Klubem Roxy létaly podprsenky. To PSH křtili album "Debut"

10.12.2019 16:23 - Jana Kloučková a Spolupracovník redakce | foto: facebook interpreta

Klub Roxy praskal ve švech dva dny za sebou! Peneři strýčka Homeboye aka PSH tam totiž křtili své poslední album, které nese paradoxně název "Debut". Podle členů seskupení je to totiž údajně první deska, kterou měli pod kontrolou, ale zároveň jejich poslední nahrávka vůbec.

Live: PSH

místo: Roxy, Praha
datum: 6. prosince 2019
setlist: Co jsi čekal, Já to říkal, Role X, Praha, Teritorium, Na pláži, Jdu dolů, Nemám zájem, Low Budget, H.C.H.B., H.P.T.N., Chci slyšet svý jméno, Bony a klid, Můj rap, můj svět, Smíchov - Újezd (rap vstup), Nelituju ničeho, Rok PSH, Pssst, Planeta Praha, Parket, Pěsti ve tmě, Fuck Off (rap vstup), Co bude až nebude rap, Vím já?, Kdo já jsem, Všichni jsou už v Německu, Penerský dezert, Meleme meleme kávu (rap vstup), Více, Debut, Mám přesah
Fotografie je ilustrační - na koncertě jsme neměli fotografa.

Křest se měl původně konat jen v pátek 6. prosince, ale kvůli velkému zájmu fanoušků přidali PSH ještě jednu show o den dříve. Obě byly beznadějně vyprodané. Fanouškovskou základnu totiž tihle tři mají v Česku obrovskou. Není se také čemu divit, jedná se v podstatě o zakladatele dnešního rapu na české scéně - jejich počátky sahají až do devadesátých let. Přestože jsou Vladimir 518, Orion a Mike Trafik ve svém oboru takřka ostřílení senioři, klubem během večera stále létaly podprsenky.

Roxy otevřelo své brány v devět večer a od té chvíle sálem zněly různé subžánry hiphopové hudby. Mezi předskokany se ukázali DJ Double J, 7krát3 a Mike T. Peneři nastoupili o půl dvanácté a se slovy "Dobrý večer! My jsme začínající kapela PSH," odstartovali set o 28 písních. Intro doprovázela laserová show, na konci které Peneři odhalili kulisy z balonků, tvořící písmena PSH. Diváci se kromě osmi songů z nové studiovky dočkali také těch úplně nejstarších jako "Penerský dezert" z přelomu tisíciletí, který je prvním společným počinem Vladimira 518 a Oriona.

Nechyběly ani hity jako "Můj rap, můj svět", "Praha", "Vím já?" a další. Mimo společné písně hráli rappeři také ty, které vydali sólově, například "Planeta Praha" (Vladimir 518) nebo "Teritorium" (Orion). Celý večer také okořeňovaly fotografie promítané na stěny sálu, které zachycovaly průřez dosavadní kariéry skupiny, ale i pikantnosti ze zákulisí koncertů. Pátečního křtu alba byl pověřen produkční manažer BiggBoss labelu Stefan Motika.

Po závěrečné skladbě "Mám přesah" už přebral otěže DJ Wich, který bavil návštěvníky až do třetí hodiny ranní. Jak už bylo řečeno - rapové legendy Řepka, Brož a Opletal jsou na české scéně už poměrně dlouho, stále však mají dost elánu a síly na to, aby vyprodali dvoják v klubu Roxy a ukázali, jak vypadá pořádný křest první a poslední desky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY