"You're Too Precious" od Jamese Blakea je balzám na duši

27.04.2020 11:14 - Dan Hájek | foto: facebook umělce

Svůj pražský koncert musel James Blake nakonec zrušit bez náhrady. Současnou situaci, podobně jako mnozí další, využívá k tomu, že nepravidelně streamuje komorní koncerty, během kterých vedle svých skladeb často zahraje i nečekané covery. Zazněly tak už věci od Joy Division, Radiohead či Billie Eilish. Vedle těchto záležitostí se občas vytasí i s nějakou tou novinkou. Do této kategorie spadá i kompozice "You're Too Precious".

James je známý tím, že mezi deskami vydává nemálo osamocených singlů, je tedy otázkou, zda je čerstvý song jen další položkou v této skupině, nebo se stane oficiální návnadou na zjevně již chystané páté album. Aktuální track vychází z jeho pevně stanoveného hudebního výraziva - i zde tedy do minimalistického základu včleňuje samply a útržky svých vokálních linek. Výsledek lze vnímat jako poklonu jeho velmi blízké osobě nebo všem těm, kteří si nyní procházejí komplikovaným obdobím (nejenom ve spojení se současnou pandemickou situací).

Doprovodné video kombinuje obrázky natočené na nějakou postarší kameru (nedokonalosti záznamu jsou patrné z každého záběru), které se prolínají s animovanou složkou. Celek pak vkusně podtrhuje velmi prostý lyrický odkaz samotné písně a je to jednoduše balzám na duši.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY