Michal Horák láká na své první samostatné turné klipem "Psí balada"

09.03.2020 10:01 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Michal Horák se na podzim prezentoval albovým debutem, nazvaným prostě "Michalovo cédéčko". Jak název napovídá, Horák je typem hudebníka, který sází na humor a schopnost vtipně okomentovat situace, se kterými se každodenně potkáváme, i příběhy, které jsou z kategorie těch, co se stávají pouze výjimečně. Nyní ho čeká první samostatné turné, na které láká svojskou videopozvánkou a hlavně novým klipem.

"Psí balada" je posluchači hodně oblíbená. Sice ukazuje, že Horákovy pěvecké hranice jsou jasně dané, na druhé straně vyzpívání pěti oktáv od něj nikdo neočekává. "Těsně před začátkem šňůry jsem ještě vypustil na YouTube takovou blbinu, na kterou se lidi poslední dobou dost ptali. Je to sice zase trochu morbidní téma, ale ta historka mě zkrátka tak pobavila, že jsem ji musel zhudebnit. Tak jsme vzali kameru a šli do Malostranské besedy, kde jsem si to živě zahrál na jejich křídlo, aby to aspoň k něčemu vypadalo," vysvětlil interpret. Znalci jeho repertoáru jistě tuší, že skladba volně navazuje na hit "Hej, teto!"

Přehrát celé debutové album by bylo na samostatný koncert málo, proto dojde na turné i na zcela nové písně. Celou šňůru, která potrvá do konce května, Horák absolvuje společně s Adamem Černíkem, jenž ho doprovodí na housle a cajon.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY