shop.musicserver.cz

Monkey Business na Žebříku ovládli lokomotivu

Vydáno: 17.03.2003 05:00 v sekci Naživo - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Časopis Report udílel v pátek 14. března tradiční ceny Žebřík za rok 2002, jejichž výsledky jsou plně v pravomoci hlasujících čtenářů. Ceremoniál, na němž vystoupili mimo jiné Monkey Business a Kryštof, proběhl v Plzni v hale Lokomotiva. Více v naší reportáži doplněné o fotografie.

Žebřík, každoroční ceremoniál vyhlašování výsledků hlasování čtenářů časopisu Report, letos proběhl, jak jsme vás již několikrát informovali, v hale Lokomotiva. Tedy v prostorech nesrovnatelně větších, než jakými disponoval DK Invest, v němž byly ceny předávány doposud. Záměr byl jednoznačný - aby se na večer věnovaný hudbě mohlo přijít podívat více lidí. V pátek 14. března jich do sportovní haly přišlo několik tisíc, přesto dobrá třetina zela prázdnotou.

Zdeněk Suchý
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Konferenciérem večera byl Zdeněk Suchý, známý to moderátor (např. Trutnov Open Air), který se své práce zhostil s lehkostí a zároveň (mírnou) vulgaritou sobě vlastní, pročež nechodil daleko pro nějakého toho "vola", "neser" či "umělý kozy". Inu, Žebřík je alternativa k honosně vyumělkovaným akcím typu Zlatý slavík, proč potom nevolit hrubší styl, že? Proti gustu žádný dišputát... Jeho projev však neztrácel šmrnc, lidé se bavičovým průpovídkami nechávali rádi strhnout a především v kontrastu k prkenosti valné většiny předávajících vedl Suchý program ke zdárnému konci. Jelikož vlastním cenám je věnován samostatný článek (zde), omezím se nyní na konstatování, že zatímco hudební harmonogram ovládli Monkey Business, anketě kraloval Kryštof. Teď už ovšem hurá za muzikou!

-123 minut
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Prvními vystupujícími byli -123 min., ti přišli na řadu krátce po osmé hodině a hned od začátku nebylo pochyb nejen o jejich kvalitách, ale také o těch technických, jimiž Žebřík zvučel a dýchal. Jinými slovy - výborný zvuk, dobrá akustika, vhodně rozložená a osvětlená pódiová prezentace. Zdeněk Bína se, jak je u něho zvykem, s radostí nechával unést kytarovými sóly, při nichž zapomínal na celý svět, avšak plzeňskému publiku to ani za mák nevadilo, spíše naopak. Přestože se -123 min. od zbytku účinkujících odlišovali svéráznou "náročností", opět přesvědčili, že patří mezi koncertní špičku české hudební scény a postarali se o nadmíru příjemný rozjezd Žebříku 2002.

Lenka Dusilová
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Po jejich setu byly vyhlášeny výsledky v kategoriích průser, překvapení a DJ roku, následovala Lenka Dusilová se svojí skupinou Secretion, která tak získala ideální prostor pro ukázky z nové desky, jež vyjde zkraje dubna. Došlo pochopitelně jak na nejnovější singl "Nepovídej nám" a vůbec pecky z druhého alba, tak na starší věci. Nevím, jestli se mi to jen zdálo, ale měl jsem chvilku pocit, jakoby se Lenka Dusilová styděla, nebyla si jistá, prostě nevyzařovala tou pro ni typickou umanutou samozřejmostí. Ale pozor - zahrála skutečně dobře, ozkoušela si osidla rockového koncertu, jenž na určitou dobu v důsledku příprav desky vypadl z jejího života, a v nadcházejícím turné by proto měla opět uchopit jevištní elán za pačesy s mírou u ní obvyklou.

Kryštof
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Co se dělo po odchodu Dusilové na scéně asi nikoho nepřekvapí - připravoval se další koncert a vyhlašovaly se další ceny. Ve známost vešly nejlepší film, klip, skladba a album roku. Také vešlo ve známost jméno těch, kdo měli v následujících minutách oblažovat rozjařené fanoušky. Jmenují se prý podle zpěváka jiné populární kapely, mají excentricky charismatického frontmana a... Dobrá, vystoupil Kryštof. Ačkoli jim nemůže mnoho lidí přijít na chuť, považují je za komerční slátaninu nehodnou např. rockových festivalů, já říkám, že Ostravané kolem Richarda Krajča platí za jednu z nejvděčnějších a nejsympatičtějších formací, jež se na českých prknech pohybují. A potvrdili mi to i tentokrát, neboť jejich set naplněný rockovou euforií, popovou jednoduchostí, stejně jako výtečnou komunikací s publikem nechal zapomenout na poněkud rozpačitý zážitek z podzimního turné. Jen škoda, že "Tramvaje" si znovu nezazpíval Jarda Švejdík, který, pokud se nepletu, byl v sálu přítomen.

Monkey Business
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Zpěvák, zpěvačka, osobnost roku a Plzeň se dostává do soukolí pravověrného funky, které dokáže v Česku dokonale roztočit pouze jedna banda. Monkey Business! Vedle nich musí propadnout koncertním mindrákům kdejaká hvězda, páč tihle raubíři s Matějem Ruppertem v čele do vás napumpují takovou salvu bombasticky spontánní show s výtečnou hudbou, že jen stěží odejdete s čistým štítem a suchým tričkem. Málokdo poznal, kolik vlastně zahráli písniček, jako tradičně je všelijak natahovali, nikdo si však nemohl stěžovat, byť jen na vteřinu. "Party Shit", "My Friends", "Monkey Town", to všechno jsou fláky, jež by neměly nechat nikoho, pro svou dravost ani nejzarytějšího rockera, v klidu. Monkey Business nadchli Plzeň do té míry, až museli nastavovat a přidávat, což jim evidentně nebylo proti srsti, stejně jako se tomu nebránil Dan Bárta, který si s chutí zapěl "Slim Jima" a "Peace Of My Life".

Žebřík 2002
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
O závěr programu hlavní scény se postarali Skyline, kteří dost možná bezprostředně po odchodu MB‘s zaplakali nad vylidněným hledištěm. Nakonec se ovšem zlé v dobré obrátilo a tanečnímu setu přihlížela vcelku uspokojivá enkláva lidiček, povětšinou dorazivších z druhé, taneční scény, která celý večer fungovala paralelně s main stage. Vystoupili tam např. Maradona Jazz nebo po půlnoci Stepfunk - T. Nevím, kolik návštěvníků nakonec dorazilo do klubu Star, kam je Zdeněk Suchý vehementně celý večer zval, vím ovšem, že v Lokomotivě se brzo nad ránem rozpustil muzikální obláček, k němuž z plzeňské hlíny trčel žebřík, který všechny dopravil přesně tam, kam měl; dokonce i majitele závratí. Do míst s nekonfliktní atmosférou, výtečnou hudbou a tak nějak vstřícným podložím. Dokonce bylo uděláno i něco málo pro začínající skupiny, neboť zde byla oficiálně zahájena soutěž Jim Beam Music 2003. O tom však jindy.

Žebřík 2002, hala Lokomotiva, Plzeň, 14.3.2003

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Jacob ze Skyline skončil v "Survivoru" a hned vyznává lásku své přítelkyni písní "Let's Get Floatin'" (08.04.2024 10:27)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Fotogalerie: Skyline a jejich tradiční vánoční mejdan v Roxy ve fotkách (14.12.2023 18:48)
- Skyline vyrazili do klubů, závěr turné bude patřit pražskému Roxy (20.11.2023 09:28)
- Video: Lenka Dusilová se v krásném singlu "Maria" vrací k hravému písničkářství (04.11.2023 09:00)
- Video: Kryštof pěje ódy: "Život je krásný" (26.10.2023 10:11)
- Kryštof chystají "Poslední výstřel" svých kempů (14.09.2023 08:13)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)
- Naživo: Povedený koncert skupiny Kryštof s Grajcarem v Telči narušila průtrž mračen (27.08.2023 17:13)
- Rozhovory: Anketa nohejbalového turnaje kapel Festonda: Kdo se cítí na vítěze? Kdo má jakou strategii? (25.07.2023 20:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu