shop.musicserver.cz
Nové desky 51/2019 - od Harryho Stylese přes Adama Mišíka po Stormzyho

Nové desky 51/2019 - od Harryho Stylese přes Adama Mišíka po Stormzyho

Vydáno: 16.12.2019 13:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ještě nemáte vánoční dárky a rádi byste nějakou zbrusu novou hudbu? Pak tu máme pro vás albové dvojky Harryho Stylese, Adama Mišíka, anglického rappera Stormzyho, výběr - nevýběr Blakea Sheltona, živáky Garyho Numana a Katie Meluy, českého hornistu Radka Baboráka, fůru soundtracků nebo zremixovanou St. Vincent.

Pokud se v pondělí 16. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Harry Styles - Fine Line (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Harry Styles - Fine Line
Zatímco minulý týden jsme vítali debut Liama Payna, jeho někdejší parťák z One Direction Harry Styles, už vydává druhou desku. Nazval ji "Fine Line" a připravil pro ni celkem dvanáct písniček, které napsal a nahrál v poměrně úzkém kruhu spolupracovníků. Největší porci práce vedle jeho samotného odvedli producenti, kteří již spolupracovali na jeho prvotině, tedy Jeff Bhasker (Kanye West), Kid Harpoon (Lykke Li a Jessie Ware) a Tyler Johnson (Miley Cyrus, Elle King) a k nim se přidali autoři Mitch Rowland, Greg Kurstin nebo Ilsey Juber. Jak sám zpěvák prohlásil, je nahrávka celá o romantice a pocitu smutku a také přiznal, že při nahrávání okusil psychedelické drogy. Jak se toto vše na ní podepsalo, zjistíte prostřednictvím jeho YouTube profilu.


Stormzy - Heavy Is The Head (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: grime / UK rap / hip hop

Stormzy - Heavy Is The Head
Britský rapper a aktuálně jedna z největších hvězd grimu Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr. aka Stormzy navazuje na téměř tři roky starý debut "Gang Signs & Prayer" a konečně vydává jeho následovníka "Heavy Is The Head". Za tu dobu pro něj nastřádal celkem šestnáct skladeb, na kterých se podílel například Ed Sheeran, britský rapper Headie One, držitelé Grammy Yebba a H.E.R., jeho kolega z Manchesteru Aitch nebo nigerijský zpěvák Burna Boy. Produkci pak dostali na starost Fred (Ed Sheeran), Illmind (J. Cole, Ludacris), Jimmy Napes (Sam Smith a Disclosure) a MJ Cole. Co z toho vzniklo můžete zjistit jednak na Stormzyho YouTube profilu, případně na jeho březnovém pražském koncertu, který se přesunul z Roxy do Malé sportovní haly.


Adam Mišík - 2.0 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / urban music

Adam Mišík - 2.0
Adam Mišík poměrně dlouho otálel s vydáním svého druhého alba, takže se připrava protáhla na dlouhých pět let. Deska dostala název "2.0" a český zpěvák a herec na něm představuje novou verzi sebe sama. Co to znamená, poznáme z deseti písniček, které složil on sám. Na produkci si ovšem kvůli pestrosti pozval hned šest produkčních týmů a lidí, takže ve výsledku na novince spolupracovali například začínající Enthic, Ondřej Fielder (Mirai, Lenny, Kryštof), Armin Effenberger z Cartonnage, vytěžovaný Marcell, Lukáš Chromek a slovenský tým Littlebeat. Není tedy divu, že výsledek je mix popu, rocku, r'n'b a rapu. Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím Mišíkova YouTube profilu.


Blake Shelton - Fully Loaded: God's Country (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Blake Shelton - Fully Loaded: God's Country
Americká countryová superstar Blake Shelton vydává své nové album "Fully Loaded: God's Country", které není zcela plnohodnotnou řadovkou, ale něco mezi. Zařadil na něj celkem dvanáct písniček, ale pouze pětice z nich jsou úplné novinky. Zbylých sedm, jako třeba hit "I Lived It", už jeho příznivci znají z předešlých nahrávek. Mezi novinky této desky ovšem patří i duet s Tracem Adkinsem "Hell Right". Ten a některé z dalších písniček uslyšíte na Sheltonově YouTube profilu.


Gary Numan & The Skaparis Orchestra - When The Sky Came Down (Live At The Bridgewater Hall Manchester) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / new wave /industriální rock

Gary Numan & The Skaparis Orchestra - When The Sky Came Down
Je to něco málo přes rok, co se v Praze zastavil britský muzikant a zpěvák Gary Numan na svém turné a jeho příznivci si ho budou moci připomenout díky albu "When The Sky Came Down". Jak napovídá jeho podtitul, najdou na něm záznam koncertu z manchesterské The Bridgewater Hall, kde mu navíc dělal společnost The Skaparis Orchestra. Už z toho je zřejmé, že na dvou CD a jednom DVD najdete jiné představení než loni v Lucerna Music Baru. Jaké? To vám prozradí trailer a první ukázky na Numanově YouTube kanálu.


Katie Melua - Live In Concert (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop / intimní folk

Katie Melua - Live In Concert
Katie Melua vydala své poslední album "In Winter" před třemi roky a minulý rok v zimě s ním vyjela na světové turné. Společnost jí dělal ženský sbor Gori a také záznamová technika, takže i když jsme jí v České republice tentokrát vidět nemohli, budeme si její zimní náladu vychutnat alespoň prostřednictvím alba "Live In Concert". Jednadvacet písniček bude k dispozici pochopitelně jak podobě streamu či downloadu, tak i v té fyzické, na dvou discích v osmdesátistránkové knížce plných fotek i povídání samotné zpěvačky. Jakou atmosféru vám britsko-gruzínská písničkářka nabídne, můžete zjišťovat na jejím YouTube.


Různí - Mark Ronson Presents The Music Of Spies In Disguise (soundtrack) (20th Century Fox Film)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / soul

Různí - Mark Ronson Presents The Music Of Spies In Disguise (soundtrack)
Ze soundtracků tohoto týdne, které představujeme níže, jsme si dovolili vytrhnout jeden, a sice ten k novému animáku "Spies In Disguise", který do světových kin vstoupí den po Štědrém dnu. Najdete na něm pouze šest skladeb, ale na starosti je dostal hvězdný Mark Ronson. Sám obstaral dvě z nich a s ostatními mu vypomohli Dodgr, Anderson .Paak, Lucky Daye, Lil Jon, DJ Shadow a De La Soul. K pěti novinkám zařadil i hit "It Takes Two" od dvojice Rob Base & DJ E-Z Rock. Seznámit se s nimi můžete na stránkách německého Amazonu.


St. Vincent - Nina Kraviz Presents Masseduction Rewired (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: remix / klubová hudba

St. Vincent - Nina Kraviz Presents Masseduction Rewired
St. Vincent vydala své poslední album "Masseduction" před dvěma roky a minulý rok vyšla jeho akustická verze. Nyní se rozhodla se k němu vrátit znovu a dát mu zcela jinou, remixovou podobu. Aby do tohoto procesu zasahovala co nejméně, svěřila dohled nad remixy Nině Kraviz. Ruská DJka posléze oslovila své kolegy, jako jsou například Jlin, Laurel Halo, Population One, Midland, Pearson Sound, Mala, Laurel Halo nebo dokonce česká DJka Emika. Výsledkem je celkem jednadvacet alternativních mixů, jejichž ukázky představuje na svém YouTube kanálu.


Radek Baborák Orquestrina - Piazzolla (Animal Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Radek Baborák Orquestrina - Piazzolla
Český hornista Radek Baborák nahrál druhé album, které stylově navazuje na předchůdce z roku 2014. Tentokrát je však zcela věnováno hudbě klasika argentinského tanga Ástora Piazzolly. Pokračuje na něm v roli aranžéra a interpreta Piazzollova díla v netypickém obsazení. Roli bandoneonu, tradičního nositele zvuku argentinského tanga, přebírají lesní roh, basklarinet, housle a klavír. Dvanáct skladeb nahrál jedenáctičlenný orchestr, který se skládá z vynikajících domácích i zahraničních hudebníků. Jejich ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Animal Music. Album vychází na CD a digitálně a v lednu také na vinylu.


V krátkosti

  • Annie Hart - A Softer Offering ()
    Annie Hart vydává své druhé sólové album nazvané "A Softer Offering". Devět písniček se pohybuje na hranici indie popu, intimního popu a folktroniky a jejich tématem jsou například i klimatické změny. První čtyři ukázky prezentuje členka newyorského tria Au Revoir Simone na svém YouTube profilu.
  • BT - Everything You’re Searching For Is On The Other Side Of Fear (Bertus)
    Už je to osm let, co obdržel anglický DJ Brian Wayne Transeau, který si říká pouze BT, nominaci na Grammy. Uvidíme, zda se mu to povede znovu s novinkou "Everything You’re Searching For Is On The Other Side Of Fear", pro níž připravil celkem šestnáct skladeb, které prezentuje na svém YouTube kanálu.
  • Free Nationals - Free Nationals (OBE)
    Pod názvem Free Nationals se skrývá živá kapela Andersona .Paaka a ta se rozhodla nyní prezentovat i bez svého "šéfa". Na eponymní debutu najdete celkem třináct skladeb na pomezí jazzu, r'n'b, soulu a hip hopu a také řadu hostů, jako třeba T.I., Mac Miller, SYD, Chronixx, Conway nebo Joyce Wrice. Seznámit se s nimi můžete na jejich YouTube kanálu.


Tones And I - The Kids Are Coming (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / EDM

Tones And I - The Kids Are Coming
Ještě loni australská zpěvačka a skladatelka Toni Watson, která si říká Tones And I, zpívala jako buskerka náhodným posluchačům v ulicích Byron Bay. Ovšem stačila jedna písnička s názvem "Dance Monkey", která se stala největším virálním hitem roku 2019, a letos už stála před stotisícovým davem na stadionu v Melbourne. Zda se chytnou i jiné její písničky, bude zkoumat prostřednictvím debutového EP "The Kids Are Coming", které kromě zmíněného hitu obsahuje pět dalších nahrávek. Seznámení s touto Australankou a jejím osobitým stylem můžete podniknout na jejím YouTube profilu, nebo také na koncertě 24. března v pražském Roxy.


Zemětřesení - Zemětřesení 2 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bigbít

Zemětřesení - Zemětřesení 2
Projekt Zemětřesení se zformoval v roce 1992 na základě hlasování fanoušků. Výsledné obsazení tvořili Aleš Brichta, Vlasta Henych, Miloš Dodo Doležal a Štěpán Smetáček. Jako poctu Jiřímu Schelingerovi vydali v roce 1993 album "Zemětřesení" s písněmi, které zpěvák chystal na album, jež ovšem kvůli své předčasné smrti nedokončil. Album "Zemětřesení 2" kompletně uzavírá projekt. Tvoří ho zbylé skladby, které Jiří Schelinger složil a hrál na koncertech před svým odchodem, avšak nebyly do dnešního dne ve studiové kvalitě natočeny a na první album nebyly tehdy zpracovány. Miloš Dodo Doležal a Štěpán Smetáček s hosty Milošem Doležalem jr. a Mladenem Djelmem skladby doplnili o tři nové songy s texty Františka Ringo Čecha, dvorního textaře Schelingerových písní.


Kenny Rogers - The Gambler’s Last Deal (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Kenny Rogers - The Gambler’s Last Deal
Ačkoli americký legendární zpěvák a autor Kenny Rogers letos oslavil už jednaosmdesát let, ještě před dvěma roky jsme ho mohli vidět na světovém rozlučkové turné. Titul "The Gambler’s Last Deal" vám poskytne příležitost na toto turné alespoň zprostředkovaně zavítat. Jeho hlavní osou je záznam koncertu z londýnského Palladia, do něhož jsou ovšem zakomponované záznamy z dalších zastávek zmíněného turné. Díky tomu tak vedle Rogerse neuvidíte pouze speciálního hosta Lindu Davis, ale také Dottie West, Dolly Parton a Alison Krauss. Titul obsahuje jak video podobu na DVD, tak i audio na CD.


V krátkosti - soundtracky

Tento týden se urodilo velké množství soundtracků, a tak vám je představíme pouze v krátkosti.

  • Alexandre Desplat - Little Women (soundtrack) (Sony Music)
    Prvním snímkem je filmová adaptace románu Louisy May Alcott "Malé ženy". Scénickou hudbu k němu složil Alexandre Desplat a na albu ji rozdělil do šestadvaceti kompozic.
  • Daniel Lopatin - Uncut Gems (soundtrack) (Rough Trade)
    Kriminální thriller "Uncut Games" s Adamem Sandlerem v hlavní roli už posbíral několik cen i nominací. Ačkoli se na něm podíleli i zpěváci jako Idina Menzel či The Weeknd, scénická hudba, která opanuje soundtrack, je z pera amerického experimentátora Daniela Lopatina.
  • Hildur Guðnadóttir - Joker (soundtrack) (Warner Music)
    V kinech se už několik týdnů prohání adaptace komiksu "Joker", ale dosud chyběl soundtrack. Nyní se konečně dočkáme a můžeme se těšit na sedmnáct skladeb, které složila islandská cellistka Hildur Guðnadóttir.
  • Howard Shore - The Song Of Names (soundtrack) (Universal)
    Ačkoli je pod soundtrackem k novému válečnému dramatu "The Song Of Names" podepsaný pouze Howard Shore, mezi autory, kteří mají na svědomí dvaadvacet skladeb, najdeme Raye Chena a Daniela Mutlu.
  • Trent Reznor And Atticus Ross - Watchmen: Volume 3 (soundtrack) ()
    Posledním kouskem je hudba k třetí sérii seriálu HBO "Watchmen". Stejně jako dva předchozí díly, i tentokrát mají hudbu na svědomí Trent Reznor a Atticus Ross z Nine Inch Nails.


Dále vychází:

Arkona - Age Of Capricorn (Bertus)
Coven - Half A Century Of Witchcraft (Boxset) (Bertus)
Fever Ray - Plunge Remixfe (Bertus)
Idle Race - Schizophrenic Psychedelia (soundtrack) (Warner Music)
Pink Floyd - Later Years 1987-2019 (5CD+6Blu-Ray+5DVD+2X7 / Box) (Warner Music)
Různí - Autorské jako lidové (Supraphon)
Smokepurpp - Deadstar 2 (Alamo)
Solace - The Brink (Bertus)
Stars - Laguardia (Bertus)
Tomáš Mach & Hiroko Matsumoto - Play Dalibor C. Vačkář (Radioservis)
Tool - Fear Inoculum (Expanded Edition) (Sony Music)
Voltumna - Ciclope (Bertus)
Wiegedood - De Doden Hebben Het Goed Iii (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Accept - Balls To The Wall (Music On Vinyl)
Arturo Benedetti Michelangeli - Claude Debussy - Préludes, Book I (Universal)
Arturo Benedetti Michelangeli - Wiener Symphoniker - Beethoven - Piano Concerto No. 5 (Universal)
Avett Brothers - Closer Than Together (Universal)
Berliner Philharmoniker / Herbert Von Karajan - Beethoven / Schubert - Overtures / Unfinished (Universal)
Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Universal)
Bruce Springsteen - Western Stars - Songs From The Film (Sony Music)
Engelbert Humperdinck - The World Of Engelbert Humperdinck (Universal)
Gladiators - Symbols Of Reality (Universal)
H-Blockx - Time To Move (Music On Vinyl)
Harry Styles - Fine Line (Sony Music)
Hildur Gudnadottir - Joker (soundtrack) (Warner Music)
Jean-Michel Jarre - EON (Sony Music)
Jimi Hendrix - Songs For Groovy Children: The Fillmore East Concerts (Sony Music)
John Legend - A Legendary Christmas: Deluxe Edition (Sony Music)
Justin Hinds & The Dominoes - Travel With Love (Warner Music)
Martha Argerich - Beethoven - Piano Concertos Nos. 1 & 2 (Universal)
Mary Black - Mary Black Orchestrated ()
Mika - My Name Is Michael Holbrook (Universal)
Ministry - With Sympathy (Music On Vinyl)
Opeth - Ghost Reveries (Music On Vinyl)
Original Broadway Cast Of Moulin Rouge! The Musical - Moulin Rouge! The Musical (Sony Music)
Puss N Boots - Dear Santa (Universal)
Různí - Le Mans 66 (Universal)
Robert Plant - Digging Deep (8LP) (Warner Music)
Santana - Beyond Appearances (Music On Vinyl)
Solace - The Brink (Bertus)
Sting - My Songs Live (Universal)

Reedice:
Fermáta - Pieseň z hol' (Opus)
Prúdy - Zvoňte zvonky (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Desce "The Downward Spiral" je 30 let. "Pořád mi láme srdce," dojímá se Trent Reznor (18.03.2024 11:03)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Audio: Hořící St. Vincent láká singlem "Broken Man" na další studiovku (03.03.2024 11:12)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu