"Stay Another Day" slaví 25 let charitativní verzí s dětským sborem

13.12.2019 15:26 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Je možné, že patříte mezi ty, kterým před pětadvaceti lety hit "Stay Another Day" od chlapecké čtveřice East 17 příšerně lezl na nervy. A ani se není co divit. Jejich asi nejznámější skladba se stala v roce 1994 britským vánočním číslem jedna a z rádií je slyšet dodnes. A co jiného udělat k pětadvacetiletému výročí než nahrát jeho novou verzi a věnovat ji na dobročinné účely?

Protože hlavní skladatel kapely Tony Mortimer s ostatními členy už roky nemluví, spojil se s dětským sborem Waltham Forest Youth Choir, který působí v londýnském obvodě Walthamstow, kde East 17 začínali. Veškerý výdělek z nové verze půjde organizaci CALM (Campaign Against Living Miserably,) jmenovitě na prevenci sebevražd. Možná vám to s touto zamilovanou vánoční písní nejde dohromady, ale Mortimer se nikdy netajil tím, že původním motivem textového obsahu písničky byla sebevražda jeho bratra.

Výsledek samozřejmě není nic speciálního, ale je třeba ocenit, že jde o skutečný sbor s obyčejnými dětmi, ne o nastrčené krásné modely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY