Do rádií se s hitem "Seňorita" vrátilo léto, Karel Gott znovu přebírá vedení v albovém žebříčku

22.11.2019 22:43 - Josef Martínek | foto: usmagazine.com

Celkově podruhé vítězí Shawn Mendes a Camilo Cabello se songem "Seňorita" v českém éteru. Ve vedení nahrazují Chinaski, kteří se z prvenství singlu "Láska a data" těšili uplynulé dva týdny. A alba? Minule jim sice kraloval rapper Nik Tendo, nyní je ale vše při starém. Na jedničku se vrátil Karel Gott.
Shawn Mendes & Camila Cabello - Seňorita
© facebook interpreta
RÁDIA - Obchodní domy už několik týdnů hlásají příchod Ježíška a z rádií vyhrává... léto. Píseň "Seňorita", za kterou stojí Shawn Mendes a Camila Cabello, už čelo žebříčku jednou okusila a poté pravidelně okupovala stupně vítězů. Minule to vzhledem k poklesu na sedmé místo vypadalo, že to nejlepší už má za sebou, ovšem teď znovu míří až na vrchol. Nakonec, proč si k nakupování vánočních dárků nezavzpomínat na horké letní dny.

Po dvou triumfech se na dvojku přesunuli Chinaski se singlem "Láska a data" z pár týdnů staré desky "11". O jednu příčku si pohoršila také bronzová Tones And I, australská kometa uplynulých měsíců, která v březnu zazpívá v pražském klubu Roxy. Vůbec bychom se nedivili, kdyby její hit "Dance Monkey" po vzoru světových hitparád brzy stanul v čele té české.

Úspěšný rok zažívají také Jonas Brothers. Fanynky je kdysi zbožňovaly jako teenagery a nyní je oslavují i jako dospělé muže kolem třicítky. Po deseti letech vydané album "Happiness Begins" jim už přineslo jeden velký hit "Sucker" a nově pronikli do Top 10 i s nynějším singlem "Only Human". Z jednačtyřicátého místa zamířili rovnou na čtyřku.

Další příčky elitní desítky si rozdělili interpreti, kteří se v ní pohybují už delší dobu, nebo se do ní vrátili. O větší skok se postarala už jen Ava Max se "So Am I". Ze čtyřiadvacáté pozice se zlepšila na devítku. Byla na tom ale už i mnohem lépe, před pár týdny jí patřilo stříbro.

Nejvýše umístěnou novinku objevíme na čtyřicátém místě. Společnými silami se o ni zasloužili Pavel Callta a Pokáč a jmenuje se jednoduše "Písnička". Jako jednapadesátý startuje Louis Tomlinson s "Kill My Mind". Zmínku si zaslouží ještě Taylor Swift, jejíž "Lover" začíná na šedesátém šestém řádku.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Shawn Mendes feat. Camila Cabello - Seňorita
  2. Chinaski - Láska a data
  3. Tones And I - Dance Monkey
  4. Jonas Brothers - Only Human
  5. Mikolas Josef feat. Fito Blanko & Frankie J - Acapella
  6. Jubël - On The Beach
  7. Kygo feat. Whitney Houston - Higher Love
  8. Ed Sheeran feat. Khalid - Beautiful People
  9. Ava Max - So Am I
  10. X Ambassadors - Hey Child


Karel Gott - Singly / 300 písní z let 1962-2019
© facebook interpreta
ALBA - Minulý týden byla sice vítězná šňůra Karla Gotta přerušena, ovšem tentokrát už zesnulý Mistr opět vládne. S kompilací "80/80 největší hity 1964-2019" si zapisuje už celkově šestý vavřín. Jestli to takto půjde dál, najde Gottovu výběrovku po stromečkem snad půlka republiky. Kromě prvního místa má zpěvák v první desítce zastoupení ještě na jejím chvostu - desátý je totiž s nahrávkou "Čas růží".

Nik Tendo dobyl vrchol žebříčku minule a ve svém druhém týdnu přidává stříbro. Deska "Fatamorgana" vychází pod hlavičkou hiphopového labelu Milion+ a v distribuci Universalu. Dalším rapperem na stupních vítězů je bronzový Viktor Sheen, který se v žebříčku pohybuje už šestadvacet kol, tedy přesně půl roku. Drtivou většinu z nich strávil jeho "Černobílej svět" na některém z medailových stupňů a platí to i tentokrát.

Jednou z trvalek první desítky se pomalu stává Vladimír Mišík s oceňovanou deskou "Jednou tě potkám", toho času čtvrtou. Podobně stabilní posluchačskou základnu má i pátý Post Malone s "Hollywood's Bleeding". Ovšem co je to proti šesté Billie Eilish, která s "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" boduje už třiatřicet týdnů. Pokud vám unikly nedávno zveřejněné nominace na Grammy, vězte, že sedmnáctiletá teenagerka patří k favoritům nadcházejícího ročníku.

A novinky? Na listopad jich není mnoho, navíc se schovávají až za sedmdesátým místem. Norští blackmetalisté Mayhem vydali album "Daemon" po pěti letech a zatím se musí spokojit s číslem sedmdesát šest. O dvě příčky hůře je na tom ostrým jazykem vládnoucí Mucha s "Tos posrals" a první osmdesátku uzavírá italský miláček českých posluchačů Andrea Bocelli se "Si Forever (The Diamond Edition)".

Top 10 - alba:
  1. Karel Gott - 80/80 největší hity 1964-2019
  2. Nik Tendo - Fatamorgana
  3. Viktor Sheen - Černobílej svět
  4. Vladimír Mišík - Jednou tě potkám
  5. Post Malone - Hollywood's Bleeding
  6. Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
  7. Ed Sheeran - No. 6 Collaborations Project
  8. Prago Union - Perpetuum Promile
  9. Lucie Bílá - Ta o mně
  10. Karel Gott - Čas růží

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 45. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY