Prázdniny v Telči hlásí první vyprodané večery

12.07.2020 08:26 - Tisková zpráva | foto: Vojtěch Kolář

Dvacáté narozeniny Monkey Business, vystoupení šesti Anděly ověnčeného Vladimíra Mišíka s Etc…, návrat Ivy Bittové z USA nebo společný koncert Anety Langerové se slovenskou garážovou kapelou Korben Dallas. To jsou jen některé z jedinečných koncertů, které nabízí letošní ročník hudebního festivalu Prázdniny v Telči. Zároveň jsou to koncerty, na které jsou ještě k dispozici vstupenky v online předprodeji. Na zahajovací večer s Cirkem La Putyka nebo vyhlášený Hradišťan lze koupit už jen papírové vstupenky.

"Zájem o koncerty je letos obrovský. Máme velkou radost, že Telč bude moci zase na sedmnáct dní ožít festivalem stejně jako v minulých letech," říká Milan Kolář, organizátor Prázdnin v Telči, a dodává: "Jako první se v online předprodeji vyprodal koncert Hradišťanu a Javorů. K dispozici už jsou pouze vstupenky v kamenných předprodejích a poslední volná místa nabízíme vždy až v samotný den konání koncertu podle aktuální kapacity."

Prázdniny v Telči se letos konají od 24. července do 9. srpna. Tak jako každý rok nabízejí čtyři koncertní scény a divadelní program pro děti. Už stálou součástí festivalu je víkendová scéna na Panském dvoře, kde se letos mimo jiné vůbec poprvé v Telči představí legendární funková kapela Monkey Business a oslaví tu dvacet let svého působení na hudební scéně. "Výjimečný zde bude také koncert Anety Langerové, která do Telče přijede nejen se svým hudebním doprovodem, ale také se slavnou slovenskou garážovou kapelou Korben Dallas," prozrazuje Vojtěch Kolář, produkční festivalu. "Mají připravený speciální dvouhodinový set, ve kterém budou hrát nejen písně z vlastního repertoáru v novém podání, ale také písně úplně nové," dodává Vojtěch Kolář.

Na nádvoří zámku v Telči se pak po dlouhých osmi letech vrátí vynikající česká houslistka a zpěvačka Iva Bittová. Ta do Čech kvůli koncertu přicestovala až z USA a chystá program se svým dlouholetým hudebním partnerem, kytaristou Vladimírem Václavkem. Se smyčcovým souborem pak v druhé půlce festivalu na zámeckém nádvoří představí svoji tvorbu kytarová virtuoska Lenka Filipová.

Prázdniny v Telči mají na programu nejen velké koncerty na nádvoří státního zámku a v areálu Panského dvora v Telči, ale také divadelní scénu v zámeckém parku, koncerty na náměstí, tvůrčí dílny, klubové koncerty a další bohatý doprovodný program. To vše je navíc zdarma, tedy za symbolické vstupné dobrovolné. Výjimkou jsou noční klubové koncerty, na které se i prodávají vstupenky samostatně, ale ve většině případů jsou pro návštěvníky festivalu zdarma. Platí na ně totiž i vstupenky z hlavního koncertu dne.

"I na noční scéně znalci najdou jedinečné hudební i divadelní zážitky. Vystoupí tu třeba v zahraničí ceněná bluegrassová kapela Professional Deformation, swingem nabitá sestava Voilà, nebo vyhlášené Ivan Hlas Trio. Každoročně pak bývá největší zájem o noční divadelní představení Víti Marčíka, pro které vždy najdeme kulisy v některém z krásných zákoutí Telče," uzavírá Vojtěch Kolář. Kompletní program a prodej vstupenek návštěvníci najdou na oficiálním webu festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY