John Wolfhooker spojili síly s Pam Rabbit. V "Copycat" kritizují aktuální hudební průmysl

18.12.2019 14:57 - Hana Bukáčková | foto: Rusty Shepherd

Nová deska holoubků John Wolfhooker s tajuplnou šifrou "313" je venku sotva pár hodin a kapela s jejím příchodem vypustila na svůj YouTube všechny zbývající položky jejího tracklistu, které dosud nedostaly vizuální podobu, v podobě lyric videí.

Jedna písnička je oproti ostatním jiná - hostuje v ní totiž nadějná Pam Rabbit. Že vám to jméno zní povědomě? V letošním roce byla tato zpěvačka mezi tuzemskými finalisty v klání o účast v Eurovizi. V tomto případě však nejde o prvoplánové spojení - tři čtvrtiny formace se s ní znají z konzervatoře.

Skladba je jistou kritikou české hudební scény. Wolfhookeři v ní popisují rozčarováni z toho, že poměrně velká část muzikantů dnes dělá hudbu primárně kvůli zisku a ne kvůli uměleckému vyjádření. Pointou songu je kvalita vs. kvantita, ceny některých současných interpretů a jejich neznalost hudby jako takové. S nápadem přišel basák Filip Vlček, který svého času pracoval v jedné z tuzemských televizních stanic, a mohl tak nakouknout pod pokličku showbusinessu.

Za mě palec hore. Song je super hudebně i obsahově. Konečně někdo, kdo se nebojí říct pravdu! A Pamina štiplavá až frackoidní barva hlasu k vokálu frontmana Martina Čupky skvěle sedí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY