A-ha přijedou poprvé do Česka, přehrají i celý debut "Hunting High and Low"

11.12.2019 09:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Legendární norská popová skupina A-ha zahraje poprvé v České republice. V pražské O2 areně odstartuje 28. října 2020 evropské turné zasvěcené pětatřicátému výročí od vydání jejich nejslavnějšího alba "Hunting High and Low", ze kterého pochází i celosvětový megahit "Take On Me". Na pódiu budou stát všichni tři původní členové kapely Morten Harket, Magne Furuholmen a Paul Waaktaar-Savoy. Českému publiku naservírují unikátní kombinaci nových skladeb a klasických hitů. Předprodej vstupenek bude zahájen v pátek 13. prosince 2019 v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Koncert pořádá BrainZone International.

"Je nám ctí přivézt poprvé do České republiky hudební ikonu osmdesátých let, norskou pop-rockovou kapelu A-ha. V Praze zahájí turné, které si připomene jejich obrovský hit 'Take On Me', jenž je stále populární po celém světě a dočkal se mnoha coververzí dalších slavných kapel, včetně legend, jako jsou Metallica nebo Weezer," říká Ladislav Vajdička z BrainZone International.

Koncert skupina odstartuje přehráním všech deseti skladeb z debutového alba "Hunting High and Low" z roku 1985 v pořadí, v jakém byly původně nahrány, včetně "Take On Me" nebo "The Sun Always Shines On T.V.". Po krátké přestávce se fanoušci dočkají mixu největších hitů skupiny a jejich aktuálního hudebního materiálu.

"Na 'Hunting High and Low' není žádná píseň, na kterou bychom se během živého hraní netěšili. Díky playlistu, který kopíruje pořadí alba, se z koncertu stane úplně jiný typ show než cokoli, co jsme předtím udělali," říká kytarista A-ha Paul Waaktaar-Savoy.

"Nahrávání té desky bylo v naší kariéře a společné spolupráci tak určujícím okamžikem a vzrušujícím obdobím, že revize tohoto hudebního materiálu o 35 let později je spíše inspirací než povinností. Jen musíme trochu oprášit staré syntezátory," dodává s úsměvem klávesista kapely Magne Furuholmen.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY