Floex oslaví v Brně deset let od vydání soundtracku "Machinarium"

06.12.2019 12:46 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Po sérii úspěšných koncertů s britským pianistou a skladatelem Tomem Hodgem, se kterým český skladatel a multimediální umělec Floex natočil svou poslední, Andělem oceněnou desku "A Portrait Of John Doe", přichází na klubová a festivalová pódia s novým koncertním projektem. Ten je navázán na vydání exkluzivního remixového alba "Machinarium Remixed", kterým oblíbená počítačová hra "Machinarium" od českého studia Amanita Design letos slaví své desáté narozeniny a jejíž kompletní soundtrack pochází právě z Floexovy dílny. V Kabinetu Múz se s ním objeví 9. prosince.

Na koncertech tedy poprvé zaznějí nejen živé verze některých soundtrackových skladeb, ale i nové, ještě nevydané tracky, stejně jako skladby, které jsou celkovým průřezem Floexovy tvorby. Není žádným tajemstvím, že se do kapely vrací zpěvačka Sára Vondrášková (Never Sol) a na bicí se představí robot Josef z Machinaria. Čtete správně. "Je to obrovské dobrodružství, které těmito koncerty rozhodně neskončí. Existuje spousta možností, jak s Josefem do budoucna experimentovat," láká Floex a dodává: "Josefa dalo dohromady nečekané množství lidí. Nejde jen o nápad a know how Dominika Jančíka, ale o úsilí širokého týmu zapálených odborníků a nadšenců. Pracovali jsme s designem atypických zvuků a mnoha speciálními díly. Jednotlivé části robota jsme vytiskli v 3D tiskárně, u Jana Krejčíře v Extreme3DPrint. Do projektu se zapojilo také několik set fanoušků na Instagramu, kteří Josefovi vybírali barvu."

Floex je znám především jako producent a průkopník elektronické hudby v Česku. Jeho první deska "Pocustone" vyšla již v roce 2001. Od té doby vydal řady titulů, které byly oceněny nejen u nás, ale i v zahraničí. Jeho poslední deska "A Portrait Of John Doe" (2018) je spoluprací s londýnským skladatelem a pianistou Tomem Hodgem a také Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Vyšla na prestižním britském vydavatelství Mercury KX (sub-lablu legendární Decca Classics) a získala ocenění Anděl v kategorii Elektronika a alternativa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY