shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 21. týden 2020

Kryštof mají další hit číslo jedna v českých rádiích, albům kraluje Ca$hanova Bulhar

Vydáno: 27.05.2020 14:33 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Universal Music

The Weeknda v čele rádiové hitparády střídají Kryštof, kteří po pár měsíců starém úspěchu s filmovými "Hvězdáři" u dramaturgů bodují i s aktuálním singlem "Hned teď (pojď být světlometem)". Nového lídra hlásí také pořadí alb, konkurenci tentokrát převálcoval Ca$hanova Bulhar s novinkou "rap disco revoluce".

Kryštof - Hned teď (pojď být světlometem)
© Universal Music
RÁDIA - Po pěti stříbrech se skupina Kryštof konečně probojovala až na vrchol rádiového žebříčku. "Hned teď (pojď být světlometem)" je přitom letos už druhá skladba, se kterou to Richard Krajčo & spol. dokázali. V úvodu roku se ve vedení několikrát objevil duet se Simou Martausovou "Hvězdáři" k filmu "3Bobule". Havířovská kapela právě v těchto dnech oznámila přeložení svých Kryštof kempů na rok 2021, fanouškům to ale chce vynahradit prosincovým vánočním koncertem v O2 areně.

The Weeknd se z jedničky mohl těšit dva týdny, nyní přidává s "Blinding Lights" neméně pěknou druhou pozici. A bronz už si přivlastnili Chinaski. Budeme se opakovat, ale tato kapela je pro dramaturgy opravdu sázkou na jistotu. Trvalo pouhé tři týdny, než se song "Kapradí" z novinky stal třetí nejhranější písní u nás.

Mezi stálice první desítky se pomalu zařazuje i Alicia Keys. Čtyřka je pro její singl "Underdog" z nadcházející desky "A.L.I.C.I.A." dosud nejlepším umístěním. Marně bychom pátrali, kdy se tato newyorská zpěvačka těšila v našem éteru takové pozornosti naposledy. Že by to bylo před více než deseti lety se společným hitem s rapperem Jay-Z "Empire State Of Mind"? Ten ve své době pořadí dokonce vévodil.

Naopak pátý Lewis Capaldi si v posledních dvou letech na nedostatečnou hranost stěžovat nemůže, to samé platí o Mirai. Jejich "Yahoda" poskočila ze třetí desítky až na číslo šest. Všeobecně se předpokládá, že minimálně v domácí konkurenci bude léto roku 2020 patřit právě této pohodové hitovce z loňské nahrávky "Arigató".

Po dlouhé době se do první desítky českých rádií podívala Lady Gaga. Ani předloňský oscarový doják "Shallow" se nepropracoval tak vysoko jako "Stupid Love", první singl z očekávané albové novinky "Chromatica", která vychází již tento týden. V sedmém kole v pořadí si song polepšil ze třicítky až na osmičku. A to má Gaga v záloze ještě čerstvě zveřejněnou spolupráci s Arianou Grande "Rain On Me", kterou kolegyně Katka Šebestová pasovala na hit následujících měsíců.

Z novinek dopadla nejlépe ta od Taylor Swift. "The Man" je dalším reprezentantem alba "Lover", ze kterého už loni do první desítky pronikla píseň "Me!". V debutovém týdnu je z toho šestatřicítka. Hned o příčku níže následují SZA a Justin Timberlake s "The Other Side" a číslo šedesát uzmul Machine Gun Kelly zásluhou "Bloody Valentine".

Z českých hudebníků vstoupil do žebříčku nejlépe Ben Cristovao. S "Kemama" nás měl nedávno reprezentovat na Eurovision Song Contest, ale ani tato písňová soutěž se kvůli koronaviru letos nemohla uskutečnit. Třeba si Ben spraví chuť alespoň v éteru, kde začíná na šedesátém pátém místě.

Další dvě tuzemské novinky obstarali Jordan Haj (osmdesátý čtvrtý s "The End Of The World") a Xindl X, který si ze třiadevadesáté příčky všímá, že "Něco je ve vzduchu".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Hned teď (pojď být světlometem)
  2. The Weeknd - Blinding Lights
  3. Chinaski - Kapradí
  4. Alicia Keys - Underdog
  5. Lewis Capaldi - Before You Go
  6. Mirai - Yahoda
  7. Lenny - Figure It Out
  8. Lady Gaga - Stupid Love
  9. Felix Jaehn feat. Vize & Miss Li - Close Your Eyes
  10. Celeste - Stop This Flame


Ca$hanova Bulhar - rap disco revoluce
© Spotify
ALBA - Albový žebříček opět zažívá rapové týdny. Po třítýdenní nadvládě Nika Tenda přebírá pomyslné žezlo Ca$hanova Bulhar. Přiznejme si, že už jen název jeho novinky "rap disco revoluce" vzbuzuje zvědavost. "Bulharovo nové CD vrací atmosféru devadesátých let, kdy bylo možné stejnou muziku slyšet v legendárním podniku Discoland Sylvie," tvrdí e-shop DVOJLITRBOYZZ.

Viktor Sheen se z druhé příčky nikam nepohnul a "Restart" Nika Tenda si pohoršil na trojku. Na čtyřce se udržel The Weeknd, který je s nahrávkou "After Hours" už několik týdnů nejúspěšnějším zahraničním interpretem v žebříčku.

Do první pětice společnými silami pronikli Paulie Garand a DJ Wich. Jejich album "Mezi prsty" bylo na rapové scéně očekávanou událostí. Filip Pešta ho však v recenzi ohodnotil pouhými čtyřmi body z deseti.

Také další novinka potěší příznivce rapu, kteří na šestadvacítku poslali desku "Ksicht", pod níž je podepsán Pain. Ten na rozdíl od mnohých kolegů nevydává svou hudbu u žánrově zaměřeného labelu, ale pod záštitou Warner Music.

Pro poslední dvě novinky musíme zalovit až na úplném chvostu hitparády. Devětadevadesáté místo obsadili Jaroslav Olin Nejezchleba a Malý bobr s kolekcí "Narodíme se jen jednou... Pocta Petru Skoumalovi". A stovku si přisvojili Jethro Tull se speciální narozeninovou edicí ke čtyřicátému výročí alba "Stormwatch".

Top 10 - alba:
  1. N Ca$hanova Bulhar - rap disco revoluce
  2. Viktor Sheen - Černobílej svět
  3. Nik Tendo - Restart
  4. The Weeknd - After Hours
  5. N Paulie Garand & DJ Wich - Mezi prsty
  6. Dua Lipa - Future Nostalgia
  7. Nik Tendo - Fatamorgana
  8. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  9. Harry Styles - Fine Line
  10. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 21. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Hit je neco,co se dostane na vrchol hitoarad nebo ... (Anonym, 27.05.2020 15:00) Reagovat

    Hit je neco,co se dostane na vrchol hitoarad nebo do rotaci radii vlastni popularitou.A ne to,kdyz si Krajco zaplati v radiich reklamni cas,aby ten jeho "hit " radia hrali.

    • Re: Hit je neco,co se dostane na vrchol hitoarad nebo ... (rob, 28.05.2020 07:56) Reagovat

      Zapracujte na češtině. Je to dost slabé.

  • Riso,jestli to ctes.50 000 za nasazeni do vysilani... (Anonym, 27.05.2020 15:01) Reagovat

    Riso,jestli to ctes.50 000 za nasazeni do vysilani a 30 000 za zarazeni do hitparady.Sedi ta cisla,nebo mas mnozstevni skevu ?

    • Re: Riso,jestli to ctes.50 000 za nasazeni do vysilani... (Dawe, 27.05.2020 22:51) Reagovat

      Nejsem fanoušek Kryštofů, právě naopak, ale kde berete tyhle informace, že si platí za vysílání v rádiích? Asi vůbec nemáte páru jak to funguje. Nebo těch 40 000 lidí, co na ně přišli na Strahov byli taky podplacený aby tam přišli?

    • Re: Riso,jestli to ctes.50 000 za nasazeni do vysilani... (Anonym, 31.05.2020 13:32) Reagovat

      Ty jsi z kapely, která to tak dělá? Máme hádat? Tony

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Andělským nominacím vévodí November 2nd a Viktor Sheen (15.02.2024 09:36)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Video: Podívejte se na celý koncert Calina a Viktora Sheena z O2 areny (06.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu