eNDee chystají druhé album. Přispět na ně můžete na Startovači

25.03.2020 17:22 - Milan Menčík | foto: Robin Klose

Pardubická pop-rocková formace eNDee (čti endý) vydala své debutové album "Litr písku" sice teprve loni, rozhodně ale nehodlá spát na vavřínech. Na letošek tak chystá jeho následovníka. Dostane jméno "Whiskozita", vyjde v červnu na labelu SuperGram a skupina z něj už představila skladbu "O nás". Zájemci mají možnost přispět na výrobu a propagaci nahrávky na Startovači.

Nová řadovka je různobarevná svými styly. "'Whiskozita' bude průlomem kapely eNDee v tom, co jsme doposud skládali. Chceme se posunout nejen žánrově, ale hlavně v lepších aranžích spojených s více nástroji a plnější hudbou," říká Jan Klement. O hudební nápady nebyla v žádném případě nouze. "Inspirují nás naše průšvihy, lásky ale i alkohol a zázraky života," doplňuje kapelník. Produkce se ujal Ivan Kurtev a o hudební režii se ve studiu MK Production postaral Petr Michal.

eNDee hodlají hrát především pro radost a muziku by rádi měli jako příjemný odpočinek po hlavní práci. Původní název uskupení, které vzniklo 11. listopadu 2015, sice zněl NaDobro, ale kvůli komplikacím s logem a nakonec i díky žánrovému posunu došlo ke změně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY