shop.musicserver.cz
Lindemann, O2 universum, Praha, 10.2.2020

Lindemann v Praze házeli po divácích dorty i ryby

Vydáno: 11.02.2020 11:43 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

"Zákaz vstupu osobám mladším osmnácti let." Tento u koncertů neobvyklý nápis zdobil vstup do O2 universa před pondělním vystoupením provokatérů Lindemann. Dvojice totiž slibovala peprnou show navazující na pornografické videoklipy, kterými doprovází své songy.

Live: Lindemann

místo: O2 universum, Praha
datum: 10. února 2020
support: Jadu, Aestetic Perfection
setlist:Skills In Pills , Ladyboy, Fat, Frau & Mann, Ich weiß es nicht, Allesfresser, Knebel, Home Sweet Home, Cowboy, Golden Shower, Blut, Praise Abort, Fish On, Ach so gern, Steh auf, Gummi

Pořadatelé neoznamovali jen věkový limit, nýbrž také vyprodání celé haly. Popularita vedlejšího projektu lídra Rammstein tkví především v kontroverznosti a snaze šokovat a také v propojení elektroniky, industrialu a metalu. Jaké jsou jeho skladby naživo, se ale mohli fanoušci přesvědčit až na turné ke druhé desce "F & M" z loňského roku.

Ještě než Lindemann vstoupili se svým obskurním materiálem na plac, pokusily se návštěvníky pobavit hned dvě předkapely. První z nich byla Jadu, což je projekt hudebnice Jaduly Laciny z německého Bissendorfu. Ona a její doprovodná kapela jsou stylizované do uniforem, tím ale výčet zajímavostí končí. Jadu má na kontě debutové album "Nachricht vom Feind" z minulého roku, které tvořilo páteř půlhodinového setu, kombinace elektroniky a rocku však působila poněkud fádně.

Ještě horší dojem ovšem přinesla podivná směska disca, electropopu a EBM v rukách kalifornských Aestetic Perfection. Jejich nenápadité elektronické beaty s občasným vykřikováním zpěváka Daniela Gravese působily jako ta nejlacinější kulisa podivné diskotéky na konci světa. Ačkoliv za sebou mají sedm řadovek, nedokázali zaujmout ani jednou výraznější písní. Laťka večera byla nasazena rekordně nízko.

Zábava tak začala až po příchodu bíle oděných členů Lindemann. Nástupu předcházela projekce krátké, lehce bizarní grotesky s dospělým miminem v hlavní roli. Jen tak na rozjezd. Spolu s písní "Skills In Pills" už mohli diváci hledět na záplavu léků padajících do všech lidských otvorů. A nakonec, jako bonus, i léků z nich vypadávajících. Efektní podívanou hned zkraje ovšem narušil nepříliš dobrý zvuk - zejména vokál Tilla Lindmemanna byl v zadních traktech sálu slyšet opravdu špatně.

Mnohdy bylo dokonce snazší poznat prezentovanou skladbu podle projekce (ta se nakonec stala dominantním prvkem celé show) než podle hudby. Ta oproti studiovým nahrávkám vyznívala velmi sterilně. Že posloucháme pecku "Ladyboy", jsme mohli zjistit díky videu se ženou s penisem, kterým se uspokojovala a o jehož špičku si típala cigaretu.

U "Fat" jsme sledovali bazének s obézními ženami, které se válely po zpěvákovi, "Cowboye" zase doprovázelo plácání žen po nahém zadku a při "Golden Shower" jsme si mohli užít onu sexuální praktiku zvanou piss v plné parádě. Po většinu koncertu se toho tak dělo daleko více na projekčním plátně než na pódiu.

Alespoň jsme se během "Platz eins" dočkali plující zorbingové polokoule, ve které byli uvěznění oba hlavní protagonisté. Mohli se tak na ně zblízka podívat i fanoušci v zadních řadách. Překvapivé nakonec bylo házení předmětů do diváků - dortů během "Allesfresser" a pak mrtvých ryb při "Fish On", která uzavírala základní set.

Ze show si návštěvníci budou asi nejvíce pamatovat desítky nahých ženských těl zabíraných opravdu ze všech stran. Hudba žel byla upozaděna a nepřinesla výraznější zážitek. Snad jen gradující "Knebel", během které Till Lindemann na zdvihací plošině vystoupal metr nad diváky, měla osobitou atmosféru. I kvůli horšímu zvuku další skladby lehce splynuly v jeden electrometalový marast. Lindemann tak potvrdili, že v jejich případě jde především o vizuálně-hudební cirkus, kde je vše dovoleno a kde se neustále posunují hranice vkusu.


NÁZORY
  • ... aneb jak legálně vyjadřovat svou nenávist ... (Anonym, 11.02.2020 13:15) Reagovat

    ... aneb jak legálně vyjadřovat svou nenávist k ženám a říkat tomu ještě "umění". Předpokládám, že kdyby se role obrátily a nějaká ženská kapela by muže ve svých klipech mučila, znásilňovala, vraždila a snižovala na pouhé objekty sexuální touhy, každej by to odsoudil jenom jako odporný projekt pošahaných feministek. Tohle ale každému přijde v pořádku a ještě na to chodí davy.

    • Re: ... aneb jak legálně vyjadřovat svou nenávist ... (Martin, 11.02.2020 21:59) Reagovat

      Slečno, paní... Feministko.

      Tohle rozhodně není umění tohle je projekt Lindemann. Pánové to tak prostě cítí, za to zaslouží můj obdiv. Doporucoval bych Vám zajít na včerejší koncert, protože tam to bylo skutečně procítěnější.

      Jinak bych vám také doporučil podívat se na klip známého umělce:

      httpswww.youtube.com/watch?v=kAX_EDpEeLM



      • Re: ... aneb jak legálně vyjadřovat svou nenávist ... (Anonym, 11.02.2020 23:17) Reagovat

        mládenče, pane. Nejsem feministka a na korektnost seru. Pouze poukazuji na debilitu téhle společnosti, pro kterou jsou některé věci akceptovatelné pouze u jednoho pohlaví. Hravě si lze domyslet, jaké by byly většinové reakce, kdyby něco takového, jen v bleděmodrém (pardon, v bleděrůžovém), dělaly ženy. Peace.

        • Re: ... aneb jak legálně vyjadřovat svou nenávist ... (Anonym, 12.02.2020 06:33) Reagovat

          Za většinu mluvit nemůžu, jen za sebe. Tohle absurdní představení naprosto nepovažuju za projev odporu k ženám. A kdyby to v bleděrůžovém dělaly ženy, moc rád bych na ně šel taky.

        • Re: ... aneb jak legálně vyjadřovat svou nenávist ... (thornhill, 12.02.2020 15:25) Reagovat

          ja som bol pred 20 rokmi na rockbitch, kde umelkyne močili do kalichu a páni pod pódiom to pili. úplne v pohode,nikto sa nepohoršoval

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Till Lindemann v "Entre Dos Tierras" zmateně putuje po Mexiku (23.01.2024 12:47)
- Till Lindemann v Praze představí svůj do 18 let nepřístupný sólový projekt (31.10.2023 20:02)
- Video: "Sportovci lépe š...jí," zpívá Till Lindemann v klipu k songu "Sport Frei" (28.10.2023 14:00)
- Rammstein v Praze přidávají druhý koncert (18.10.2023 12:11)
- Rammstein v květnu 2024 opět obsadí Letňany (11.10.2023 11:01)
- Video: Till Lindemann zveřejnil hned tři nové singly. Je v nich hodně Rammsteinů, ale i bezradnosti. Propojuje je opulentní klip (30.09.2023 17:48)
- Till Lindemann ohlásil nové album "Zunge". K titulní písni natočil video plné krve (12.09.2023 11:16)
- Audio: Provokatéři Laibach předělali hit "Amerika" provokatérů Rammstein. A je z toho country (18.08.2023 09:45)
- Chystá se albová pocta skupině Rammstein. Její skladby předělali Front Line Assembly, Laibach nebo The 69 Eyes (08.07.2023 15:39)
- Rammstein vydali k reedici alba "Sehnsucht" i vlastní kolekci známek (13.06.2023 15:44)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu