Klip k písni "Mrtvá" natočila Mucha ve vyhořelém bytě spoluhráče z kapely

08.05.2020 13:17 - Petr Šrajer | foto: facebook Muchy

Minulý týden Mucha a členové její skupiny opustili po dvou měsících izolaci a odehráli streamovaný koncert v pražské Modré Vopici. Po vystoupení však zjistili, že kytaristovi, manažerovi a řidiči kapely Petru Zavadilovi mezitím vyhořel byt.

Po zveřejnění této informace se okamžitě zvedla vlna solidarity. Byla založena veřejná sbírka, do níž stovky dárců během tří dnů vybrali bezmála půl milionu korun. "Lidí, co nám pomohli, je už tolik, že nestíháme děkovat každému zvlášť," komentuje nečekanou míru podpory Zavadil.

Interiér jeho poničeného bytu se zároveň stal dějištěm nejnovějšího klipu jeho kapelnice. Vznikl ke skladbě "Mrtvá", tedy jedné z nejsilnějších položek loňské desky "Tos posrals". Píseň může hudebně překvapit kombinací rockového zvuku s cimbálem a text zaujme už úvodní otázkou: "Za jak dlouho by si někdo všiml, že tu ležim mrtvá? Za jak dlouho by tu moje krásný maso začalo hnít?"

Skupina natáčela na mobilní telefon ve značně improvizovaných podmínkách. "Včera jsme si přivstali a ještě před příjezdem sanační čety stihli natočit tenhle klip, abysme to neštěstí aspoň nějak zužitkovali. Takováhle dekorace by pro nás byla za normálních okolností příliš nákladná," vysvětluje vznik snímku s nadhledem Zavadil. I přes tyto okolnosti je výsledek působivý a skvěle se mu daří zrcadlit náladu písně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY