Coldplay doplnili písničku "Daddy" o animované video od tvůrců "Wallace a Gromita"

21.11.2019 18:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Už v pátek 22. listopadu se dočkáme nové desky Coldplay "Everyday Life", která přinese na dvou discích šestnáct nových písniček. Tři z nich kapela do éteru vyslala již dříve a jen pár hodin před vydáním alba ještě jako poslední ochutnávku zveřejnila další dvě: "Daddy" a "Champion Of The World".

Ani jedna z nich nemá ambice být velkým rádiovým hitem, ostatně skupina novinku označuje za hudebně nejexperimentálnější počin ve své diskografii. Zatímco druhá zmíněná píseň je doplněna pouze lyric videem, "Daddy" se dočkala krásného videoklipu. Coldplay se pro něj spojili s Aardman Animations, kteří mají ve svém portfoliu "Wallace a Gromita", "Slepičí úlet" či "Ovečku Shaun".

I aktuální video je tak vytvořeno jejich charakteristickým způsobem, tedy loutkami doplněnými počítačovou grafikou. Vypráví příběh o dívce, která se sama ztratí na loďce na moři a zažije různá, velmi fantastická dobrodružství. K velmi introspektivní a aranžérsky střídmé skladbě se takovýto obrazový doprovod výtečně hodí.

Pokud by pro vás byla tato jedna novinka málo, pod klipem si můžete pustit i druhou zveřejněnou skladbu "Champion Of The World". A nezapomeňte, že v pátek už vychází celé album a že kapela odehraje celou novou desku na dvou koncertech v Jordánsku. Ty bude živě přenášet na YouTube v 5:00 a 15:00 našeho času. Na delší turné se z ekologických důvodů nechystá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY