shop.musicserver.cz
Nové desky 52-53/2019 - od Laleh přes Star Wars po Gucci Mane

Nové desky 52-53/2019 - od Laleh přes Star Wars po Gucci Mane

Vydáno: 30.12.2019 12:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Poslední letošní vydání Nových desek vám nabídne souhrn titulů z druhé poloviny prosince, jemuž vévodí soundtracky k snímkům "Cats", "1917" a poslednímu dílu "Hvězdných válek". Instrumentální hudbě budou sekundovat rapper Gucci Mane, švédská zpěvačka Laleh, rakouské trio Hunger a experimentátor Humans Etcetera.

Pokud se v pondělí 30. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Různí - Cats (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický muzikál / filmová hudba

Různí - Cats (soundtrack)
Patrně jste již zaregistrovali, že do amerických kin vstoupilo filmové zpracování jednoho z nejslavnějších muzikálů světa "Cats", které bude mít v České republice premiéru druhý lednový týden. Hlavními hvězdami snímku, založeném na hudbě Andrew Lloyd Webbera, jsou James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson, Francesca Hayward a Danny Collins. Většinu z nich a další aktéry uslyšíte i na soundtracku, který nese podtitul "Highlights From The Motion Picture Soundtrack" a přináší hned šestnáct skladeb, z nichž nemalá část je známá i českým posluchačům. Seznam všech skladeb včetně interpretů a jejich ukázek naleznete na Supraphonline.cz.


Tip týdne

Laleh - Postcards (Lost Army)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk

Laleh - Postcards
Do této doby jsme mohli Laleh Pourkarim zaregistrovat především coby hosta Adama Lamberta v jeho singlu "Welcome To The Show", nicméně tato švédská zpěvačka s iránskými kořeny má za sebou již sedm alb, řadu cen a autorsky se podílela například i na albu "Confident" Demi Lovato. Nyní k nim přidala novinku "Postcards" s podtitulem "Songs Created For And With Friends". Oněmi přáteli jsou ovšem například Ellie Goulding, Tori Kelly, Shawn Mendes, Daya, Jacob Banks, Max Martin, Joel Little nebo již zmíněná Demi Lovato. Výsledkem je celkem deset písniček ve stylu akustického pop folku, které můžete poznat prostřednictvím YouTube profilu Laleh.


Gucci Mane - East Atlanta Santa 3 (Atlantic)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

Gucci Mane - East Atlanta Santa 3
Americký rapper Gucci Mane letos zavalil své příznivce hned třemi novými alby. V červnu vydal desku "Delusions Of Grandeur", před pár týdny navázal titulem "Woptober II" a na vánoční trh ještě stačil dodat "East Atlanta Santa 3". Ačkoli by se mohlo zdát, že půjde o vánoční album, ke stromečku se zrovna moc nehodí. Šestnáct skladeb se totiž nese v nepříliš vybíravém slovníku a vévodí mu trap s prvky dancehallu a elektroniky a sváteční pohodu připomínají spíše fragmenty a malé detaily například v podobě rolniček. Hosty alba jsou například Rich The Kid, Asian Doll, Jason Derülo, Kranium a Quavo. Jak slaví Vánoce hiphoppeři v Atlantě, můžete okusit na rapperově YouTube.


John Williams - Star Wars: The Rise Of Skywalker (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

John Williams - Star Wars: The Rise Of Skywalker (soundtrack)
"Cats" nejsou jediným soundtrackem, který vám tentokrát představíme. Tím dalším je poslední letošní blockbuster, poslední díl ságy "Hvězdné války" s podtitulem "Vzestup Skywalkera". V tomto případě pochopitelně nemůže chybět také coby autor scénické hudby John Williams, který také v kalifornských Sony Pictures Studios řídil Boston Symphony Orchestra. Na soundtracku k filmu naleznete devatenáct skladeb, jejichž ukázky uslyšíte na Supraphonline.cz. Titul bude k sehnání také na vinylu.


Hunger - Mosaik (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / alternativní pop

Hunger - Mosaik
Ačkoli pod jménem Hunger vystupovaly již dvě poměrně známé americké rockové kapely - jedna z Portlandu a jedna Houstonu - rakouské trio Daniel Rumpel, Johannes Herbst a Lucas Fendrich to neodradilo a používají stejné označení. Dohromady se dali v roce 2014 ve Vídni a rok později přesídlili do Los Angeles. Nyní vydávají své debutové album "Mosaik" a s ním čtrnáct písniček, jež se stylově pohybují někde mezi Fall Out Boy a Imagine Dragons. Část alba produkoval Dan Weller známý především díky spolupráci s Enter Shikari. Bližší seznámení s touto trojicí podniknete prostřednictvím jejich YouTube profilu.


Thomas Newman - 1917 (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Thomas Newman - 1917 (soundtrack)
Do amerických kin vstoupilo také válečné drama Oscarem oceněného režiséra Sama Mendese "1917". Příběh dvou britských vojáků plnící zdánlivě nesplnitelnou misi na nepřátelském území již nyní sklízí řadu ocenění a nominací a nemálo z nich patří i autorovy scénické hudby Thomasu Newmanovi, jehož práci známe ze snímků jako "Pasažéři", "Americká krása", či z bondovek "Spectre" a "Skyfall". Na soundtracku k tomuto filmu ji producenti rozdělili do devatenácti kompozic, jejichž ukázky nabízí například Supraphonline.cz.


Humans Etcetera - A Normal Temporary Reaction To Life Events (Nefarious Industries)
bandcamp / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: exeprimentální rock

Humans Etcetera - A Normal Temporary Reaction To Life Events
Za pseudonymem Humans Etcetera se skrývá americký kytarista Christopher Henry, který aktuálně žije v čínském Wen-čou, kde také vzniklo jeho desáté album "A Normal Temporary Reaction To Life Events". Jedenáct experimentálně rockových písní mapuje stav mysli před a po spánku. Co si pod tímto představit a jaké všechny vlivy do toho zakomponoval, zjistíte poslechem alba na jeho Bandcamp profilu.


Cam'ron - Purple Haze 2 (Killa Entertainment)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Cam'ron - Purple Haze 2
Americký rapper Cam'ron v posledních deseti letech nebyl vidět tolik, jak tomu bylo v době předtím. Jeho fanoušci si museli vystačit pouze s několika mixtapey a mohli si užívat jeho návrat k The Diplomats. Na sklonku roku se po deseti letech rodák z New Yorku vrátil s novou řadovkou "Purple Haze 2" navazující na první díl z roku 2004. Dvojka nabídne hned šestnáct skladeb, na nichž hostují například Wale, Max B, Mimi, Jim Jones, Shooter či Disco Black. Na produkci se podílel poměrně úzký okruh producentů v čele se jmény jako Heatmakerz, Get Large, Rek a Frenyze Ent. Výsledek zní na Cam'ronově YouTube profilu.


Frank Zappa - Hot Rats (50th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / jazz fusion

Frank Zappa - Hot Rats Sessions (50th Anniversary)
Posledním albem, které letos slaví půlstoletí, je sólový debut Franka Zappy "Hot Rats". Výroční edice bude k dispozici ve dvou podobách - v růžové vinylové presované z originálních masterů a také jako speciální boxset "The Hot Rats Sessions". Nabídne celkem šest disků - na čtyři z nich producenti zařadili všechny skladby v nejrůznějších podobách z jejich nahrávání a také skladby, které se na původní vydání nedostaly. Pátý a šestý disk obsahují alternativní mixy z různých období. Kompletní a velmi podrobné informace nabízí Zappův web.


Dále vychází:

Boosie Badazz - Goat Talk (Badazz Music)
Cardi B - I Like It (singl) (Warner Music)
Popcaan - Vanquish (Ovo Sound)
Swallow The Sun - When A Shadow Is Forced Into The Light (Sony Music)
Too $Hort - The Vault (Empire)

Vychází na vinylu:
Anais Mitchell - Hadestown (Original Broadway Cast Recording) (Warner Music)
Big Star - In Space (Warner Music)
David Byrne - American Utopia On Boradway (Warner Music)
John Williams - Star Wars - The Rise Of Skywalker (Universal)
Lightning Seeds - Jollification (Remastered) (Sony Music)
Lizzo - Coconut Oil (Warner Music)
Paula Frazer & Tarnation - What Is And Was (Warner Music)
Vagabon - Vagabon (Warner Music)

Reedice:
Tim Bowness - Lost In The Ghost Light (Sony Music)

NÁZORY
  • Skvělí týden na nové placky. Cats miluju a te?... (Good Robert, 31.12.2019 09:46) Reagovat

    Skvělí týden na nové placky. Cats miluju a teď s božskou Taylor a Jasonem de Rulem ten už potěšil sexi fotečkama v plavečkách je n nechápu proč vyretušovaly jeho jamajskou anakondu. No a skvělej Gucci Mane miluju tyhle rapersky atlantský thugy. Ale nejvíc se těším stejně na Britney Pitch doufám že to vydá co nejdříve

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu