My Chemical Romance se v létě po devíti letech opět podívají do Evropy

30.01.2020 12:51 - Ondřej Kocáb | foto: WEA International

My Chemical Romance se v prosinci vrátili na koncertní pódia a na úspěšný comeback se budou snažit navázat i během tohoto roku. Na již dříve oznámené vystoupení na Download Festivalu v Austrálii a Japonsku naváže v červnu turné po Evropě a na podzim další po Spojených státech.

Obě oznámení nepřišla jen tak bez ničeho. Parta kolem komiksového tvůrce Gerarda Waye se odjakživa vyžívala v tajemných odkazech a se svými příznivci si pohrála i tentokrát, a to prostřednictvím videí. Krátký tajemný snímek "An Offering..." nabízí pohled na maskované postavy v pláštích se symboly krucifixu na zádech. Procházejí lesem až k pentagramu, do něhož jedna z osob nakonec zabodne nůž. Výsledkem bylo oznámení prvního z koncertů ve Velké Británii. Kapela z New Jersey nakonec musela kvůli obrovskému zájmu přidat k vystoupení v Milton Keynes další dva termíny. Posléze přibyly i koncerty v Německu, Irsku, Itálii a Rusku.

Čerstvě se dočkalo i americké publikum. Pro ně si MCR přichystali dokonce třináctiminutový klip "A Summoning..." s Marcosem Garciou v hlavní roli. Ten je celou dobu pronásledován drákuloidy, známými z poslední desky "Danger Days...". Film postupně prostupuje celou historií skupiny pomocí nejrůznějších odkazů. Nechybějí upíři z první řadovky "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love", ukázky ze singlů "The Ghost Of You" a "Helena", "demolition lovers" z přebalů v dobách "Three Cheers For Sweet Revenge" nebo nemocniční lůžko vzpomínající pro změnu na "The Black Parade". Na obě videa se můžete podívat níže.

Dosavadní termíny evropského turné:

18.06. Velká Británie - Milton Keynes
20.06. Velká Británie - Milton Keynes
21.06. Velká Británie - Milton Keynes
23.06. Irsko - Dublin
04.07. Itálie - Bologna
06.07. Německo - Bonn
11.07. Rusko - Moskva



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY