovodí ještě naživo nahraným ípíčkem "Live At The Village". S pěticí akusticky pojatých skladeb na rozhraní country, blues, folku, americany a jazzu se můžete seznámit prostřednictvím soundcloudu.
  • TWO - Pull The Knife Out
    Z alternativně rockového tria Nico Vega se oddělili dva jeho členové - zpěvačka Aja Volkman a bubeník Dan Epand - a založili si nový projekt TWO. "Pull The Knife Out" je jejich debutovým EP, na kterém svůj nový styl na pomezí indie rocku a indie popu, prezentují v sedmi písničkách. Uslyšíte je na jejich YouTube kanálu.


Dave Stewart And Thomas Lindsey - Amitié (Bay Street Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / americana / blues rock

Dave Stewart And Thomas Lindsey - Amitié
Na čtyři roky starou spolupráci se rozhodli navázat britský kytarista, zpěvák, producent a člen dua Eurythmics Dave Stewart a relativně málo známý zpěvák z Louisiany Thomas Lindsey. Pro letošní kolekci devíti písniček ovšem mírně změnili styl. Zatímco předchůdce byl postavený především na kombinaci blues a rocku, tentokrát pánové daleko více čerpali inspirace z country a americany. Ověřit si to můžete například na YouTube kanálu labelu Bay Street Records.


Haux - Violence In A Quiet Mind (Ultra Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / dark folk / chill

Haux - Violence In A Quiet Mind
Někde na pomezí indie, popu, temného folku, chill outu a alternativy se pohybuje hudebník z Lenox v Massachusetts Woodson Black, který si říká Haux. "Violence In A Quiet Mind" je jeho debutem, s nímž přichází po dvou ípíčkách. Deset křehkých skladeb nahrál společně se svým dlouholetým spolupracovníkem Jamiem Macnealem a také s producentem Thomasem Bartlettem, který si říká Doveman a je podepsaný pod alby St. Vincent, Sufjana Stevense, Rhye a Vagabon. V jedné z písniček si zahostovala Rosie Carney. Hlavním tématem je tragédie zneužívání návykových látek napříč třemi generacemi rodiny a boj s touto závislostí. Co si pod tím představit, zjistíte na Hauxově bandcampu.


Různí - Animal Crackers (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / pop rock / filmová hudba

Různí - Animal Crackers (soundtrack)
Americko-čínský animovaný snímek "Animal Crackers" měl sice premiéru už v roce 2017 na festivalu ve francouzském Annecy, ovšem do kin se dostal pouze v Číně a distributor pro zbytek světa se hledal až do letoška. Filmu, v němž hlas postavičkám propůjčili například Emily Blunt, Ian McKellen, Danny DeVito nebo Sylvester Stallone, se nakonec ujal Netflix a díky tomu mohl vyjít i soundtrack. Na něm najdete celkem čtrnáct skladeb, které jsou směsí scénické hudby Beara McCrearyho a zpívaných písniček. Ty originální, které vznikly pro tento film, mají na svědomí Michael Bublé, Howard Jones, Toad The Wet Sprocket, Huey Lewis And The News a již zmínění protagonisté. Zbylé si producenti vypůjčili od Fleur East, Queen a Katie Herzig. Kompletní seznam a jejich ukázky můžete zkoumat na stránkách Amazonu.


Christian Sands - Be Water (Mack Avenue)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Christian Sands - Be Water
Jednatřicetiletý americký klavírista Christian Sands patří k nastupující generaci jazzových hvězd, což dokazuje třeba i to, že si ho firma Steinway již před osmi lety vybrala jako jednoho ze svých zástupců. Jeho aktuální album "Be Water" nabídne celkem deset skladeb, jejichž tématem je, jak už název napovídá, voda. Nahrál je společně se šesticí hudebníků, mezi nimiž opět nechyběli kontrabasista Yasushi Nakamura a saxofonista Marcus Strickland. K nim se pak přidali trumpetista Sean Jones, trombonista Steve Davis, kytarista Marvin Sewell a bubeník Clarence Penn. Co spolu pánové upekli, ochutnávejte na YouTube kanálu vydavatelství Mack Avenue .


U.D.O. - We Are One (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

U.D.O. - We Are One
Uda Dirkschneidera budete znát jako dřívějšího frontmana kultovní metalové formace Accept. Výrazný zpěvák a lídr ale už nějakou dobu funguje neméně úspěšně pod svým projektem U.D.O. a nyní vydává nahrávku "We Are One". Deska představuje spojení formace s armádním souborem Musikkorps. Společně dali dohromady patnáct songů, na kterých se navíc podíleli i dva kolegové právě z Accept Stefan Kaufmann a Peter Baltes. Tematicky je nahrávka velice rozmanitá: od klimatických změn přes uprchlickou krizi až po vymezení se vůči krajně pravicovým silám či oslavu třiceti let spojení bývalého západního a východního Německa (SRN a NDR).


BraAgas - Bestiále (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music

BraAgas - Bestiále
Dvě Ceny Anděl, třetí místo v prestižním mezinárodním žebříčku World Music Charts Europe, desítky koncertů u nás i v zahraničí, pět vydaných alb i EP - to jsou BraAgas a zároveň i několik málo důvodů k rekapitulaci kariéry téhle převážně ženské kapely, která se rozhodla dvaadvacet svých nejlepších písniček shrnout na kompilaci "Bestiále". Fanoušci po ní volali již delší čas a kapela jim ji servíruje v digipackovém balení a všechny songy pečlivě remasterované. Které skladby na desku zařadily a jak znějí, zjistíte na stránkách vydavatelství Indies Scope. Uskupení zároveň zve na křest do pražské Stromovky, kde vystoupí všichni současní i bývalí členové formace.


V krátkosti

  • Art Blakey & The Jazz Messengers - Just Coolin’ (Universal)
    Blue Note představil dosud nevydanou nahrávku slavného amerického bubeníka a jeho doprovodné kapely, kterou prošla řada skvělých instrumentalistů včetně Waynea Shortera. Šest skladeb pochází z března roku 1959 a byly zaznamenány v domácím studiu Rudyho Van Geldera. Skupinu tehdy tvořili trumpetista Lee Morgan, saxofonista Hank Mobley, klavírista Boby Timmons a kontrabasista Jymie Merritt. První ukázky uslyšíte na YouTube profilu labelu.
  • S.G. Goodman - Old Time Feeling (Bertus)
    Americké duo z Kentucky, které tvoří kytaristka a zpěvačka Shaina Goodman aka Otto Sharp a bubeník Stephen Montgomery, po pěti letech spolupráce natočilo debut, který vás vezme trochu do hudební historie. Na jaké kapely narazíte, zjistíte poslechem na YouTube.
  • Blu & Exile - Miles (Dirty Science Records)
    Po osmi letech se opět dali dohromady rapper Blu a producent Exile a dlouhé čekání fanouškům vynahradili hned dvacítkou skladeb. Jak už název naznačil, nahrávka je poctou Milesu Davisovi a duo si k jejímu vzniku coby hosty přizvalo interprety jako Aloe Blacc, Fashawn, Miguel, Dag Savage, Cashus King, Ishe, Jacinto Rhines, Choosey, Jimetta Rose, Aceyalone, Iman Omari, C.S. Armstrong a Gappy Ranks. Výsledek sdílejí na svém bandcampu.
  • Jordan Seigel - Beyond Images (Wonderbird Music)
    Americký hudební skladatel a orchestrátor je známý především díky hudbě k filmům a svým debutovým albem nás pozve nahlédnout, co je za těmi pohyblivými obrázky. Činí tak prostřednictvím jedenácti skladeb, které nahrával v různých uskupeních a orchestrálních podobách. Ukázky uslyšíte na stránkách Amazonu.
  • L.A. Salami - The Cause Of Doubt & A Reason To Have Faith (Sunday Best)
    Anglický post-bluesový muzikant a zpěvák se vrací se svým třetím albem. V sedmi skladbách se inspiroval Bobem Dylanem, folkem, folk rockem, a dokonce i alternativním rapem. Jak tato směs zní, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Jonathan Bree - After The Curtains Close (Bertus)
    Novozélandský hudebník, producent a spoluzakladatel The Brunettes se aktuálně zaměřil na svoji sólovou kariéru a vydává své čtvrté album s dvanáctkou skladeb. Spolupráci mu oplatila Princess Chelsea a k ní se přidaly ještě Britta Phillips a Crystal Choi. Celé album je ke slyšení na muzikantově bandcampu.
  • Kllo - Maybe We Could
    Duo z Melbourne, které svůj styl založilo na kombinaci popu, současného r'n'b, triphopu a elektroniky, se po třech letech rozhodlo navázat na svůj debut. Jestli vás desítka letošních písní zaujme, zkoumejte na bandcampu.
  • Meredi - Stardust (Warner Music)
    V Berlíně narozená klavíristka a skladatelka, která má na tamní univerzitě vystudovanou hudbu a skladbu, patří ke generaci tvořící umění mimo hranice kategorií a žánrů. Její debut nabídne devět klavírních skladeb na pomezí současné vážné hudby a minimalismu, z nichž část uslyšíte na jejím YouTube.
  • Slovo - Bread & Butterflies (Camberwell Recordings)
    Britská formace seskupená okolo někdejšího kytaristy Faithless Davea Randalla zažívá po třinácti letech svoji reinkarnaci a s novou sestavou, jejímiž členy jsou i italská zpěvačka Barbarella a americký rapper Mike Ladd, nahrála celkem jedenáct kousků, které jsou k poslechu na bandcampu.
  • Zombi - 2020 (Relapse)
    Americké spacerockové duo se připomíná po pěti letech devítkou skladeb, které klavírista a kytarista Steve Moore a bubeník Anthony Paterra označují jako své nejambicióznější. Zda s nimi budete souhlasit, zjišťujte na bandcampu.
  • Faded Paper Figures - Kairos
    Po třech letech od CD "Chronos" se vrací zpět losangeleské indiepopové elektronické trio se svojí šestou deskou, na kterou umístilo celkem dvanáct skladeb. Ačkoli v jejich hudbě stále převládá elektronika, uslyšíte v ní i mandolínu, banjo nebo smyčce. Ověřit si to můžete na bandcampu formace.
  • Kyle - See You When I Am Famous!!!!!!!!!!!! (Warner Music)
    Americký rapper vydává svoji druhou desku s dvanáctkou skladeb, na kterých se podílela řada jeho kolegů, jako jsou Too $hort, Raphael Saadiq, The Drums, Trippie Redd, K Camp, Tyga, Rico Nasty, Rich The Kid nebo Bryson Tiller. O produkci alba, které prezentuje na svém YouTube profilu, se postaral především Naz.


Dále vychází:

Bing & Ruth - Species (Bertus)
Boyband - alone In A Boyband ()
Brent Amaker Deathsquad - Hello ()
Broadside - Into The Raging Sea ()
Circkets (Feat. Members Of Le Tigre, Men, And Faith No More) - Crickets ()
Crack Cloud - Pain Olympics (Bertus)
Dark Sarah - Grim (Mystic Production)
David Ramirez - My Love Is A Hurricane (Thirty Tigers)
Dehd - Flower Of Devotion (Bertus)
Destruction - Born To Thrash (Live In Germany) (Mystic Production)
Dope Walker - Save Save ()
Embr - 1823 (Bertus)
Entry - Detriment (Bertus)
Evicshen - Hair Birth ()
Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters (Sony Music)
Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters (audiokazeta) (Sony Music)
Genevieve Artadi - Dizzy Strange Summer (Bertus)
Giovanni Antonini - Beethoven: The 9 Symphonies (Sony Music)
Kansas - The Absence Of Presence (Deluxe) (Sony Music)
Khthoniik Cerviiks - Æequiizoiikum (Iron Bonehead Productions)
Kutiman - Wachaga (Bertus)
Laraaji - Sun Piano (All Saints Records)
Maggot Heart - Mercy Machine (Bertus)
Master Boot Record - Floppy Disk Overdrive (Mystic Production)
Mike Dillon - Rosewood (Bertus)
Oliver Tree - Ugly Is Beautiful ()
Rebelution - Dub Collection (Bertus)
Rumahoy - Time II: Party (Bertus)
Různí - Milk & Sugar Summer Sessions 2020 (SPV)
Samantha Crain - A Small Death (Bertus)
Secrets Of The Moon - Black House (Mystic Production)
Secrets Of The Moon - Black House (BluRay) (Mystic Production)
Serene Dark - Enantiodromia (Dale Sauve)
Silverbacks - Fad (Bertus)
The Aces - Under My Influence (Red Bull)
The Lawrence Arms - Skeleton Coast ()
The Texas Gentlemen - Floor It!!! (Bertus)
U.D.O. - We Are One (BluRay) (Mystic Production)
Wilderun - Veil Of Imagination (Sony Music)
Wilderun - Veil Of Imagination (Mystic Production)
Zara McFarlane - Songs Of An Unknown Tongue (Bertus)
Zoe Polanski - Violent Flowers ()

Vychází na vinylu:
'NSync - No Strings Attached (Sony Music)
AC/DC - '74 Jailbreak (Sony Music)
AC/DC - Blow Up Your Video (Sony Music)
Anaal Nathrakh - In The Constellation Of The Black Widow (Universal)
Anaal Nathrakh - Passion (Universal)
Anaal Nathrakh - Vanitas (Universal)
Bing & Ruth - Species (Bertus)
Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways (Sony Music)
Crack Cloud - Pain Olympics (Bertus)
Dehd - Flower Of Devotion (Bertus)
Destruction - Born To Thrash (Live In Germany) (Mystic Production)
Dixie Chicks - Gaslighter (Sony Music)
Ellie Goulding - Brightest Blue (Universal)
Embr - 1823 (Bertus)
Entry - Detriment (Bertus)
Fall Out Boy - Believers Never Die - Greatest Hits (Universal)
Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters (Sony Music)
Genevieve Artadi - Dizzy Strange Summer (Bertus)
Chicago Mass Choir - My Soul Says Yes (Sony Music)
Jarv Is... - Beyond The Pale (Bertus)
Jimmy Heath - Love Letter (Bertus)
Jonathan Bree - After The Curtains Close (Bertus)
Kansas - The Absence Of Presence (Sony Music)
Kutiman - Wachaga (Bertus)
Lianne La Havas - Lianne La Havas (Warner Music)
Lonely Robot - Feelings Are Good (Sony Music)
Maggot Heart - Mercy Machine (Bertus)
Marvin Gaye - Every Great Motown Hit Of Marvin Gaye / Spectacular Performances (Universal)
Marvin Gaye - His Classic Duets (Universal)
Master Boot Record - Floppy Disk Overdrive (Mystic Production)
Mike Dillon - Rosewood (Bertus)
Protomartyr - Ultimate Success Today (Bertus)
Queen - Complete Studio Albums / 18Lp Box (Universal)
Rebelution - Dub Collection (Bertus)
Různí - A Tribute To Curtis Mayfield (Rsd 2020) (Warner Music)
Samantha Crain - A Small Death (Bertus)
Secrets Of The Moon - Black House (Mystic Production)
Silverbacks - Fad (Bertus)
The Pretenders - Hate For Sale (Warner Music)
The Texas Gentlemen - Floor It!!! (Bertus)
U.D.O. - We Are One (Mystic Production)
Wilderun - Veil Of Imagination (Sony Music)
Wilderun - Veil Of Imagination (Mystic Production)

EP:
Alextbh - The Chase
Alfie Tepleman - Happiness In Liquid
Anna Sofia - Broken Perfection
Bernz - Sorry For The Mess, Part 2
Deathnoisefrequency - Horrid Dirge
Devonwho - Offworld
Fionn - Everyone’S A Critic
Graham Bramblett - The Great Inbetween
Greer - Lullaby For You
Human Love - Black Void
Joel Crouse - Wasteland
Jump The Fall - Ten Year Guilt: Part 1
Loveleo - Look At The Mess Ive Made
Mbnel - Child Of The Trenches
Mount Breather - Suharto’s Garden
P-Rallel - Soundboy
Shae Brock - Dreamers Club
Tatyana - Shadow On The Wall
The Hate Club - Death Of The Protagonist
The Ninth Wave - Happy Days!
Tom Speight - Sunset Sound
Vokab Kompany - Small Viktories
Young Mountain - If You Leave

Reedice:
The Gentle Storm - The Diary (Sony Music)

NÁZORY
  • hmm (jarecek, 22.07.2020 09:00) Reagovat

    novy dixie chicks jsem mel v planu slyset .. ale po tomhle predposrani se si necham zajit chut ..

    • Re: hmm (Anonym, 23.07.2020 11:20) Reagovat

      tvoje prohra...

      • Re: hmm (jarecek, 23.07.2020 12:45) Reagovat

        :))

  • Nejlepší z této nabídky je Jarvis Cocker!!! ... (Porman, 22.07.2020 10:04) Reagovat

    Nejlepší z této nabídky je Jarvis Cocker!!!

    • Re: Nejlepší z této nabídky je Jarvis Cocker!!! ... (Nasty, 22.07.2020 10:46) Reagovat

      Naprostý souhlas

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Headlinerem Ostravy v plamenech, která slaví deset let metalové jízdy, je Udo Dirkschneider (26.03.2024 16:12)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe