Merkules si klipem ''Carole Killed Her Husband'' utahuje ze seriálu "Tiger King"

23.04.2020 18:19 - Lumír Urban | foto: facebook interpreta

Kanadský rapper Merkules se podle vlastních slov v karanténě zbláznil a po zhlédnutí série "Tiger King" od Netflixu si nasadil mulletí paruku, obklopil se tuctem hladových koček a nazpíval remix songu Joea Exotica, jedné z hlavních postav tohoto osmidílného dokumentárního seriálu s prvky reality show.

Z klipu vyzařuje vtip. Chytlavý refrén (a název): "Carole killed her husband," odkazuje na Carole Baskin. Tato vyšinutá aktivistka bojující za práva zvířat a zakladatelka neziskové organizace Big Cat Rescue údajně předhodila svého v pořadí třetího manžela hladovým tygrům, aby po něm zdědila všechen majetek.

Seriál mapuje její několikaletý tuhý boj se dvěma šílenými, v monogamii žijícími velkochovateli kočkovitých šelem Bhagavanem Antlem a Joem Exoticem, kteří na své farmě v klecích chovají stovky divokých zvířat pro zábavní průmysl. Exotic, který si momentálně odpykává dvaadvacetiletý trest za plánování nájemné vraždy a týrání zvířat, původní píseň nazpíval, právě aby poškodil Carole, která mu aktivistickými činnostmi ničila živobytí. Každá ze zmíněných postav by si rozhodně zasloužila vlastní seriál - divoká zvířata jsou zde těmi nejnormálnějšími bytostmi.

Poslední Merkulesovo album "Special Occasion" vyšlo loni v listopadu, časté jsou jeho spolupráce s dalším kanadským rapperem říkajícím si Snak The Ripper. Kromě vlastní tvorby se hojně věnuje remixům známých písní jiných interpretů, například "Old Town Road" (Billy Ray Cyrus), "Shape Of You" (Ed Sheeran) a v posledním měsíci "Toosie Slide" (Drake) či "Godzilla" od Eminema. Vysoce nakažlivý track ''Carole Killed Her Husband'' je zatím nejnovějším přírůstkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY