Rival Consoles vydá v půlce prázdnin desku "Articulation"

02.06.2020 13:59 - Dan Hájek | foto: Jan Kuča

Od vydání alba "Persona" utekly dva roky. Ryan Lee West v mezičase vydal netradiční cover Kate Bush "Running Up That Hill" a také své vlastní skladby "Them Is Us" či nezvykle ambientní "Winter's Lament". A nyní chystá další albový počin pod značkou Rival Consoles. Bude se jmenovat "Articulation" a do obchodů dorazí už za pár týdnů.

Dominantním znakem Westovy tvorby je práce s elektronickými plochami, které zhmotňuje v nějaké netradiční téma. Nahrávka "Articulation" se dle jeho slov má zvukově přiblížit ke čtyři roky starému minialbu "Night Melody". Ústředním tématem tehdy byly jednotlivé fáze noci, zpracované do komplikovanějších melodických struktur a hybných monumentů.

Ústředním tématem "Articulation" se stalo plynutí času. "Časová struktura je velmi podobná stroji a opravdu mě zajímalo, jak se z tohoto přesně stanoveného mechanismu může vyvinout melodie nebo smysl pro příběh. Nakonec mi z toho vyplavalo jakési zkoumání matematických struktur - vzorů, tvarů - a jejich vzájemná konverzace. Líbí se mi zjištění, že něco se, napsané na papíře, může jevit jako jednoduše vypočitatelné, ale v jiné paralele může nabýt zcela nového významu, ovlivněného kontextem či plynutím času," přibližuje autor.

Kolekce "Articulation" vyjde digitálně a na čirém vinylu v pátek 31. července a přinese těchto šest kompozic: Vibrations On A String, Forwardism, Melodica, Articulation, Still Here, Sudden Awareness Of Now. O vizuál se opět postará zakladatel a tvůrčí tahoun vydavatelství Erased Tapes Records Robert Raths.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY