shop.musicserver.cz
Vladimír Mišík, Divadlo Archa, Praha, 24.11.2019

Vladimír Mišík v Arše potvrdil svůj návrat se vší parádou

Vydáno: 25.11.2019 16:41 v sekci Naživo - Jiří V. Matýsek | foto: Musicserver.cz / Jiří V. Matýsek

Nová deska Vladimíra Mišíka "Jednou tě potkám" se prodává už nějakou dobu, oficiálního posvěcení v podobě křtu se jí ale dostalo až v neděli v pražském Divadle Archa. Bylo nabito - v hledišti i na pódiu, které kromě Mišíka a doprovodné kapely přivítalo také několik hostů, kteří se na albu podíleli.

Live: Vladimír Mišík

místo: Divadlo Archa, Praha
datum: 24. listopadu 2019
setlist: Šmajdák a ploužáky, 20 deka duše, Špejchar blues, Já a dým, Jednohubky, Obelisk (set Paula Bradyho, 7 skladeb), Brothers (+ Paul Brady), Něco ve mně chrčí, Po dlouhém dni, Jednou, Jo, jo, jo, jo!, Pět hospod, jedna ulice, Most, Proč ta růže uvadá (anglická verze, + Paul Brady), Variace na renesanční téma, Slunečný hrob
Fotogalerie

Vladimír Mišík, Divadlo Archa, 24.11.2019
© Musicserver.cz / Jiří V. Matýsek
"Jednou tě potkám" je Mišíkovým velkým studiovým návratem, byť asi zůstane návratem jednorázovým, a také výjimečnou deskou, první, na níž se zpěvák obešel bez téměř neodmyslitelných ETC. Producentsky se o ni postaral Petr Ostrouchov se svou kapelou Blue Shadows (na koncertě v Arše doplněnou o dechovou sekci, posily z ETC Pavla Skálu a Vladimíra Pavlíčka a hostujícího Jaroslava "Olina" Nejezchlebu) a Mišíka nenápadně poposunuli do jiného, křehce folk-rockového soundu, který ale má stále solidní bigbítový základ. I z tohoto důvodu byl křest ojedinělou událostí. Byla to totiž jedinečná příležitost slyšet živě nové věci v původních aranžích a taky, jak se ukázalo, starší kusy novým pohledem.

Vladimír Mišík totiž celý večer koncipoval jako jakési kariérní best of. Zazněly tak kusy nejen z bohatého katalogu ETC, ale třeba i "Já a dým" od Flamenga, v níž příčnou flétnu nahradili zmínění dechaři, na závěr došlo i na "Slunečný hrob" z dob hraní s Blue Effectem, který už jsme na koncertech dlouho neslyšeli a který si po zásluze vysloužil potlesk ve stoje. Nutno říct, že ovace nebyly ten večer první.

Celý program byl rozdělen do tří celků (respektive čtyř, budeme-li počítat i přídavek, který se vtipně obešel bez odcházení z jeviště). První blok byl onen výběr hitů, včetně obligátních kusů "Šmajdák a ploužáky", "Jednohubky" a nově zaranžovaného "Špejchar blues" či méně hraných "20 deka duše".

Most mezi starými a novými věcmi obstaral host koncertu, irský zpěvák Paul Brady. Jeho sedm písní (tři sólo, čtyři se skupinou) bylo přece jen možná trochu dlouhých, a večeru zbytečně začal padat řetěz.

Návrat hlavní hvězdy programu na jeviště a blok tvořený křtem alba (whisky a kořalka, jak jinak) a novými písničkami tempo úspěšně nahodily zpět a pak už se jen šlapalo na plynový pedál: reprezentativní průřez novou deskou, svižnější kusy "Něco ve mně chrčí", "Jo, jo, jo, jo!", "Pět hospod, jedna ulice", intimnější "Jednou" či "Most" - vše ve verzích hudebně (a hlavně i pěvecky) velmi blízkých těm na albu.

Jistá obava, jak si s nimi Vladimír Mišík, i kvůli někdy poněkud nevyzpytatelnému zdravotnímu stavu, poradí, byla přece jen na místě. Celý koncert ovšem zvládl bravurně, zpíval s plnou vervou, ale uvolněně, zářil spokojeností. Jako by mu nové, velmi osobní, album vlilo do žil novou krev. S humorem glosoval svoje zdraví i historky, které říká vždycky, došlo i na lehké špičkování s kapelou.

Netradičně v angličtině zpívaná "Proč ta růže uvadá" a nezbytná "Variace na renesanční téma" celý koncert dovedly až do zdárného konce, úplnou tečkou byl "Slunečný hrob", který celý křest zakončil důstojně a hlavně na vrcholu. Dlouhý potlesk a dojetí v očích muzikantů byly naprosto na místě. Takhle vypadá návrat se vší parádou.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- První pololetí u labelu Animal Music nabídne Janáčka, jazz i nevydané nahrávky skladatele Zdeňka Lišky (06.02.2024 11:39)
- Naživo: Jakub König pokřtil "Hvězdy" v posvátným přítmí Akropole (30.11.2023 20:34)
- Fotogalerie: Jakub König v Praze pokřtil svou skvělou desku "Hvězdy" (30.11.2023 10:13)
- Rozhovory: Katarzia - Vždy budem skúšať niečo inak a niečo iné ako to, čo bolo posledné (09.10.2023 19:00)
- Recenze: Čundrgrund "Live 1976-1978" přináší tajné nahrávky Mišíka, Merty a Hrubého a zaplňuje jednu velkou mezeru domácího bigbítu (05.09.2023 08:00)
- Recenze: Reeditovaný "Špejchar 1969-1991" nic nového nepřináší, stále je to ale nejlepší dostupné shrnutí tvorby Vladimíra Mišíka (27.08.2023 09:00)
- Katarzia se na nové desce "Šťastné dieťa" bude vracet ke kořenům. Možná pod ně (06.07.2023 13:11)
- Slyšeli jsme připravovanou desku Jakuba Königa. A je fantastická (04.07.2023 16:23)
- Nové desky 23/2023 - od Nialla Horana přes Extreme po Janelle Monáe (14.06.2023 20:00)
- Slavná kompilace "Špejchar" Vladimíra Mišíka vychází po třiceti letech v reedici (08.06.2023 14:01)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu