Phoebe Bridgers v červnu potěší fanoušky svou druhou deskou

10.04.2020 15:53 - Ondřej Kocáb | foto: official website phoebefuckingbridgers.com

Americká písničkářka Phoebe Bridgers na léto ohlásila své druhé sólové album. Bude se jmenovat "Punisher" a vyjde u labelu Dead Oceans 19. června. Následovník debutu "Stranger In The Alps" nabídne i únorovou skladbu "Garden Song" i aktuální singl "Kyoto".

"Píseň 'Kyoto' je o syndromu podvodnice. O tom být v Japonsku vůbec poprvé, být na místě, kde jste vždy chtěli být a hrát svou hudbu lidem, kteří ji chtějí slyšet, přesto s pocitem, že žijete život někoho jiného," řekla o významu nové skladby rodačka z Los Angeles a dodala: "Když jsem ji napsala, zamýšlela jsem ji jako baladu. Ale v té době jsem byla už tak otrávená z nahrávání pomalých songů, že z toho vzniklo tohle." Podle původního plánu měl k singlu vzniknout videoklip přímo v zemi vycházejícího slunce, současná situace však natáčení v zahraničí neumožňuje, a tak musíme vzít za vděk náhradní montáží.

Kolekce "Punisher" vznikala od léta 2018 do minulého podzimu. Producentsky se na ní podíleli Tony Berg a Ethan Gruska. Kromě kapely, kterou při natáčení tvořil bubeník Marshall Vore, kytarista Harrison Whitford, baskytaristka Emily Restas a klavírista Nick White, oslovila Bridgers také své známé spolupracovníky. Na desce tak najdeme obě spoluhráčky z projektu boygenius Lucy Dacus a Julien Baker stejně jako Conora Obersta, se kterým písničkářka tvořila v roce 2019 pod značkou Better Oblivion Community Center.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY